Sistemes de protecció

STEPV guanya una nova sentència de permís de naixement per a una família monoparental

L’Administració ha tornat a incomplir l’esperit de la legislació i la justícia ens ha donat la raó

dimecres 15 juny 2022 10:00 h

El Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 5 de València ha fallat un recurs interposat per l’STEPV contra la Conselleria d’Educació. Es tracta d’una sentència que reconeix el dret d’una mare de família monoparental a gaudir dels permisos de maternitat i paternitat.

La sentència avala la petició d’STEPV feta en reiterades ocasions a Conselleria perquè es concedira aquest permís

Jurídicament s’articula la reclamació respecte a l’aplicació progressiva del permís de progenitor diferent de la mare biològica per a empleats públics, segons el que es preveu en el Reial Decret Llei 6/2019 d’1 de març, de mesures urgents per a garantir la igualtat de tracte d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació. Des d’aquesta perspectiva del superior interès del menor i del dret d’igualtat, s’ha d’interpretar i aplicar l’article 49 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic. De la mateixa manera, i en idèntic sentit, cap la cita de la sentència 75/2022 del Jutjat del Contenciós 8 de València, dictada en el PA 292/2O21,i la del Jutjat Contenciós Administratiu 1 de Castelló, de data 19 d’abril de 2022, entre moltes altres.

STEPV explica que la demandant presentà recurs Contenciós Administratiu contra la desestimació presumpta del recurs d’alçada interposat contra Resolució de de la Directora Territorial d’Educació Cultura i Esport de València. S’estima el recurs Contenciós Administratiu dut a terme per STEPV contra la Resolució 18 de maig de 2022 la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, que desestima el Recurs d’Alçada interposat per la demandant contra la Resolució de 10 de juny de 2022 de la Directora Territorial d’Educació, Cultura i Esport de València, per la qual no era concedit el permís de progenitor diferent de la mare biològica, per la qual cosa declara de Disconformitat a Dret d’aquesta resolució i reconeix com a situació jurídica individualitzada el dret de la demandant a gaudir del permís del progenitor diferent de la mare biològica de 16 setmanes i imposició de costes a la demanda.

Amb aquest cas, STEPV demostra que aquesta sentència avala la petició d’STEPV feta en reiterades ocasions a Conselleria perquè es concedira aquest permís, emparat per la llei 6/2019 de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones en l’ocupació. També és primordial per interés superior del fill o filla.