Comissió de seguiment de concertada

Subvencions destinades a l’adquisició de productes de suport no informàtics per a l’exercici 2023, per a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

dimarts 13 juny 2023 19:07 h

Hui en la reunió de Comissió de Seguiment de la concertada s’ha tractat l’ordre que establirà les bases reguladores per a la concessió d’ajudes econòmiques per a contribuir en les despeses ocasionades per l’adquisició de productes de suport no informàtics, adaptacions per a la comunicació i mobiliari i adaptacions per a l’alumnat amb necessitats educatives especials, escolaritzat en centres educatius privats concertats i en centres públics de titularitat diferent de la Generalitat, que impartisquen ensenyaments no universitaris a partir del segon cicle d’educació infantil. Les bases arreplegades en aquesta ordre seran aplicables per a les successives convocatòries.

A més es convoca el procediment de sol·licitud de subvencions destinades a l’adquisició de productes de suport no informàtics per a l’exercici 2023, per a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

L’àmbit d’aplicació són els centres educatius privats concertats i els centres públics de titularitat diferent de la Generalitat del sistema educatiu valencià que impartisquen ensenyaments no universitaris a partir del segon cicle d’educació infantil.

A la reunió ha assistit la Directora General d’Orientació Educativa Raquel Gimeno.

La DG ens ha explicat que per poder optar a les ajudes en els centres concertats dels productes i material no informàtic, s’han tingut que ampliar el pressupostos de cara el curs que ve i els centres concertats que necessiten demanar estes ajudes ho han de fer per concurrència competitiva. Es té previst a més que l’ordre ixca a finals d’agost i s’aplique a partir del mes de gener del 2024.
Ha continuat dient que el termini s’obrirà del 2 de gener fins el 15 de setembre per poder sol·licitar estes ajudes i en la resolució de l’ordre prevista que es publique a finals de juliol apareixera el catàleg dels productes no informàtics per a l’alumnat amb NEE.

Finalment ha explicat que entre les finalitats per a l’alumnat amb nee dels productes de suport no informàtic, està, facilitar l’accés i la participació en totes les activitats escolars, augmentar el nivell d’autonomia i independència, possibilitar l’accés a la informació i la comunicació, facilitar la mobilitat i el control postural, permetre i afavorir la realització de tasques d’higiene.

STEPV-Iv en el seu torn de paraula, ha valorat molt positivament esta ordre que reforça de material i mobiliari a l’alumnat que més ho necessita, alumnat amb nee que corren a més un risc major de fracàs escolar si no se li faciliten estes ajudes en el seu dia a dia a les aules.

 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR