Mobilitzacions

Una marea verda recorre els carrers d’Alacant, València i Castelló per l’escola pública

Milers de persones es van manifestar de nou, amb samarretes i globus amb el lema “Estimem l’escola pública”

Un castell va acompanyar la manifestació a Castelló

diumenge 11 maig 2014 10:22 h

Aquest dissabte 10 de maig, milers de persones convocats per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, es van manifestar pels carrers d’Alacant, València i Castelló sota el lema “No a les retallades, no a la LOMQE, cap escola es tanca”.

El Ciutat de Cremona d’Alaquàs va tindre un lloc destacat en la manifestació com a centre que està sent exemple de lluita

Les manifestacions es van omplir de samarretes i globus verds amb el lema “Estimem l’escola pública” i van recórrer el centre de les tres capitals valencianes. La convocatòria reclamava, novament, la fi de les polítiques de retallades que han acomiadat milers de docents interins i empitjorat les condicions laborals del professorat, així com dificiltat l’accés de milers d’alumnes a les beques i ajudes de menjador, transport, etc.
També es reclamava la derogació de la LOMQE que començarà a aplicar-se en primària i FP Bàsica el curs que ve i que compta amb el rebuig de la majoria de la comunitat educativa.
Les retallades d’unitats, de línies en valencià i el tancament d’escoles el curs que ve també era un dels eixos de la manifestació. El Ciutat de Cremona d’Alaquàs va tindre un lloc destacat en la manifestació com a centre que està sent exemple de lluita pel manteniment de l’escola, com el Martínez Valls i el Bonavista d’Ontinyent, que també estan tancats en els seus centres des de fa setmanes.
STEPV, per la seua banda, va compartir pancarta amb la Coordinadora de Professorat Interí (CPI) i l’Associació de Funcionaris Interins Docents (AFID) per a continuar reclamant una educació pública de qualitat, la retirada de l’acord de rebaremació de 2013 i la derogació de la LOMQE. També es reclamava la recuperació de totes les retribucions que el Decret Vela va furtar al professorat.
D’aquesta manera, aquesta manifestació continua la campanya de rebuig de la comunitat educativa del País Valencià a les polítiques educatives del govern valencià i espanyol i en defensa d’una escola pública de qualitat, democràtica, laica i en valencià.

Manifestació a Alacant
alacant

Manifestació a València
valencia

Manifestació a Castelló
castello

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR