Núm. 290

STAS i STEPV convoquen concentracions per a exigir l’adjudicació de totes les places pendents

Els dos sindicats van rebre nombroses queixes de centres educatius que reclamen el personal que els falta, tant docent com PAE i PAS, per a poder atendre de forma adequada l’alumnat.

dilluns 06 novembre 2023 12:30 h

Els arguments que va donar l’Administració per a explicar la no cobertura de les places, especialment les substitucions, no convencen els dos sindicats. La suposada falta de pressupost per a autoritzar-les s’hauria d’haver previst i autoritzat de forma urgent, per a evitar la greu situació que han patit els centres per la falta d’aquest personal que, en molts casos, atén l’alumnat amb més necessitats educatives i atenció. Ens referim a educadores i educadors, i fisioterapeutes, que depenen de la Conselleria de Funció Pública.

Igualment, Educació no estava substituint el professorat de baixa, també perquè Hisenda no havia autoritzat la cobertura d’aquestes situacions, fet que suposa una sobrecàrrega de treball per a la resta de professorat que ha de cobrir els buits.

Aquests centres van manifestar als sindicats convocants que van desbordats per a poder atendre com cal el seu alumnat i es queixen que la situació està esdevenint insostenible.
Per tot això, ambdós sindicats van convocar concentracions el 2 de novembre a Alacant, València i Castelló.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.