Política educativa de la LOMCE. ¿Qué ens pot llevar?


STEPV | 21 / 10 / 2012 premisses lomqe lomqe

Tornem a un model d’educació dels anys seixante. La Reforma Wert no coneix l’escola que es fa hui en dia i per tant pot destruir molta faena feta i molta energia viscuda. Al mateix temps ens pot provocar la furiosa energia de combat que ens proporciona la desesperació quan reflexionem el següent:

  • Desapareix la visió de futur del que significa ser ciutadà que desenrotlla la seua personalitat sent crític i participant en la vida pública.
  • Ens lleva la possibilitat de percebre la pedagogia com una pràctica política i moral en un conjunt democràtic de la comunitat escolar, per la desqualificació defesa per conservadors i liberals de la pedagogia datada amb contingut polític, deixant-la de manera capritxosa aliada al mètode, el formalisme i la tècnica; no donant-se compte de la distinció existent entre educació política i educació polititzada.
  • Ens lleven la coordinació necessària dels diferents agents educatius que intervenen en la relació escola societat.
  • Quasi desapareix la contribució de la institució educativa al procés de la normalització lingüística..
  • És torna boirosa la relació entre escola i món del treballl.
  • Ens lleven la possibilitat de què l’escola tinga resposta als canvis socials.
  • Desapareix el poder construir valors contradictoris amb valors dominants. El que serà el sòrdid present, tacarà els records bells del passat de renovació pedagògica, democràcia als consells escolars i participació en direccions col·legiades.
  • No podrem dur endavant una educació intercultural entesa com una resposta positiva, progressiva, democràtica al dret de totes les persones de viure i de conviure amb igualtat des del respecte a la diferència.
  • Lleva la possibilitat als estudiants d’assumir riscos, formular preguntes, a desafiar als poders, a valorar les tradicions crítiques i a reflexionar sobre l’ús de l’autoritat en la gestió del centre i en altres contextos pedagògics.
  • Desapareix la realitat de voler una escola pública per a tots i totes i apareix el fet d’una escola concertada que amaga el fet que una part del sistema educatiu finançat amb fons públics no acompleix els principis d’accés igualitari, gratuïtat d’escolaritat obligatòria, no adoctrinament etc… ja que aquesta ideologia de la reforma reclama retalls pressupostaris i la privatització dels servies públics.
  • Fa desapareixer l’escola com un espai obert capaç de cosntruir un projecte de desenvolupament comunitari amb coordinació dels diferents agents educatius.

 



Deixa un comentari





Normes d'us:

Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana. / No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes. / Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles. / Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.

entrades més recents