Llengua

La Conselleria pressiona els centres de les comarques castellanoparlants per modificar la llei de plurilingüisme

STEPV anima a la comunitat educativa dels centres afectats que no es deixen pressionar per l’administració i que mantiguen l’ús vehicular del valencià en els seus centres

dimecres 07 febrer 2024 14:23 h

Els centres educatius de les comarques castellanoparlants estan rebent instruccions de la Conselleria d’Educació perquè convoquen el claustre i el consell escolar del centre per tal d’aplicar la modificació de la llei de plurilingüisme mitjançant la Llei 7/2023, de 26 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d’organització de la Generalitat, publicada el passat 30 de desembre.

Conselleria té previst elaborar una nova llei de plurilingüisme que aprofundirà en la desaparició del valencià a l’educació

STEPV ja va fer públic el seu rebuig a la modificació de la llei de plurilingüisme en els termes establerts per la Conselleria d’Educació, que no són altres que arraconar el va-lencià, en aquest cas en les comarques castellanoparlants. Igualment, el Sindicat va presentar al·legacions a l’esmentada modificació que, òbviament, no s’han tingut en compte.
Ara, la Conselleria té molta pressa perquè s’apliquen les modificacions a la llei de plurilingüisme i està enviant circulars als centres perquè convoquen els respectius òrgans per determinar si mantenen el programa lingüístic actual o s’adeqüen a l’opció d’esborrar l’ús vehicular del valencià en el centre.
STEPV denuncia aquesta persecució del valencià per part de la Conselleria actual, una obsessió malaltissa que està degenerant en propostes ridícules i absurdes com justificar aquests canvis perquè el famós violoncel·lista Rostropòvitx (mort en 2007) no pot vindre a donar classe al País Valencià per culpa del valencià.
En eixe sentit, el Sindicat demana a la comunitat educativa dels centres afectats que no es deixen pressionar per l’administració i que mantiguen l’ús vehicular del valencià en els seus centres.
El valencià és la llengua pròpia del nostre territori i conèixer-la és un dret de l’alumnat que obri portes en el món laboral (sense anar més lluny és un requisit per a treballar com a docent) i que contribueix a l’aprenentatge d’altres llengües, entre molts altres aspectes positius per al nostre alumnat.
La modificació de la llei de plurilingüisme elimina la possibilitat d’estudiar en valencià almenys una altra matèria no lingüística, que en les comarques castellanoparlants no és història o matemàtiques com va afirmar el Conseller d’Educació en les Corts Valencianes (recordem que la llei de plurilingüisme de 2012 de l’exconsellera d’educació M. José Ca-talà, també del PP, obligava a impartir almenys una matèria en valencià). També es fomenta l’exempció de l’assignatura de valencià, una xacra per al nostre alumnat, perquè es produeix una situació absurda, potenciada ara per la modificació de la llei de plurilingüisme: el nostre alumnat està obligat a aprendre una llengua estrangera però pot estar exempt de la llengua pròpia en les comarques castellanoparlants, que després necessita-ran per accedir a determinats llocs de treball.
D’altra banda, aquesta és la primera mesura per arraconar el valencià en el sistema educatiu, ja que la Conselleria té previst elaborar una nova llei de plurilingüisme que aprofundirà en la desaparició de la nostra llengua en els centres educatius en el conjunt del País Valencià.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR