Núm. 289

ERASMUS+ “Una experiència transformadora al cor de la música clàssica de Viena”

Escola Sindical de Formació Melchor Botella. Article d’Andrés Moreno Jorde - IES LUIS GARCIA BERLANGA

STEPV

divendres 14 juliol 2023 12:04 h

Soc Andrés Moreno, estudiant d’Imatge i So a Alacant. Quan la meua professora em va comentar la possibilitat d’anar d’Erasmus per a realitzar les pràctiques de Formació Professional no ho vaig dubtar ni un moment. Trencar completament amb la meua rutina em va fascinar, crec que és el millor que he fet i, des de llavors, la meua vida ha canviat per complet. Arribar a Viena va ser un somni, tot era nou per a mi.

Les pràctiques les vaig realitzar en Musikwerin, estava en el cor de la música clàssica. Vivia des dels assajos a les 11 h del matí fins a l’actuació de les 19 h davant de milers de persones, els nervis dels músics minuts abans d’eixir a l’escenari… Va ser fascinant. La meua missió era ajudar i agilitzar el treball tant com fora possible. Muntàvem els altaveus que després s’utilitzarien en la funció i posàvem els micròfons als qui anaven a actuar. Martín, el meu cap, em tractava com un més. No tot va ser treballar, la resta de companys i companyes i jo, també vam tindre temps per a viatjar a altres països, visitàrem: Bratislava, Praga i Budapest. La connexió amb la resta d’estudiants en la residència en què ens allotjàvem va ser única. Mai havia sentit res d’igual, ens teníem els uns als altres i això feia que, malgrat estar lluny del nostre país, et sentires com a casa. La part més dura d’aquesta experiència va ser el comiat. L’últim dia, Martín i jo ens dedicàrem unes paraules d’agraïment pel que havíem viscut. Amb les companyes i els companys de la residència, vam estar fins allà quina hora de la nit, acomiadant-nos amb alguna llàgrima en els ulls. L’experiència havia passat molt ràpid, però sabíem que l’havíem gaudida i que ens quedaven per davant dos mesos de pràctiques al nostre país.

Viena ha significat moltíssim per a mi, estic superagraït d’haver pogut tindre el plaer de viure aquesta experiència i de la sort d’haver trobat persones que mai oblidaré.

Punxa ací per accedir a la versió PDF de l’Allioli.