Reforcem l'educació


  1. Dignifiquem la tasca docent

    Les condicions laborals del professorat han de millorar. Encara no s’han revertit totes les retallades que va imposar el PP en 2012, tot i que a poc a poc avancem. Aquest curs el professorat del cos de mestres tindrà 23 hores lectives i no les 25 actuals i hem recuperat les 18 hores lectives en secundària i resta de cossos, gràcies a l’acord signat en juliol de 2020 per STEPV. Queda pendent la negociació de les plantilles docents d’infantil i primària i de secundària i FP, retallades també en 2013 pel govern del PP. Igualment, s’han de negociar els decrets de permisos, llicències i excedències. Aquestes són reivindicacions que STEPV reclama des de fa molt de temps. També cal tindre en compte la situació en la qual queda el professorat tècnic de formació professional (PTFP) després de l’aprovació de la LOMLOE, per tal que l’administració arbitre el procediment perquè el professorat amb titulació universitària s’incorpore al cos A1 i també perquè el pofessorat sense titulació universitària puga fer-ho. D’altra banda, cal aplicar mesures per a la consolidació del professorat interí, una vegada tombat el decret Iceta, acordat amb CCOO, UGT i CSIF, i també obrir les borses de treball perquè la gent de fora de sistema puga accedir-hi.

  2. Millorem les diferents etapes i sectors de l’educació

    Sovint se centra l’atenció en les etapes obligatòries (primària i secundària) i el batxillerat o la formació professional (FP), mentre que altres etapes i sectors, que també són molt importants, queden en segon terme. L’educació infantil és una etapa fonamental per previndre i atendre les NEE de l’alumnat i evitar que es convertisquen en permanents. Els ensenyaments artístics superiors tenen pendent aclarir el seu futur, ja que, per la normativa que els regula, ni són plenament ensenyaments de secundària o FP ni són plenament ensenyaments universitaris. També s’ha d’abordar amb més intensitat la problemàtica dels centres que acullen una població amb moltes necessitats de compensació educativa o desconeixement d’ambdues llengües oficials. Igualment, els centres d’educació especial (EE) atenen un alumnat amb moltes necessitats i el repte de la inclusió en la societat. No podem oblidar tampoc la situació de les escoles oficials d’idiomes (EOI), de les escoles d’adults (FPA), dels centres de formació del professorat (CEFIREs), dels centres d’educació infantil (CEI), dels centres d’atenció preferent d’alumnat motòric, dels centres amb UEEE, de les aules CIL i de la inspecció educativa.

  3. Lluitem per una educació de qualitat

    Que passa pel desplegament en condicions de tota la normativa d’educació inclusiva (formació, plantilles específiques, personal d’altres àmbits, etc.), per l’aplicació del plurilingüisme que no sobrecarregue el professorat no especialista en anglés o llengües estrangeres i que garantisca l’ensenyament en valencià, per millores en la gestió de les borses de treball, per mesures per a dotar d’estabilitat les plantilles dels centres i per l’aplicació de mesures per a reduir la burocratització de la tasca docent.

Materials

Cartell Reforcem l'Educació

Reforcem l'educació

Top