Acampada per l'escola pública

16, 17 i 18 de juliol - Conselleria d'Educació (València)

El curs 2013-2014 ha estat marcat per la defensa de l’escola pública davant l’atac frontal de Conselleria d’Educació contra l’ensenyament públic: retallades indiscriminades, la mala gestió que se n’ha fet, l’arranjament escolar i la imposició de la LOMQE per al proper curs...


Acampada per l’escola pública

Els dies 16, 17 i 18 de juliol es realitzarà l'Acampada per l'Escola Pública als jardins de la Conselleria d'Educació de València. Cada jornada començarà a les 11:00h del matí. Serà un espai de trobada de tots i totes les persones que defensem l'ensenyament públic, laic, de qualitat i en valència, i tindrà un tarannà pacífic, reivindicatiu i lúdic.

Però, a més de ser un espai on compartir experiències i aprendre els uns dels altres, podrem posar en valor la lluita realitzada per eixa constel·lació d’escoles que han denunciat el desmantellament dels nostres drets culturals i lingüístics, així com la privatització d’un servei públic tan fonamental com és l’educació.

Són un clar exemple d’aquesta lluita el col·legi Ciutat d’Oviedo de Torrevella, la denúncia de les comunitat educatives de Calp, Elx i Torrent vers la construcció dels CIS (Centres d’Iniciativa Social), els tancaments de Martínez Vall i Bonavista d’Ontinyent i el Ciutat de Cremona d’Alaquàs per la supressió d’unitats d’infantil, la reivindicació del dret d’aprendre en valencià de la Plataforma Prou de la Vall d’Albaida i del CEIP Pare Català de Benimaclet, la defensa per l’escola pública de les cinc escoles de la ciutat de Castelló, així les accions de tantes i tantes altres escoles.

Volem que l’Acampada per l’Escola Pública siga també un espai de denúncia: continuarem fent visible el rebuig de la comunitat educativa a la LOMQE, que començarà a aplicar-se el curs que ve en Primària i en FP Bàsica. També volem denunciar les retallades realitzades en les beques de menjador, llibres, transport, les retalades en les plantilles docents, la creació del districte únic i de l’augment de la ràtio a les aules, la rebaremació de docents interins amb una àmplia experiència laboral i la retallada d’unitats en valencià, així com de Cicles Formatius.

Per davant de tot està el dret dels nostres xiquets i xiquetes a poder rebre una educació pública, de qualitat i en la seua llengua. Ells i elles són el nostre futur. Ells i elles són la nostra raó de ser. És per això que ens hem de comprometre a treballar i defensar una escola pública, que ensenye des del coneixement científic i crític, rebutjant tot tipus de dogma, que defense els nostres drets lingüístics, així com la llibertat de pensament i de consciència i que, des dels valors democràtics, de l’atenció a la diversitat i de la cooperació, ajude a assumir la pluralitat i la diversitat de la societat en què vivim.

Finalment, des de de la Trobada de Plataformes per l’Ensenyament Públic convidem a totes i tots els membres de la comunitat educativa (alumnat, famílies, docents, organitzacions, institucions, col·lectius, sindicats i partits) a participar d’aquesta festa per l’ensenyament públic: l’Acampada per l’Escola Pública.

Perquè l’Escola Pública no es tanca. Sí al valencià. Sí a l’Escola Pública.

Vine a l’Acampada.

Ens trobareu a facebook (Acampada per l’Escola Pública), twitter (@AcampadaEscolaP) i a l’adreça de correu-e .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)