Que se’n vagen!


03 / 02 / 2013 | Vicent Mauri crisi corrupció

Les treballadores i treballadors, els que vivim del nostre treball, no dels sobres, sobresous o corrupteles, hem vist com els nostres salaris s’han reduït entre el 20 i el 30%, o al zero per cent per anar a la llista de l’atur o tindre una prestació o subsidi per desocupació amb la que és difícil poder viure. Tampoc tenim unes bones perspectives per al nostre futur. La reforma de les pensions anunciada per Mariano Rajoy suposarà que malviurem quan deixen el mercat laboral.

El futur de molts joves és inexistent. O se’n van a l’estranger a treballar per “minijobs” o engreixaran les llistes del 57% de joves aturats. Un joves que són els millors preparats de la història com reconeixen els mateixos que els exploten, els deixen al carrer o sense possibilitat d’estudiar per l’augment de les taxes i la reducció de les beques.

Pensionistes, persones nouvingudes, dones, joves, homes, persones discapacitades… totes i tots estem veient com perdem drets, prestacions, il·lusions… mentre alguns es beneficien de l’empobriment de la població. Una malanomeada “crisi” que ha servit com excusa per desposseir a la majoria de la població i per mantindre, o augmentar, els guanys de banquers, especuladors, corruptes… No és una “crisi” és el fonament del model capitalista, de les polítiques neoliberals, de les que saben molt a l’Amèrica Llatina.

Reformes laborals i de pensions; externalitzacions o privatitzacions dels serveis públics; supressió d’ajudes a: menjadors escolars, llibres de text, persones discapacitades, persones depenents, dones, joves, immigrants o d’altres són eines dels capitalistes, dels poderosos, per pauperitzar la societat.

Ara, hem conegut que, a més de totes aquestes mesures, algunes persones, alguns polítics, han utilitzat els recursos públics, i privats, per enriquir-se, per mantindre’s en els poder, per pagar favors.

Per això cal que se’n vagen, deixen el govern, donen explicacions públiques, tornen tot el que ha furtat, i que responguen davant dels tribunals de justícia. La majoria de la població, el 99%, volem una altra política i altres polítics que servesquen a l’interés general i no a la minoria de sempre.

I, si no se’n van, cal organitzar la lluita, la resistència, la revolta per articular una majoria social, sindical i politica que els faça fora i que siga capaç de posar en marxa unes polítiques del poble per al poble, de totes i tots per a totes i tots.