Condicions laborals

STEPV es reuneix amb el Conseller Marzà

STEPV s’ha reunit aquest matí amb el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler. El Sindicat li ha traslladat una sèrie de temes que cal negociar pròximament., així com altres temes urgents que cal abordar de cara a l’inici del curs que ve.

Un moment de la reunió amb el conseller

dilluns 29 juliol 2019 17:03 h

Plurilingüisme i plantilles
Sobre els temes que cal negociar pròximament, el Sindicat ha plantejat la negociació del desenvolupament de la llei de plurilingüisme i les plantilles retallades pel govern anterior del PP. En aquest sentit, STEPV ha mostrat la seua preocupació perquè s’està exigint el B2 d’anglés en moltes places, especialment d’infantil i primària, per aplicar el plurilingüisme, la qual cosa està generant distorsions en els sistemes d’adjudicació de places per al curs que ve (comissions de serveis, professorat en pràctiques, interí, etc.). La proposta de STEPV és negociar les plantilles per dotar-les de més professorat especialista d’anglés així com la implementació de la formació necessària al professorat que haja d’assumir les seues matèries en anglés en la resta d’etapes.
El Conseller ha contestat que tenen previst tractar aquests temes en pròximes meses de negociació i, en relació a les plantilles, que fins ara no s’havia pogut abordar la negociació fins que no es derogara el decret de retallades de 2012, fet que ha tingut lloc fa pocs mesos.
A més, quant a les plantilles, STEPV ha detectat que la recuperació del professorat tutor de primària s’està fent, en alguns casos, a costa d’hores del PAM, mentre que Conselleria respón que els centres educatius compten amb les mateixes o més hores que abans per a la dotació del 100% de les tutories i, en cas que els centres hagen demanat un perfil concret de professorat per a cobrir les seues necessitats, ha estat atorgat.

Llei Valenciana d’Educació
El Sindicat ha preguntat també per l’estat de la Llei Valenciana d’Educació, una proposta de la Conselleria que encara no s’ha negociat. El Conseller ha contestat que està en fase d’elaboració i que està prou avançada. Quan la seua redacció estiga tancada es durà a Mesa Sectorial per a la seua negociació.

Estabilitat del professorat
Finalment, i quant a temes urgents que afecten la continuïtat del professorat el curs que ve, STEPV ha traslladat la seua preocupació respecte al professorat interí de secundària i resta de cossos que no ha superat les oposicions i que el curs que ve no continuarà treballant. El Sindicat ha constatat que hi ha especialitats en què si no s’amplia l’oferta de places respecte del curs passat en aquestes adjudicacions de juliol, hi haurà professorat que efectivament es quedarà a l’atur. La resposta del Conseller ha estat que la Conselleria ha apostat per l’oferta massiva d’oposicions perquè això dóna estabilitat al sistema i perquè hi haurà més funcionaris de carrera en el sistema educatiu. El Sindicat ha manifestat el desacord amb aquesta resposta perquè les dades demostren que, en molts casos, les oposicions han substituit un professorat amb experiència per un altre, quan el que caldria és afegir el nou professorat al que ja està ocupant places amb experiència. Aquest fet ja va ser anunciat pel sindicat que passaria en aquest context d’oposicions massives sense un pacte d’estabilitat per al professorat que no supere les oposicions.
STEPV lamenta la manca d’atenció de la Conselleria cap aquest col•lectiu, que porta anys treballant per al sistema educatiu i ara es veurà en el carrer per no atendre les demandes del Sindicat quant a l’estabilitat del professorat interí i no renúncia a convocar les accions necessàries fins aconseguir la seua estabilitat.

Altres temes
El Sindicat també ha demanat la negociació d’un nou decret de permisos, llicències i excedències i solucionar la problemàtica de l’acumulació de la lactància. També la negociació d’un nou decret de formació del professorat per millorar la situació actual.
Igualment, STEPV ha insistit en la necessitat de dotar de més personal administratiu les direccions territorials i la Conselleria per tal de millorar la gestió d’atenció al professorat, així com crear una nova direcció territorial d’educació, ja que la de València és la més gran de tot l’estat i gestiona uns 25000 docents.