Oposicions

Temaris d’oposicions vigents des del febrer de 2012

Amadeu Sanz

diumenge 15 abril 2012 19:31 h

Etiquetat com a

temaris oposicions

Borses de treball

Comunitats Autònomes

Borses de treball

Amadeu Sanz

diumenge 15 abril 2012 14:16 h

Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb la Directora General d’inclusió educativa

El Sindicat ha fet arribar a la nova Directora General una bateria de temes que cal abordar per treballar des d’una perspectiva inclusiva en totes les etapes

un moment de la reunió amb la DG d'inclusió

STEPV

dimecres 18 setembre 2019 16:49 h

STEPV s’ha reunit amb la DG d’inclusió educativa, Raquel Andrés, per a tractar diferents temes que cal abordar, tant a curt com a mitjan termini, per a fomentar la inclusió educativa, tant en les etapes obligatòries com en les que no ho són.

La Directora General es va comprometre a estudiar detingudament totes les propostes del Sindicat

Un dels eixos de la reunió va ser la necessitat de negociar unes noves plantilles de professorat en totes les etapes educatives des d’una perspectiva inclusiva, per poder donar una atenció individualitzada a tot l’alumnat. Les noves plantilles són totalment necessàries per a donar estabilitat tant al centres com al professorat i així posar fi a la situació de provisionalitat que hi ha amb llocs habilitats per cobrir les necessitats a les quals no responen les actuals plantilles retallades pel PP. També cal revisar l’ús abusiu que s’està fent de les habilitacions del cos de mestres per a cobrir aquestes necessitats.
Per al sindicat és molt important treballar per a seguir baixant les ràtios i una formació adequada de tot el professorat, per poder portar endavant el gran repte de la inclusió educativa.
Així mateix, STEPV considera que la detecció i atenció en les primeres etapes educatives és fonamental per evitar problemes en etapes posteriors. També cal tindre en compte la necessitat de disposar d’hores perquè els equips de suport a la inclusió puguen coordinar-se.
Igualment necessària és una nova regulació de les plantilles dels SPEs, augmentant la seua dotació i la dels diferents departaments d’orientació als instituts per tal de donar resposta a totes les noves funcions assignades i poder arribar a fer totes les tasques d’assessorament i dinamització d’aquest procés inclusiu als centres educatius. També es va plantejar la necessitat d’actualitzar la catalogació de llocs d’especial dificultat per tal de compensar al professorat que exerceix funcions de singular dificultat.
Un altre tema exposat a la reunió va ser la necessitat de continuar el grup de treball sobre els centres CAES i centres que escolaritzen un alt percentatge d’alumnat de compensatòria, iniciat el curs passat a petició de STEPV; així com la urgència per negociar el desplegament normatiu referent a l’alumnat de compensatòria i els centres de caràcter singular i la necessitat de seguir treballant per aconseguir una matriculació equitativa d’aquest alumnat, tal i com marca el Decret d’inclusió. En eixa línia, també es va insistir en la necessitat de posar esforços per tal de millorar la detecció, mitjançant els centres d’atenció primerenca i en col•laboració amb els serveis socials dels Ajuntaments, i així poder fer efectiva la reserva de places per aula d’aquest alumnat.
Així mateix, el Sindicat va insistir en la necessitat d’iniciar un grup de treball per abordar la problemàtica específica dels centres d’educació especial i poder donar resposta a les seues necessitats.
D’altra banda, també es va abordar la problemàtica que estan trobant els centres d’educació infantil per poder portar a terme les diferents polítiques que està implementant l’administració i la problemàtica concreta que tenen per atendre a l’alumnat amb necessitats educatives especials.
Així doncs, des de STEPV també vam manifestar la nostra repulsa davant la decisió de Conselleria de reduir a un el nombre de persones educadores d’educació infantil, independentment de les unitats de 2-3 anys que tinga el centre, tal i com determina l’Ordre 21/2019 recentment publicada. Recordem que fins al curs passat, hi havia una educadora d’educació infantil per cada unitat de 2-3 anys.
El futur traspàs del personal educador a la Conselleria d’Educació va estar altre dels temes tractats a la reunió, pas que és molt important per tal de millorar qüestions referents a la gestió d’aquests professionals com la seua substitució immediata en cas de baixa.
També es va tractar la borsa oberta el curs passat per a intèrprets de llengua de signes. Per al sindicat és molt important la diferència entre ensenyar llengua de signes i traduir una classe a l’alumnat que es comunica amb aquesta llengua i caldria una reflexió sobre aquest tema. Així mateix, vam demanar a la Directora General que s’elabore un llistat de centres amb servei de llengua de signes.
Igualment es va transmetre a la DG les inquietuds i propostes dels centres d’escolarització preferent d’alumnat motòric i la necessitat que l’alumnat matriculat a aules CIL o UEEE comporte reducció de ràtio en l’aula ordinària a la qual es va a fomentar la seua inclusió progressiva.
STEPV també va demanar a la DG que no es posen entrebancs des de Conselleria perquè les famílies amb fills/es amb NEE puguen optar a la Beca MEC, fet que possibilita que aquests xiquets/es puguen assistir a teràpies complementàries al suport que reben als centres educatius i que millora considerablement el seu desenvolupament.
Un altre tema abordat va ser la necessitat de fer un seguiment del Protocol de diversitat d’identitat de gènere, un altre gran repte dins de la inclusió educativa.
La Directora General es va comprometre a estudiar detingudament totes les propostes i aportacions fetes pel Sindicat.
Des de STEPV valorem positivament la creació d’aquest nova Direcció General dedicada exclusivament a la Inclusió Educativa, però també condicionem que cal que la Conselleria dispose dels recursos, professorat i formació necessària per a poder avançar cap a la inclusió educativa.


Tots els cossos

Adjudicació del 19 de setembre: llocs oferits provisionals

Amadeu Sanz

dimecres 18 setembre 2019 14:38 h

Etiquetat com a


País Valencià

Borsa de Guitarra Elèctrica: llistes provisionals d’integrants

Amadeu Sanz

dimecres 18 setembre 2019 14:36 h

Etiquetat com a


País Valencià

Borsa de baix elèctric: llistats provisionals

Amadeu Sanz

dimecres 18 setembre 2019 14:34 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimecres 18 setembre 2019 12:59 h

Etiquetat com a


DOGV de 18/9/2019, Núm 8637

Amadeu Sanz

dimecres 18 setembre 2019 07:48 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 18 de setembre de 2019

Blai Doménech

dimecres 18 setembre 2019 07:35 h

Etiquetat com a


Anuncis

Llistat provisional d’acreditació en llengües estrangeres de València

Amadeu Sanz

dimarts 17 setembre 2019 17:52 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 17 de setembre de 2019 - Secundària i altres cossos

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 17 setembre 2019 12:53 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 17 de setembre de 2019 - Mestres

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 17 setembre 2019 12:52 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 17 de setembre de 2019 - Llocs oferits definitius

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 17 setembre 2019 12:51 h

Tots els cossos

Convocatòria d’adjudicació de llocs de difícil cobertura del 19 de setembre

Amadeu Sanz

dimarts 17 setembre 2019 12:00 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació del 17 de setembre

Amadeu Sanz

dimarts 17 setembre 2019 11:57 h

Etiquetat com a


Convocatòries

EOI: canvis en les proves de certificació i el calendari d’admissió en la convocatòria extraordinària

Amadeu Sanz

dimarts 17 setembre 2019 09:48 h

Etiquetat com a


País Valencià

Oposicions 2019: nomenaments de personal funcionari en pràctiques

Amadeu Sanz

dimarts 17 setembre 2019 09:45 h

Etiquetat com a


DOGV de 17/9/2019, Núm 8636

Amadeu Sanz

dimarts 17 setembre 2019 09:34 h

Etiquetat com a


Internacional

STEPV s’adhereix a la jornada “Paulo Freire” en defensa de l’Educació Pública

El Sindicat se suma a la crida que fa la Internacional de l’Educació per a Amèrica Llatina per realitzar actes i jornades de reflexió i lluita en memòria de llegat de Paulo Freire en l’aniversari del seu naixement que tindrà lloc el 19 de setembre.

STEPV

dimarts 17 setembre 2019 08:06 h

Aquesta considera que l’aniversari, en el camí del centenari del seu naixement que tindrà lloc en 2021, és una bona oportunitat per recuperar les seues idees, articular les lluites en la regió i promoure que els processos educatius siguen un camí d’alliberament cultural, social i polític i particularment dels sectors històricament exclosos i oprimits.

En aquest context, tenint en compte les condicions socials i polítiques actuals en Amèrica Llatina, caracteritzades pels retrocessos impulsats pels governs conservadors, cal defensar l’educació pública com un dret social per vèncer l’ofensiva dels sectors interessats en la privatització i mercantilització de l’educació, així com recuperar i resignificar el pensament freirà com una praxi que implique la construcció d’un posicionament col·lectiu crític emancipador per recrear les alternatives pedagògiques que aquests temps demanden.

Per tot aixó, des de l’STEPV, sindicat majoritari en l’educació pública valenciana, membre de la Confederació d’STES, fa seua la iniciativa de la Internacional de l’Educació per a Amèrica Llatina en commemoració de l’aniversari del naixement de Paulo Freire en defensa de l’Educació Pública.

País Valencià, 16 de setembre de 2019

Text en castellà

Etiquetat com a


Infraestructures educatives

STEPV fa gestions en Conselleria i visita els centres afectats en el Baix Segura per les inundacions

El Secretariat Nacional de STEPV visitarà la comarca dijous que ve

STEPV

dilluns 16 setembre 2019 19:28 h

STEPV ha contactat aquest matí a la Conselleria d’Educació per interessar-se sobre les actuacions que estava duent a terme la Conselleria respecte als centres educatius afectats pel temporal d’aquests passats dies, especialment al Baix Segura i a la Vall d’Albaida i a altres indrets del país.

El Sindicat s’ha entrevistat amb la Directora General de Personal, Lina Herranz, que ha explicat que el Conseller Marzà s’havia desplaçat al Baix Segura per avaluar la situació en els centres educatius i que s’elaborarà un informe i es prendran les mesures que es consideren necessàries.
El Sindicat ha informat que les persones permanents de la zona també estaven visitant els centres educatius de la comarca per recollir informació sobre la situació dels centres i que traslladarem a la Conselleria els informes que s’elaboren perquè es tinguen en compte. STEPV també ha demanat que es tinga en compte la situació del professorat adjudicat la setmana passada que no s’ha pogut incorporar als centres educatius el dia corresponent per culpa de les pluges, fet que la Directora General s’ha compromés a revisar perquè no hi haja cap problema.
D’altra banda, el Secretariat Nacional de STEPV es traslladarà aquest dijous a la comarca del Baix Segura i convocarà una reunió amb el professorat de la comarca per conèixer de primera mà de la situació en què han quedat els centres educatius i traslladar també el suport del Sindicat a la comunitat educativa i al conjunt de la ciutadania de la comarca.

Etiquetat com a


Meses de negociació

19 de setembre: Mesa Sectorial sobre la regulació de la fase de pràctiques

STEPV

dilluns 16 setembre 2019 17:56 h

Anuncis

Llistats provisional i definitius d’acreditació en llengües estrangeres d’Alacant

Amadeu Sanz

dilluns 16 setembre 2019 16:23 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 17 de setembre de 2019 - Llocs provisional

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dilluns 16 setembre 2019 15:56 h

Tots els cossos

Adjudicació del 17 de setembre: llocs oferits provisionals

Amadeu Sanz

dilluns 16 setembre 2019 14:36 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dilluns 16 setembre 2019 10:47 h

Etiquetat com a


País Valencià

Procediment per donar-se d’alta en muface per a les persones que van aprovar les oposicions en 2019

Amadeu Sanz

dilluns 16 setembre 2019 09:42 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 16 de setembre de 2019

Blai Doménech

dilluns 16 setembre 2019 06:46 h

Etiquetat com a


Infraestructures educatives

STEPV amb les persones afectades pel temporal

Davant les greus inundacions que pateixen les comarques del sud, en especial, el Baix Segura, el Sindicat expressa la seua solidaritat

STEPV

diumenge 15 setembre 2019 20:49 h

STEPV expressa la seua solidaritat i suport amb totes les persones que estan patint els efectes del temporal que afecta a diverses localitats i comarques valencianes, en especial, a les comarques del sud, com ara el Baix Segura.

STEPV farà gestions en Conselleria per resoldre incidències d’infraestructures i de personal que treballa als centres educatius

El Sindicat insta a les diverses administracions públiques que posen tots els mitjans materials i econòmics per superar la situació que ha causat el temporal i per tornar a la normalitat el més aviat possible.
És així com davant aquesta situació sobrevinguda d’emergència, demanem als i les responsables de Conselleria d’Educació que es faciliten totes les actuacions necessàries a fer per normalitzar la situació que està vivint tant el professorat com tot el personal que treballa en centres educatius i que han estat afectats directament per aquesta situació. Ens referim a situacions que per una força major impossibilitaran que es puguen incorporar a treballar, tals com viure en localitats incomunicades per inundació, tindre les vivendes amb aigua, haver sofert danys que impossibiliten la seua mobilitat al centre educatiu,...
STEPV, demà dilluns 16 de setembre, farà gestions amb les persones responsables de Conselleria, perquè s’activen les actuacions necessàries per atendre les necessitats del professorat i personal que hi treballa en els centres educatius, i les actuacions necessàries per a resoldre incidències d’infraestructures als centres.
Finalment, des del Sindicat es vol reconéixer la tasca de les treballadores i treballadors dels equips d’emergència que estan treballant de valent per ajudar les persones afectades.

Etiquetat com a


Recull de premsa del 15 de setembre de 2019

Blai Doménech

diumenge 15 setembre 2019 06:36 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 14 de setembre de 2019

Blai Doménech

dissabte 14 setembre 2019 06:02 h

Etiquetat com a


Anuncis

Llistat definitiu d’acreditació en llengües estrangeres de Castelló

Amadeu Sanz

divendres 13 setembre 2019 15:21 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació de difícil cobertura 13 de setembre de 2019 -  Llistats de participants i lloc adjudicat

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

divendres 13 setembre 2019 13:42 h

Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

divendres 13 setembre 2019 11:24 h

Etiquetat com a


Polítiques educatives

Xerrada debat sobre l’escola pública i laica

La Universitat de València, València Laica, FAMPA València i STEPV organitzen aquesta taula rodona el pròxim dimarts 17 de setembre a les 19h a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau (C/ Universitat, 2) a València

STEPV

divendres 13 setembre 2019 09:31 h

La idea de la xerrada i del posterior debat és tractar el projecte educatiu que la majoria de la comunitat educativa està exigint: pública, laica i de qualitat.

Aquesta taula rodona és una magnífica oportunitat per a debatre la situació del nostre sistema educatiu

Hi comptarem amb la participació de l’administració educativa i representants de FAMPA València, STEPV i Europa Laica. En concret, hi intervendran:
- Joaquín Carrión. Director General de Centres Docents de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport
- Francisco Delgado. Responsable d’Educació d’Europa Laica
- Màrius Fullana. President de FAMPA València
- Beatriu Cardona. STEPV
- Modera: Raquel Ortiz. Coordinadora de València Laica
- Presenta: Antonio Ariño. Vicerector de Cultura i Esport

Aquesta taula rodona és una magnífica oportunitat per a debatre la situació del nostre sistema educatiu i el model d’escola que volem, i unir esforços per a aconseguir-ho.

Etiquetat com a

taula rodona debat

Tots els cossos

Adjudicació de llocs de difícil cobertura del 13 de setembre

Amadeu Sanz

divendres 13 setembre 2019 09:29 h

Etiquetat com a


DOGV de 13/9/2019, Núm 8634

Amadeu Sanz

divendres 13 setembre 2019 08:56 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 13 de setembre de 2019

Blai Doménech

divendres 13 setembre 2019 06:41 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Convocatòria d’adjudicació de llocs de difícil cobertura

Amadeu Sanz

dijous 12 setembre 2019 16:23 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació de difícil cobertura 13 de setembre de 2019 - Llocs oferits

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 12 setembre 2019 13:53 h

Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dijous 12 setembre 2019 12:52 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de setembre de 2019 - Secundària i altres cossos

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 12 setembre 2019 12:06 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de setembre de 2019 - Mestres

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 12 setembre 2019 12:05 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de setembre de 2019 - Llocs oferits definitius

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 12 setembre 2019 12:04 h

Tots els cossos

Adjudicació del 12 de setembre

Amadeu Sanz

dijous 12 setembre 2019 10:36 h

Etiquetat com a


DOGV de 12/9/2019, Núm 8633

Amadeu Sanz

dijous 12 setembre 2019 09:43 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 12 de setembre de 2019

Blai Doménech

dijous 12 setembre 2019 07:03 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació del 12 de setembre: llocs oferits provisionals

Amadeu Sanz

dimecres 11 setembre 2019 16:53 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de setembre de 2019 - Llocs provisional

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimecres 11 setembre 2019 15:56 h

Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimecres 11 setembre 2019 12:59 h

Etiquetat com a


DOGV de 11/9/2019, Núm 8632

Amadeu Sanz

dimecres 11 setembre 2019 09:40 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 11 de setembre de 2019

Blai Doménech

dimecres 11 setembre 2019 07:22 h

Etiquetat com a


Il·luminem de violeta els carrers el 20S

L’Àrea de les Dones de l’STEPV-Iv dona suport a la mobilització nocturna impulsada per la Plataforma Feminista d’Alacant (PFA) i participarà de manera activa en cada acte que es programe.

STEPV

dimarts 10 setembre 2019 17:44 h

STEPV-Iv fa pública la seua més rotunda repulsa a tota violència masclista, que s’ha incrementat amb escreix durant aquest estiu. L’actuació del govern no és suficient, si no s’actua de manera urgent i decidida. Cal aturar el degoteig de dones que viuen atemorides, que són agredides o que moren assassinades, en el pitjor dels casos. La repulsa ha de ser generalitzada perquè no només som les dones el blanc de les agressions i morts sinó també la infantesa, que no entén el perquè de tanta desraó.

Des de l’STEPV sempre hem treballat perquè el professorat estiga compromés en la formació de l’alumnat en igualtat. La coeducació és un dels pilars fonamentals, encara que no suficient, per evitar que es produïsca aquesta barbàrie contra la vida de les dones i menors. L’STEPV-Iv està pendent de cada nova actuació tant del Govern com de la Conselleria i aporta les seues propostes d’erradicació. Així i tot, calen polítiques més decidides i la mobilització rotunda, clara i sense por de tota la societat.

Malauradament, no podem conformar-nos a reivindicar la igualtat cada 8 de març o cada 25 de novembre. L’emergència feminista ens obliga a trencar un ostentós silenci patriarcal per dir que ja n’hi ha prou! Ni una menys! Perquè les dones continuem sent l’ombra dels homes en cada treball, en cada ocupació, en cada llar i mentre aquests rols no siguen acceptats i modificats, la xacra de la intimidació, agressió i assassinat contra les dones hi serà present.

És per això que l’Àrea de les Dones de l’STEPV-Iv no ha dubtat a donar suport a la mobilització nocturna impulsada per la Plataforma Feminista d’Alacant (PFA) i participarà de manera activa en cada acte que es programe. Tant el Sindicat com la seua afiliació, faran extensiva aquesta campanya per justa i necessària, que recorrerà els carrers de molts pobles i ciutats. La nit del 20S serà recordada com la nit que esdevingué violeta. Ens volem vives, lliures i unides!

