Allioli 291 - Districte únic

El nostre voluntariat: promoció de valors i desenvolupament de competències

Un curs més, l’ESFMB acull dues voluntàries i un voluntari del programa per a joves del Cos Europeu de Solidaritat: Jessica, Arsen i Emilie.

Els voluntaris del Cos Europeu de Solidaritat de l'ESFMB

divendres 23 febrer 2024 10:30 h

Emilie Cere Pujol
Voluntària CES - ESFMB

Jessica, italiana, és llicenciada en Psicologia i graduada amb un màster en Psicologia del Treball i Recursos Humans, ha participat en dos projectes d’Erasmus+ en el 2022 i 2023, a Saragossa i Palma. Jessica afirma que aquestes experiències la van formar “tant al lingüísticament com acadèmicament” i ja sent que el voluntariat la farà “una millor persona i més conscient”.

En el meu cas, vinc de França i em vaig graduar en Dret francés. Dins d’aquest grau, vaig participar en una mobilitat Erasmus+ amb la Universitat de Salamanca. Atreta per la cultura, vaig decidir seguir els estudis a l’Estat Espanyol i vaig obtindre un màster en Ciències Socials i Jurídiques a la Universitat de Granada. L’Erasmus+ m’ha aportat una riquesa cultural que m’ha permés créixer com a persona i ciutadana europea.

Per la seua banda, Arsen, ucraïnés, vol dedicar-se al camp de les Relacions Internacionals. El fascina la política, la geopolítica i la història, la comunicació i el disseny. Llavors, l’ESFMB va ser la resposta per a practicar i desenvolupar les seues dues passions. “El voluntariat no és només una oportunitat per a aprendre una altra llengua, sinó també per a intercanviar experiències i coneixements”, explica Arsen.

Per què van triar el Cos Europeu de Solidaritat?

El voluntariat de l’ESFMB va triar aquest programa per a continuar millorant i aprenent habilitats lingüístiques, però aquesta vegada, a l’àmbit professional. De fet, aquest programa s’ajusta a aquest objectiu: permet posar en pràctica o desenvolupar competències en un entorn professional diferent culturalment, però també actuar com a ciutadans i ciutadanes d’Europa, promovent valors com la inclusió, la sostenibilitat, la igualtat d’oportunitats, la defensa dels drets humans, etc.

Quin va ser el motiu de participar en l’experiència del voluntariat amb l’ESFMB?

El voluntariat a l’ESFMB va ser una resposta evident per a aconseguir els objectius de Jessica, Emilie i Arsen. En efecte, s’ajusta als valors de les persones voluntàries i participar en un projecte que desenvolupa el bé comú, contribuint en tasques de defensa dels drets humans els fa molta il·lusió. Les tasques atribuïdes eixamplen les habilitats professionals en diferents àmbits.

“València ens ha seduït tant pel seu encant i les vibracions que transmet, com per la seua riquesa cultural i històrica”, asseguren els tres.