Allioli 291 - Districte únic

Es repeteix el concurs de trasllats estatal de secundària del curs 2022/23

No es repetirà en el cos de mestres, tot i que les sentències també l’afecten, perquè ja es van oferir les places del concurs de mèrits al concurs de l’any passat, segons Conselleria

divendres 23 febrer 2024 09:51 h

En el moment de tancar l’edició d’aquest Allioli, la Conselleria ha publicat l’adjudicació provisional de la repetició del concurs de trasllats de Secundària i resta de cossos. En total s’han oferit 6670 places, 1782 més que en el concurs de mèrits i 4194 més respecte al concurs de trasllats de l’any passat, que ara es repeteix. Les places oferides en el concurs 2022/23 no es modifiquen, simplement se n’afegeixen les 4194 places esmentades. En aquestes places, també s’han incorporat les 1597 del concurs oposició d’estabilització de 2023, malgrat que la sentència només parla de les places del concurs de mèrits, però com que també són estructurals s’han afegit al concurs per evitar qualsevol recurs posterior.

El concurs de trasllats del cos de mestres 2022/23 no es repetirà, ja que es van oferir més places que en el concurs de mèrits, de manera que ja es va donar compliment a la sentència.

La Conselleria va informar que la simulació del concurs de l’any passat, duta a terme pel Ministeri, afectava més de 1000 persones que canviaven de destí definitiu. Hi ha 772 persones que no tenien destí i que ara sí que han estat adjudicades, de les quals 53 són d’altres territoris.

La Conselleria intentarà executar també el concurs actual, tot i que no poden comprometre’s que siga així per qüestió dels terminis. En tot cas, el concurs del cos de mestres actual continuarà sense problemes.

CCOO, sindicat que va presentar el recurs contra el concurs del curs passat, va proposar que els qui tenen destí actualment i vulguen mantindre’l en cas que els donen una plaça nova, ho puguen fer. La Conselleria va aclarir que aquesta proposta és il·legal perquè es repeteix tot el concurs i, per tant, l’adjudicació actual no existeix.

STEPV va traslladar a la Conselleria una sèrie de preguntes, com per exemple, si la data de presa de possessió, una vegada es repetisca el concurs, serà la de l’1 de setembre del 2023 i la Conselleria va contestar que aquesta qüestió està en mans dels serveis jurídics per aclarir-ho.

Recordem que en desembre de 2023 es van conèixer dues sentències de dos tribunals contenciosos-administratius de València segons les quals calia incorporar al concurs de trasllats estatal del curs passat les 7555 places oferides en el concurs de mèrits.

La Conselleria va presentar recursos contra les dues sentències per guanyar temps i fer consultes al Ministeri de qui depèn l’adjudicació del concurs de trasllats (tant estatal com autonòmic) i a la qual va demanar dur a terme un pilotatge, és a dir, una simulació, sobre com resultaria la repetició del concurs de trasllats afegint totes les places que exigeixen les sentències.

Finalment, la Conselleria manté el recurs a la sentència del cos de mestres però ha retirat el de secundària i resta de cossos, ja que en el concurs de trasllats del cos de mestres es van oferir més places que les oferides en el concurs de mèrits, per la qual cosa veuen molt viable que el recurs presentat per la Conselleria puga prosperar. En el concurs de l’any passat es van oferir 2800 places mentre que al concurs de mèrits 2667. Per tant, la sentència en el cos de mestres no té sentit, segons indica la Conselleria.

En canvi, en Secundària i resta de cossos, es van oferir 4888 places en el concurs de mèrits i, per contra, en el concurs de trasllats només 2517.

Respecte a la noves places oferides provisionalment, el Sindicat va posar a disposició de les persones participants i dels centres un formulari per recollir al·legacions i presentar-les a Conselleria. Cal dir que molts centres han informat al sindicat que s’estaven oferint més places de les que realment existeixen, aspecte que es va traslladar a la Conselleria perquè ho estudiara.