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de setembre de 2019 - Secundària i altres cossos

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 10 setembre 2019 15:45 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de setembre de 2019 - Mestres

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 10 setembre 2019 15:38 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de setembre de 2019 - Llocs oferits definitius

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 10 setembre 2019 15:36 h

Tots els cossos

Convocatòria d’adjudicació de llocs per al dia 12 de setembre

Amadeu Sanz

dimarts 10 setembre 2019 13:25 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació del 10 de setembre

Amadeu Sanz

dimarts 10 setembre 2019 11:01 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimarts 10 setembre 2019 10:51 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 10 de setembre de 2019

Blai Doménech

dimarts 10 setembre 2019 06:58 h

Etiquetat com a


País Valencià

Actualització de Borses de Personal No Docent

Amadeu Sanz

dilluns 09 setembre 2019 19:19 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació de 10 de setembre: llocs oferits provisionals

Amadeu Sanz

dilluns 09 setembre 2019 17:44 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de setembre de 2019 - Llocs provisional

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dilluns 09 setembre 2019 15:55 h

Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dilluns 09 setembre 2019 13:38 h

Etiquetat com a


Professorat interí

La PECEPI insisteix en la necessitat d’establir processos de consolidació del professorat interí

La Plataforma Estatal per la Consolidació i l’Estabilitat del Professorat Interí (PECEPI) es va reunir aquest cap de setmana a Madrid per a analitzar la situació actual del col·lectiu després de les oposicions i acordar accions

Imatge de la PECEPI poc abans de començar la reunió divendres passat

STEPV

dilluns 09 setembre 2019 10:34 h

Després d’analitzar la situació del professorat interí en els diferents territoris de l’estat després de les recents oposicions la PECEPI contínua concloent que el sistema de concurs oposició no garanteix l’estabilitat del col·lectiu com s’ha comprovat en els diferents territoris de l’estat. Per açò, la PECEPI insisteix en la necessitat de modificar el Reial decret 276/2007 d’ingrés en la funció pública docent per a incorporar l’accés diferenciat i l’article 61.6 del TREBEP per a permetre un procés extraordinari de consolidació (ingrés per barem de mèrits) en aquest període d’oposicions massives en tots els territoris.

La PECEPI insisteix en la petició de reunió amb la Ministra d’Educació, Isabel Celaá

Així, es va acordar insistir en la petició de reunió amb la Ministra d’Educació, Isabel Celaá, per a atendre la proposta d’establir processos de consolidació del professorat interí en la normativa educativa i evitar així que qui no supere les proves d’oposició es veja en el carrer, com així ha ocorregut en diferents especialitats i cossos.
La PECEPI ja va sol·licitar una reunió amb la Ministra el curs passat, que encara no ha sigut atesa i tornarà a sol·licitar-la perquè escolte les peticions del professorat interí.
D’altra banda, en la reunió també es va tractar l’esperada sentència del Tribunal de Justícia Europeu i les possibles conseqüències sobre el col·lectiu, que podrien obrir una via de negociació amb el Ministeri si es determina que les oposicions massives no són la fórmula per a combatre la situació de frau de llei en què es troba el col·lectiu.
Finalment, la PECEPI fa una nova crida a la unitat del professorat interí perquè treballe conjuntament en el mateix objectiu i conjuminar esforços en aqueixa adreça.

Etiquetat com a

pecepi consolidació

DOGV de 9/9/2019, Núm 8630

Amadeu Sanz

dilluns 09 setembre 2019 09:02 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 9 de setembre de 2019

Blai Doménech

dilluns 09 setembre 2019 06:26 h

Etiquetat com a


Meses de negociació

Es negocien les instruccions d’inici de curs dels centres de l’ISEA

STEPV ha proposat esmenes que milloren les condicions laborals del professorat

STEPV

diumenge 08 setembre 2019 19:53 h

Divendres 6 de setembre va tindre lloc la Mesa Sectorial per a tractar les instruccions d’inici de curs dels centres d’ensenyaments artístics superiors que depenen de l’ISEA. Com a prèvia, el Sindicat ha demanat que es retirés del preàmbul la qualificació de “gestor” referida al professorat ja que aquesta consideració comporta una visió de la tasca docent que dista molt del concepte de docència defensada pel Sindicat i el mateix professorat. Abans d’entrar a analitzar l’articulat del document STEPV també ha plantejat que aquesta negociació s’hauria d’haver portat a terme abans de finalitzar el passat curs i que el fet que aquests ensenyaments no compten amb un ROF vigent encara fa més necessària la definició de mols aspectes essencials pel correcte funcionament dels centres afectats.

Entre molts altres aspectes que el Sindicat ha demanat clarificar, millorar o modificar podem citar la demanda d’incloure la figura de la coordinadora d’igualtat en la línia del que emana de la llei 23/2018, algunes discordances de dates pel que fa a la publicació i entrega de les guies docents, concreció en aspectes que quedaven difusos, problemes amb les dates de períodes d’exàmens i els marges corresponents per les correccions i possibles reclamacions i revisions d’exàmens, etc.
En quant a l’horari del professorat, el Sindicat ha recordat, entre d’altres, que continuem reivindicat les 18 h lectives màxim, que no apareixen en les instruccions concrecions per la reducció horària corresponent als diferents càrrecs, a les tutories dels TFT/TFM, definició de la prelació en l’assignació de grups i horaris, ni una definició relativa a les hores d’investigació mostrant el seu desacord amb com s’està plantejant en general aquest tema i tornant a demanar urgentment negociar aquest aspecte, i d’altres també essencials, per aquests ensenyaments. Si bé haurien de recollir-se en el ROF, mentrestant no es negocie eixe reglament al menys haurien de quedar delimitats i/o reflectits d’alguna manera al document d’instruccions d’inici de curs.
En quant a la reducció horària corresponent a les direccions STEPV ha demanat que desaparega la paraula “mínima” quan es parla de les hores de dedicació a la docència dels equips directius i ha traslladat que no s’accepta el paràgraf que en cas d’IT del professorat la resta del departament didàctic hauria d’assumir la docència dels estudiants afectats.
D’altra banda el Sindicat ha recordat que si bé l’ISEACV ara està adscrit a la nova Conselleria d’Innovació i Universitats fins que el personal dels centres no siga assumit per l’ISEACV i continue depenent de la Direcció General de Centres i Personal Docent, tot allò que afecte les condicions laborals del professorat ha de ser negociat en el si de la Mesa Sectorial de Personal Docent no Universitari.
Al torn obert, STEPV ha criticat la convocatòria de proves específiques d’aptitud pel personal que al llarg del curs passat va integrar les borses per la via de la difícil cobertura; per les formes, el moment inoportú (coincidint amb la realització de les oposicions), la manca de criteris clars, la manca d’informació adreçada als convocats i d’altres aspectes inacceptables.
Finalment, STEPV ha assenyalat que a aquestes alçades s’haurien d’haver revertit ja totes les retallades i que hauríem de parlar únicament de jornades completes o mitjes jornades i no de les jornades laborals precaritzades que malauradament s’estan consolidant com una cosa habitual i no resultat de circumstàncies molt específiques, reduïdes i raonades. En quant als permisos i llicències el Sindicat ha recordat que està pendent la negociació i que quan aquesta es porte a terme s’haurà de tindre en compte la idiosincràsia i particularitats dels ensenyaments artístics.

Etiquetat com a


Polítiques educatives

Nota de premsa de la Trobada de coordinació de Marees per l’Educació Pública

Dissabte 7 de setembre ha tingut lloc a Madrid la reunió de coordinació de Marees per l’Educació Pública, amb presència de representants de diversos territoris de l’Estat (Galícia, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Castella-la Manxa, País Valencià, Múrcia i Andalusia, i des d’Astúries MSEPA excusa la seua assistència i envia les seues propostes i anàlisis). En la reunió s’han aconseguit els següents acords:

Un moment de la reunió a Madrid

STEPV

diumenge 08 setembre 2019 12:55 h

- Suport a les mobilitzacions que s’estan realitzant a Andalusia des d’aquest estiu demanant reducció de les ràtios, estabilitat del personal docent i augment de plantilles, així com la recuperació de les línies eliminades en centres públics, que sumen més de 800 en sol dos anys. La pròxima serà una concentració el dimecres 11 setembre a Sevilla.

Se celebraran les VI jornades de MxEP a Cadis, probablement al desembre, on es debatran diferents propostes

- Així mateix, s’acorda recolzar les mobilitzacions mantingudes en el temps de les AMPAS, interin@s, estudiants, educadores infantils… Animem a la participació en les assemblees, trobades, accions en xarxes i mobilitzacions que es convoquen en defensa de l’Educació Pública.

- Suport a la vaga mundial pel clima del 27 de setembre, i suport i participació en la mobilització del 26 d’octubre convocada per la plataforma Caminant amb el lema “Defensem el públic: pels drets socials i laborals”.

Se celebraran les VI jornades de MxEP a Cadis, probablement al desembre, on es debatran propostes relatives a infraestructures, organització escolar, inclusió i processos de mercantilización i privatització, i fixarem un calendari de mobilitzacions.

Acordem vestir la samarreta verda, o la reivindicativa per l’Escola Pública de cada territori, el primer dia de curs i hi ha consens a establir els dimecres com a dia de la samarreta en tots els territoris.

Es realitzarà durant el primer trimestre una campanya de conscienciació en xarxes socials en defensa de l’Educació Pública.

Finalment, volem mostrar el nostre agraïment al company Salvador Aguilera per la seua labor incansable i entusiasta al capdavant de les xarxes de Marees per l’Educació Pública.

Marees per l’Educació Pública

7 de setembre de 2019


Recull de premsa del 8 de setembre de 2019

Blai Doménech

diumenge 08 setembre 2019 06:32 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 7 de setembre de 2019

Blai Doménech

dissabte 07 setembre 2019 06:21 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació de llocs per a la provisió temporal de places d’inspectors i inspectors d’educació

Amadeu Sanz

divendres 06 setembre 2019 14:41 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

divendres 06 setembre 2019 12:12 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Fonaments de Composició: correcció d’errades al llistat de l’adjudicació

Amadeu Sanz

divendres 06 setembre 2019 12:04 h

Etiquetat com a


Drets LGTB+

Discriminació a les oposicions

STEPV

divendres 06 setembre 2019 10:13 h

Etiquetat com a


DOGV de 6/9/2019, Núm 8629

Amadeu Sanz

divendres 06 setembre 2019 07:51 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 6 de setembre de 2019

Blai Doménech

divendres 06 setembre 2019 07:46 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de setembre de 2019 - Secundària i altres cossos

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 05 setembre 2019 19:13 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de setembre de 2019 - Mestres

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 05 setembre 2019 19:11 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de setembre de 2019 - Llocs oferits definitius

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 05 setembre 2019 19:10 h

Tots els cossos

Adjudicacions del 5 de setembre

STEPV

dijous 05 setembre 2019 15:39 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dijous 05 setembre 2019 15:01 h

Etiquetat com a


Anuncis

Llistat provisional d’acreditació en llengües estrangeres de Castelló

Amadeu Sanz

dijous 05 setembre 2019 15:00 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 5 de setembre de 2019

Blai Doménech

dijous 05 setembre 2019 06:56 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de setembre de 2019 - Llocs provisional

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimecres 04 setembre 2019 17:47 h

Condicions laborals

STEPV reclama la negociació de les plantilles en l’inici del nou curs

Amadeu Sanz

dimecres 04 setembre 2019 17:36 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació del 5 de setembre: Llocs oferits provisionals

Amadeu Sanz

dimecres 04 setembre 2019 15:08 h

Etiquetat com a


Condicions laborals

STEPV reclama la negociació de les plantilles per adaptar-les a la normativa actual

També exigeix solucions per al professorat interí que s’ha quedat sense feina després de les oposicions massives dels cossos de secundària, vora 500 persones
STEPV ha realitzat una roda de premsa aquest matí a la seu de València per a explicar els temes que el Sindicat considera que cal abordar aquest curs amb la Conselleria d’Educació.

Un moment de la roda de premsa d'aquest matí

STEPV

dimecres 04 setembre 2019 13:17 h

En primer lloc, cal treballar el desenvolupament del decret 104/2018 i l’ordre 20/2019 d’educació inclusiva que modifica substancialment el concepte d’atenció a la diversitat amb el qual s’estava treballant fins ara. El model anterior se centrava en aquell alumnat que o bé tenia dificultats d’aprenentatge (atenent als possibles motius: de procedència geogràfica, culturals, socioeconòmics, diversitat funcional o motora, etc.) o bé tenien altes capacitats intel•lectuals. Es regulaven diferents accions per tal d’atendre aquest alumnat.

El País Valencià ha de tindre el finançament que es mereix o tota la normativa que estem comentant es quedarà en paper mullat

