Condicions laborals

STEPV es reuneix amb el Director General de Personal per tractar l’accés a càtedres 2009

S’han aportat solucions per a desbloquejar les llistes de Tecnologia i d’Organització i Gestió Comercial (OGC)

dijous 06 octubre 2016 13:50 h

STEPV, juntament amb docents afectats de l’especialitat de Tecnologia per la no publicació del nomenament d’aquesta especialitat i d’OGC en el procediment a càtedres convocat en 2009, ha traslladat propostes al Director General de Personal per tal de desbloquejar aquesta situació i fer possible la publicació dels nomenaments com a catedràtics d’aquest personal.

El director general s’ha compromés a consultar els serveis jurídics per tal d’estudiar la viabilitat de les propostes

Recordem que la publicació del nomenament d’aquestes especialitats està pendent, segons la Conselleria, dels recursos presentats per determinats participants. Aquest fet és inusual en els procediments d’accés i ingrés a la funció pública, ja que els recursos que presenta qualsevol participant no impedeixen la publicació dels nomenaments. En tot cas, quan es resolen els recursos l’administració actua en conseqüència.
Per això, la proposta que s’ha traslladat és la publicació d’aquests nomenaments, amb la indicació del personal que està pendent de resolució judicial, per tal que es nomene immediatament el personal no afectat pels recursos.
Cal tindre en compte, també, que les sentències conegudes fins el moment han estat favorables als demandants, però la Conselleria ha presentat recurs contra aquestes resolucions. Per això, s’ha sol·licitat al director general que es retiren els recursos presentats per l’administració i complisca les sentències, amb la qual cosa es podria publicar sense cap problema el nomenament d’aquest personal i solucionar definitivament la qüestió.
En la reunió s’ha advertit al director general que la no publicació dels nomenament pendents ja està ocasionant la presentació de recursos contenciosos pel personal afectat, per la qual cosa s’està incrementant la judicialització d’un procediment que té fàcil solució.
A més, cal tindre en compte que ja s’estan produint jubilacions –i pròximament se’n produiran més- d’aquestes especialitats, que no podran ser ja nomenats com a catedràtics, per la qual cosa s’estan lessionant drets que també són susceptibles de ser judicialitzats.
El director general s’ha compromés a consultar els serveis jurídics per tal d’estudiar la viabilitat de les propostes i a donar una resposta al Sindicat el més prompte possible.