Unes dues-centes persones constitueixen a Gandia la Coordinadora de Professorat Interí

S’acorda un calendari de mobilitzacions fins al setembre.

Acte de constitució de la coordinadora, ahir a Gandia.

Unes dues-centes persones han constituït aquest matí la Coordinadora de Professorat Interí a Gandia. En la reunió s’ha acordat organitzar-se a partir de setembre amb una estructura comarcal i coordinar-se periòdicament a escala valenciana. En la coordinadora tindrà cabuda tant el professorat interí que obtinga destí el curs que ve com aquell que es veja en situació d’atur el curs que ve, com a conseqüència de les retallades que està aplicant tant el govern espanyol com el valencià.

S’han constituït comissions de treball per organitzar i coordinar les accions

L’objectiu de la Coordinadora és tractar la problemàtica del professorat interí que és el gran perjudicat per les retallades així com acordar mobilitzacions i accions concretes.
En aquest sentit s’ha acordat un calendari d’accions immediat, ja que el 30 de juny tot el professorat interí cessarà per l’aplicació del Decret Llei 1/2012 de retallades salarials (recordem que fins ara, l’interí amb vacant adjudicada al juliol i setembre tenia un nomenament fins al 31 d’agost).
Aquestes accions són:

  • Dijous 28 de juny: concentracions davant les direccions territorials d’Alacant i Castelló i de la Conselleria d’Educació a les 19h.
  • Dilluns 2 de juliol: recollida massiva dels cessaments i dels certificats d’empresa per a l’atur en les direccions territorials d’Alacant, València i Castelló, a les 11h.
  • Dimarts 3 de juliol: performance consistent a fer cua davant una oficina de l’Inem (per determinar) a Alacant, València i Castelló, per a fer evident que el govern valencià està aplicant polítiques que engrosseixen les cues de l’atur, a les 11 h.
  • 9 de juliol: acampada de professorat interí en la Conselleria d’Educació a València. Com que l’acampada coincideix amb el procediment de peticions telemàtiques del professorat de secundària, s’habilitaran ordinadors per fer in situ les peticions.

Per a organitzar i coordinar aquestes accions s’han constituït comissions de treball que es reuniran les pròxims dies.
Durant el mes de setembre es continuaran duent a terme accions i s’organitzaran les coordinadores de professorat interí a escala comarcal. També es crearà una caixa de resistència per donar un mínim de cobertura al professorat interí en l’atur que no tinga altres mitjans de subsistència.