Amb el decret d’educació inclusiva de 2018 tot l’alumnat mereix un tractament individualitzat perquè cada alumne és diferent. És manté, evidentment, el tractament específic per a l’alumnat descrit en el model anterior però ara s’amplia a tot l’alumnat i també a altres col•lectius: persones LGTBI, lluita contra la violència de gènere i per la coeducació, etc. Es concreta millor l’atenció educativa domiciliària i hospitalària. Els centres CAES (Centres d’Acció Educativa Singular) que tenen més d’un 30% d’alumnat de compensatòria desapareixen per a parlar d’escolarització equilibrada d’alumnat on no se supere en cap centre el 25% d’alumnat de compensació educativa. Però caldran accions coordinades interdisciplinars per tal d’aconseguir-ho a mig termini (serveis socials, vivenda, etc) sent un repte educatiu important i que requereix molts esforços.
A més, s’han de dotar els centres del personal de suport a la inclusió, especialitzat o no, fet que encara està per definir. Igualment, cal regular les coordinacions i l’horari de dedicació per a les accions a realitzar pel nou equip de suport a la inclusió educativa que es regula als centres educatius.
Una altra normativa que cal desenvolupar és la Llei 4/2018 de plurilingüisme. Aquest curs s’aplicarà a la totalitat de l’educació infantil, primària i especial. El curs que ve entrarà en secundària, batxillerat, formació de persones adultes i Formació Professional.
Per poder aplicar l’anglés, el professorat a qui li corresponga impartir la seua màteria en aquesta llengua ha de tindre un nivell de B2 mínim, fet clarament insuficient. Ara mateix no tenim les dades actualitzades del nombre de professorat que té aquesta titulació, malgrat que el Sindicat les ha demanat insistentment.
Aquestes dues normatives, el decret d’inclusió i la llei de plurilingüisme s’estan aplicant amb una normativa de plantilles retallada en 2013 pel govern del PP. Cal, per tant, negociar aquest curs una nova normativa que adeqüe les plantilles a la nova normativa esmentada per tal de garantir la seua aplicació.
En eixe sentit, cal dotar els centres d’infantil i primària de més professorat especialista d’anglés, per dur a terme el programa d’educació plurilingüe i intercultural. També cal reforçar les plantilles dels departaments d’orientació educativa en secundària i els SPEs per aplicar el decret d’inclusió educativa. Cal dotar d’altres professionals necessaris per aconseguir la inclusió educativa (personal educador, fisioterapeutes, professorat de llenguatge de signes,...), així com és fa necessari que aquests professionals depenguen ja directament de la Conselleria d’Educació, com va anunciar el Conseller d’Educació.
Hem de dotar de professorat especialista d’anglés addicional als centres educatius per tal de dur endavant els programes lingüístics, tal i com s’arreplega a la Llei 4/2018 de plurilingüisme, i tal i com es fa fer en la implementació del PIL i PEV.
Hem de conèixer el professorat que està capacitat per a impartir en anglés les seues matèries o parts d’aquestes i evitar que es carregue en el professorat interí el pes de l’aplicació del plurilingüisme.
Per tot això, cal negociar unes noves normatives de plantilles o estarem ofegant el professorat amb més feina. Aquestes noves plantilles donaran estabilitat i continuïtat en la feina al professorat i als centres per poder desenvolupar els projectes educatius.
Per això és molt important que el País Valencià tinga el finançament que es mereix o tota la normativa que estem comentant es quedarà en paper mullat o s’aplicarà amb moltes dificultats a costa de les condicions laborals del professorat. En eixe sentit, STEPV presentarà oposició a qualsevol intent de retallada de pressupostos educatius que ja s’està anunciant per part del govern valencià, ja que el sistema educatiu no està en condicions de suportar retallades. Encara no ens hem recuperat al 100% de les retallades de 2012, que van ser molt dures.
D’altra banda hi ha altres temes que també s’haurien d’abordar aquest curs, com la reversió definitiva de les retallades imposades pel govern del PP a partir de 2012 i que encara s’estan aplicant, com la normativa d’itineràncies que va empitjorar les condicions laborals del professorat que treballa en més d’un centre; la recuperació del poder adquisitiu del professorat; la reducció de l’horari lectiu en totes les etapes (23 a infantil i primària i 18h a secundària i resta de cossos), reducció de les ràtios, millores per al professorat major de 55 anys, o la negociació d’un nou decret de permisos, llicències i excedències, actualitzat a les necessitats i la legislació d’ara.
Quant a l’àmbit estatal, STEPV continuarà treballant per la negociació d’una nova llei educativa que derogue la LOMQE i la modificació del sistema d’ingrés a la funció pública docent. Per a això necessitem un nou govern compromés en eixa línia i que complisca els compromisos manifestats en diverses declaracions públiques. Per això hem instat a Pedro Sánchez a la configuració d’un govern progressista que derogue la LOMQE i negocie amb la comunitat educativa una nova llei que situe l’ensenyament públic com a eix prioritari, treballe per la qualitat educativa, la laïcitat, la coeducació, la gestió democràtica dels centres i el respecte a les llengües pròpies.
Finalment, el Sindicat ha presentat un estudi, que adjuntem, sobre la situació del professorat interí després de les oposicions massives. En l’estudi es veu com en determinades especialitats, especialment menudes i concentrades en cossos com el de professorat d’EOI i de Música i Arts Escèniques (conservatoris) hi ha un nombre important de professorat interí que s’ha quedat en l’atur, després d’anys de treball per a la Conselleria. També en algunes especialitats de secundària i de formació professional s’ha donat aquesta situació. En total 590 persones interines es veuen en l’atur aquest curs 2019/20. L’altra cara de la moneda són les noves places que s’han creat en altres especialitats, la qual cosa ha permés que el professorat interí que no ha superat les oposicions continue treballant i que, fins i tot, s’incorpore nou professorat al sistema. Segons l’estudi, hi ha 1571 places de nova creació en les adjudicacions de juliol de 2019. Aquestes places noves són resultat, fonamentalment, de la reducció a 19 hores lectives que s’aplica aquest curs i que s’ha deixat sentir més en les grans especialitats.
Fruit d’aquest estudi, STEPV reclama una reflexió a la Conselleria d’Educació perquè s’ha complert el que el Sindicat preveia durant la negociació de l’oferta pública d’ocupació docent, que en les especialitats més menudes el professorat interí corria el perill de quedar-se sense feina, ja que, a més, són les especialitats que més anys porten sense convocatòria d’oposicions i el professorat interí que les ocupava ha estat molts anys com a interins “forçosos”. En eixe sentit el Sindicat demana a la Conselleria un replantejament de l’oferta prevista per a l’any que ve i la necessitat de recol•locar el professorat que s’ha quedat sense feina aquest curs.

- Estudi situació professorat interí després de les oposicions 2019


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimecres 04 setembre 2019 11:27 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 4 de setembre de 2019

Blai Doménech

dimecres 04 setembre 2019 07:08 h

Etiquetat com a


Anuncis

Llistat definitiu d’acreditació en llengües estrangeres de València

Amadeu Sanz

dimarts 03 setembre 2019 12:26 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimarts 03 setembre 2019 12:23 h

Etiquetat com a


Anuncis

Llistat definitiu d’acreditació en llengües estrangeres de Castelló

Amadeu Sanz

dimarts 03 setembre 2019 10:28 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 3 de setembre de 2019

Blai Doménech

dimarts 03 setembre 2019 06:45 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 2 de setembre de 2019

Blai Doménech

dilluns 02 setembre 2019 06:44 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 1 de setembre de 2019

Blai Doménech

diumenge 01 setembre 2019 05:49 h

Etiquetat com a


Meses de negociació

6 de setembre: Mesa Sectorial sobre les instruccions d’inici de curs dels centres de l’ISEA

STEPV

dissabte 31 agost 2019 08:34 h

Etiquetat com a

instruccions isea

Recull de premsa del 31 d’agost de 2019

Blai Doménech

dissabte 31 agost 2019 06:13 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 30 d’agost de 2019

Blai Doménech

divendres 30 agost 2019 05:50 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 29 d’agost de 2019

Blai Doménech

dijous 29 agost 2019 05:46 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 28 d’agost de 2019

Blai Doménech

dimecres 28 agost 2019 06:42 h

Etiquetat com a


Comentaris


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR