Comissió de seguiment de concertada

Calendari escolar 2024/25

diumenge 26 maig 2024 11:23 h

El passat dimecres 22 va tindre lloc la reunió de la Comissió de Seguiment concertada per tractar el calendari escolar 2024/25, i d’altres temes que afecten al sector de l’ensenyament privat concertat.

STEPV-Iv ha sigut contundent pel que fa a la inexistent negociació del calendari escolar al si de la Comissió de Seguiment de concertada. Recordem que l’administració va fer públic en tots els mitjans les dates del calendari escolar del curs 2004/05 la vesprada abans de la reunió de CS concertada. Per al nostre sector aquest fet evidència una falta de tacte i de desconsideració envers una part del sistema educatiu que representa el 25% de l’ensenyament al País Valencià, i així li ho hem fet saber al dg de centres. Aquesta queixa va ser secundada per la resta d’organitzacions sindicals i patronals que conformen la CS.
Seguidament a açò, el Sindicat ha mostrat la seua demanda de començar les classes el dilluns 9 de setembre per a les etapes d’infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, l’acabament del curs serà el 18 de juny en totes aquestes etapes.

D’altra banda en anteriors Comissions de Seguiment STEPV-Iv va preguntar com anava a gestionar-se el permís parental no retribuït de 8 setmanes. Respecte a aquesta qüestió el dg ens ha contestat que es considera una incidència susceptible de substitució enquadrada en l’article 31 de l’Ordre de Pagament Delegat 2/2019 i que la persona treballadora que gaudixca d’aquest permís tindrà dret a la reincorporació en el seu lloc de treball en acabar el permís i se li computarà el temps que dure el permís com a antiguitat perquè romandrà d’alta en la seguretat social. En aquests moments aquest permís és no retribuït però s’espera que en breu passe a ser retribuït.

Davant de la consulta d’STEPV de per què ha deixat de pagar-se el complement de direcció d’infantil, la resposta ha sigut que com que és un complement que no ve contemplat a les taules salarials del VII Conveni col·lectiu d’empreses d’ensenyament privat sostingudes totalment o parcialment amb fons públics, no és susceptible d’abonament per part de la Conselleria. L’administració ens ha comunicat que en aquesta tessitura hi ha 21 casos a tot el PV dels quals 8 ja havien cobrat aquest complement, però han tingut que paralitzar el procés de pagament pel motiu adés explicat, des de Finances estan intentant solucionar el problema.

S’ha demanat també que s’actualitzen les nòmines de les i els docents. En aquests moments el salari base en les nòmines no està actualitzat segons les darreres taules salarials publicades. Aquest fet fa que les i els treballadors que demanen la Paga d’Antiguitat vegen disminuïda la quantia d’aquesta perquè només es té en compte per al seu càlcul el salari base.

Finalment STEPV-Iv sol·licita a la Conselleria agilitat en la publicació de la resolució del PAM per al curs que ve, argumentem que quan més prompte es publique serà millor per a l’organització de les hores PAM en els centres que han de sol·licitar-les i evitar la demora que s’ha produït altres anys i les conseqüents complicacions que ha comportat aquest fet per a la pròpia organització dels centres.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR