Núm. 289

Amb l’educació no es juga

STEPV davant el canvi de govern

dilluns 17 juliol 2023 10:49 h

No hi haurà un tercer govern progressista. El Botànic ja és història. Els resultats de les eleccions del 28M tanquen un període il·lusionant de 8 anys (amb llums i ombres) en què s’albirava la reconstrucció del País Valencià després de dos dècades d’expoli, corrupció i malbaratament dels recursos públics. No ha sigut possible redreçar completament el rumb del nostre país. Hi havia moltes hipoteques pendents i, per si fora poc, una pandèmia mundial que ho va llançar tot per l’aire. Calia un tercer govern del Botànic perquè les llavors que s’havien sembrat donaren els fruits desitjats. Governaran PP i VOX. No els ha costat gens signar un acord de govern. En unes poques hores a penes, ja havien pactat 50 línies programàtiques. Poques o cap sorpresa: reducció d’impostos, negació de la violència masclista (ho redueixen tot a violència intrafamiliar) i contínues apel·lacions a la llibertat, a la unitat d’Espanya i a les senyes d’indentitat. Com si de sobte ens hagueren clavat a tots en una màquina del temps per a viatjar 50 anys arrere.

Entre els 50 punts de l’acord, n’hi ha 6 d’específicament destinats a l’àmbit educatiu i lingüístic. PP i VOX parlen obertament de garantir la lliure elecció de centre i de llengua vehicular en l’ensenyament. El que implícitament significa tornar al districte únic municipal (fet que només afavoreix les famílies amb recursos) i marginar el valencià. Aquest acord de govern també inclou l’anomenat veto o PIN parental, és a dir, que les famíles podran negar l’assistència de les seues filles i fills a les activitats extracurriculars amb què no estiguen d’acord. Açò és un atac directe als criteris pedagògics, a la llibertat de càtedra de les i dels docents i situa enmig de la diana el professorat.

L’STEPV, davant el canvi de govern, va aprovar una resolució en el XIV Congrés celebrat el passat mes de juny a València. El Sindicat continuarà lluitant per la millora de les condicions laborals del professorat valencià, per la qualitat educativa, perquè l’escola pública siga l’eix central del sistema educatiu i perquè no es produïsca cap retrocés en l’ensenyament del valencià. No tolerarem cap ingerència ni cap atac a la professionalitat del professorat valencià. Com deia el nostre lema electoral, sempre estarem al teu costat.

Punxa ací per accedir a la versió PDF de l’Allioli.