Núm. 290

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic valora com a caòtic l’inici de curs

La Plataforma demanarà una reunió al conseller d’Educació.

dilluns 06 novembre 2023 12:25 h

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per nombroses organitzacions progressistes que representen la comunitat educativa, va abordar les diverses incidències patides en l’inici de curs. En especial, les que van patir les famílies amb el transport escolar, les carències en el funcionament de la Xarxa Llibres de Batxillerat o la problemàtica amb l’adjudicació de professorat i la falta de professorat d’algunes especialitats. També es van criticar les modificacions de l’ensenyament en valencià, per evitar que l’alumnat de les comarques castellanoparlants estudien en valencià, i la resolució del 31 d’agost que modifica l’horari i incrementa les hores lectives en l’ESO. En definitiva, la valoració que s’ha realitzat d’aquest inici de curs escolar ha sigut molt negativa.

La Plataforma estarà vigilant perquè no es faça ni un pas arrere en les reivindicacions, i per això demanarà una reunió amb el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, per a analitzar les propostes educatives, i continuar avançant en temes i línies de treball que sempre han estat en l’agenda.

La Conselleria ha d’atendre les peticions de la comunitat educativa. Per això, en aquests quatre pròxims cursos, la Plataforma insta la nova Conselleria d’Educació a treballar en la defensa d’una escola pública i universal, una escola al servei del poble, una escola compensadora de desigualtats on totes les xiquetes i xiquets tinguen oportunitats de futur, una escola democràtica i compromesa amb l’entorn, la cultura i la llengua, respectant els drets lingüístics, una escola que prepare l’alumnat perquè, en el futur, tinguem una ciutadania conscienciada pels drets humans i amb els valors democràtics de pau, solidaritat, tolerància, llibertat i justícia.

Si vols llegir l’Allioli sencer, clica ací.