Condicions laborals

La JPD de València acorda, per unanimitat, la creació d’un grup de treball per a tractar la problemàtica del concurs de trasllats

STEPV ha proposat en la Junta de Personal Docent de València la creació d’aquest grup de treball sindical per a consensuar propostes per tal de solucionar la problemàtica en què es trobarà una part del funcionariat de carrera el curs que ve en el concurs de trasllats, per la coincidència amb el professorat que supere el concurs de mèrits i la sentència que permet la puntuació de l’antiguitat com a interí en el concurs de trasllats. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

dimarts 23 maig 2023 09:36 h

A més, també s’ha aprovat una resolució per unanimitat, proposada també per STEPV, perquè la Conselleria convoque també un grup de treball en el marc de la Mesa Sectorial d’Educació, com ja va demanar STEPV recentment, per a tractar la mateixa qüestió, abans que es convoque la Mesa Sectorial corresponent per a tractar el concurs de trasllats (previsiblement a setembre o octubre). Com que, de moment, la Conselleria no ha creat aquest grup de treball seran els sindicats els qui es reunisquen per acordar propostes.

La solució a la problemàtica necessita un consens entre les organitzacions sindicals i les administracions afectades

La solució a la problemàtica esmentada necessita un consens entre les organitzacions sindicals i les administracions afectades (Conselleria i Ministeri) per tal que el funcionariat de carrera que ha ingressat recentment al sistema i que compta amb poca puntuació no es puga veure perjudicat en el pròxim concurs de trasllats (en què participaran juntament amb els qui superen el concurs de mèrits) i tinga opcions d’aconseguir el destí definitiu que desitgen, ja que han participat recentment amb 0 punts al concurs de trasllats (i en molts casos no han aconseguit el destí desitjat), mentre que qui supere el concurs de mèrits participarà directament amb tota la puntuació per la sentència esmentada anteriorment.
STEPV considera que cal fugir de discursos que creen divisions entre el professorat i evitar enfrontaments en els centres educatius o en les xarxes socials. El sistema d’ingrés no pot ser un element que confronte “col·lectius” perquè ningú té la culpa d’accedir d’una manera o d’una altra. En tot cas, els únics responsables de la situació actual és l’administració, que, en el cas del Ministeri, no va tindre en compte la puntuació com a interí i en pràctiques en el concurs de trasllats, i en el cas de les administracions autonòmiques, no han complert amb la seua obligació legal d’oferir les places als concursos selectius com estableix l’EBEP, fet que ha provocat la situació d’abús de temporalitat del personal interí.
En el grup de treball acordat es treballaran les propostes sindicals, com la presentada per STEPV en setembre perquè les persones que superen el concurs de mèrits també participen amb 0 punts en el concurs de trasllats.