Comissió de seguiment de concertada

Es negocia en Comissió de Seguiment concertada el nou decret del currículum de Secundària

divendres 23 febrer 2024 13:12 h

El motiu de la modificació segons ens ha explicat el director general d’Ordenació Acadèmica, és per adaptar el currículum de Secundària a les sentències que anulen l’obligatorietat dels àmbits.

A més ens ha comunicat els següents canvis:

-  S’elimina la codocència en els àmbits, s’elimina també el màxim de matèries per àmbits, per a donar flexibilitat als centres que decidisquen aplicar-los.
-  L’assignatura de Llengua Estrangera augmenta una hora lectiva en 1r d’ESO, i la perd en 3r d’ESO. Matemàtiques guanya una hora lectiva en 1r d’ESO.
-  Introdueixen una nova assignatura en 1r d’ESO: Finances i Consum Responsables.
-  Introdueixen una optativa de Competència Comunicativa Oral en Primera Llengua Estrangera que passa de 1r a 3r d’ESO.
-  Afegeixen dues hores de Música en 3r d’ESO.
-  En els programes de diversificació curricular, s’afegeixen les matèries Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, Música i Expressió Artística.
-  Religió o Atenció Educativa recuperen 1 hora en 4t d’ESO, aquest fet fa que es reduïsca en 1 hora Valors Cívics i Ètics que en tenia dues.
-  S’elimina l’optativa de Creativitat Musical de l’oferta obligatòria per part dels centres.
-  En el Taller de Relacions Digitals Responsables, s’afegeix l’especialitat de Tecnologia, a més d’Informàtica, per a impartir-la.
-  Per al currículum de la materia de mates, van a incluir els criteris d’avaluació de 2n ESO com a referent per poder desenvolupar els criteris d’avaluació.
-  Per a l’assignatura de música i la de Finances i Consum també van a tindre que modicar el currículum.

Al seu teu torn de paraula STEPV ha demanat que es mantinga en el decret la possibilitat de la codocència en els àmbits, sobretot perquè s’ha desmostrat en els centres que la codocència beneficia molt positivament a aquell alumnat que té qualsevol tipus de dècifit d’atenció i problemes en l’aprenentatge d’algunes assignatures com poden ser per exemple les instrumentals de matemàtiques i llengües.

També hem manifestat estar en contra que desapareguen les dues hores de Valors Cívics i Ètics en 4t d’ESO. Pensem i hem argumentat a la Conselleria que tant les humanitats com aquesta assignatura en concret que ensenya valors cívics és més necessària que mai en la societat actual i sobretot per educar a la joventut en una sèrie de valors com són la tolerància, el respecte, el foment del pensament crític, etc.
Sobre la Religió, STEPV considera que qualsevol tipus de confessió religiosa ha de pertànyer a l’àmbit privat de les persones i, per tant, no hauria de constar com a assignatura en els centres educatius.

Respecte a poder donar l’assignatura de Llengua i literatura Valenciana pels professionals de periodisme amb tan sols acreditant un C1, hem mostrat el nostre desacord. Considerem que el requisit del C1 no és qualificació suficient per poder impartir aquesta assignatura, i a més pot provocar un greuge comparatiu que perjudique a les persones llicenciades en Filologia Catalana i les especialitats de traducció que sí tenen una formació específica en les seues carreres, la qual cosa els faculta per poder impartir concretament l’assignatura de valencià.

Contestació del dg:

- En els Àmbits no volen perjudicar la codocència, però si ens han dit que l’àmbit implica una carrega horària que ha de tindre un límit horari.
- Van a facilitar que el professorat de tecnologia puga impartir informàtica per la manca de professorat informàtic.
- CEFIRES, la Conselleria va a permetre que els docents de la concertada puguen accedir a l’oferta formativa de cursos.
- S’han quedat en una hora en valors cívics, i una hora en religió, volen donar una formació integral, i per tant han volgut prioritzar en les assignatures de música, llengües i mates i per poder reforçar aquestes assignatures s’han vist en l’obligació de llevar en les altres.
- Respecte al valencià, comenta que s’han vist obligats a aplicar la nova normativa que ha eixit del Ministeri i per analogia amb la llengua i literatura castellana han aplicat esta mateixa normativa a l’assignatura de valencià.
- Pel que fa en l’excepció del màster en els docents de la concertada, el dg ens ha contestat que van a consultar als SSJJ de conselleria si és o no factible aplicar aquesta excepció als docents d’FP en centres concertats per analogia en els de la pública, quan tiguen l’informe dels seus SSJJ ens ho notificaran.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR