DANA
STEPV proposa un pla de xoc amb totes les mesures per fer front a la situació dels centres afectats
Aquest matí ha tingut lloc la reunió sol·licitada per STEPV entre la Conselleria i les organitzacions de la comunitat educativa
Un moment de la reunió d'aquest matí
Fa uns dies STEPV va sol·licitar a la Conselleria la convocatòria d’una reunió amb totes les organitzacions representatives de la comunitat educativa per a tractar la situació dels centres educatius afectats per la DANA. Recordem que durant la pandèmia es va crear el Fòrum Educatiu que es reunia periòdicament per fer el seguiment de l’evolució de la pandèmia.
A la reunió ha participat el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira i tot el seu equip
En la reunió, que ha tingut lloc aquest matí i que s’ha iniciat amb un minut de silenci, ha participat el Conseller d’Educació, José Antonio Rovira i tot el seu equip (Secretari Autonòmic d’Educació, Directors Generals i el President del Consell Escolar valencià) i els representants dels sindicats de pública i privada, les confederacions de pares i mares, les associacions de direccions, les associacions d’inspecció d’educació, associacions d’alumnat i la patronal de la concertada i de les cooperatives.
El Conseller i el Secretari Autonòmic, Daniel McEvoy, han explicat les accions que s’han dut a terme, com les dues circulars enviades als centres el 31 d’octubre i el 3 de novembre, i han informat dels centres afectats i alumnat i de l’avaluació inicial de danys.
Hi ha 92 centres afectats, dels quals 24 consideren que podran obrir dilluns i 29 centres que ho podran fer en pròxims dies. Hi ha 19 centres que presenten danys greus i 12 centres que es troben en un estat molt greu que hauran de ser reubicats en aules prefabricades.
També han informat que hi ha 24.272 alumnes afectats que seran reubicats en 398 centres de poblacions no afectades, fonamentalment a la ciutat de València els que es troben en l’Horta Sud, que s’han oferit com a centres acollidors d’alumnat afectat. Hi ha, segons la Conselleria, més places disponibles que alumnat afectat: 26.700 places.
També han informat que l’alumnat d’Educació Especial del centre afectat a centres de València.
Quant a la valoració de danys, que afecten equipaments, transport, menjador, manteniment, neteja i substitució de professorat, valoren una despesa de quasi 82 milions d’euros, mentre que la xifra d’inversió prevista per a recuperar la normalitat en les zones afectades ascendeix a 1.000 milions d’euros.
També han explicat el pla de reubicació de l’alumnat a partir de dilluns. Tenen transport escolar per a 10.000 alumnes, però consideren que el problema seran els accessos i els desplaçaments per les carreteres afectades que estan en constant col·lapse.
Propostes del sindicat
STEPV ha sol·licitat un pla de xoc que tinga en compte totes les necessitats respecte a la reubicació de l’alumnat, el transport escolar, el menjador escolar, els permisos per al professorat afectat, les infraestructures, etc. El Sindicat considera que, per la gravetat de la situació cal un document unificat que marque el full de ruta de la recuperació i no funcionar únicament amb circulars o resolucions.
El Sindicat coincideix en què la prioritat és reubicar l’alumnat, però ha mostrat la seua preocupació perquè encara no s’ha informat les famílies i els equips directius dels centres afectats i només queda dijous i divendres per organitzar-ho tot.
Igualment, STEPV ha reclamat la pròrroga dels permisos al professorat afectat que es troba atenent les seues cases i famílies i la substitució d’aquest professorat mentre estiga en aquests permisos. Una altra proposta ha estat la flexibilització dels terminis respecte a procediments que estan en marxa, com el concurs de trasllats, per tal de facilitar al professorat afectat que tinga temps per participar-hi. També hi ha molt de professorat que ha perdut els ordinadors i els certificats digitals per a fer qualsevol gestió amb Conselleria, com la sol·licitud de permisos de paternitat, maternitat, o altres, que ja han contactat amb el sindicat, perquè no poden sol·licitar-los. La proposta és que s’habiliten tots els mecanismes possibles (finestra única als ajuntaments, contacte telefònic amb Conselleria, etc.) perquè ho puguen sol·licitar.
STEPV també ha sol·licitat que procediments que s’acaben de convocar com Biblioinnovat o els Projectes d’Investigació i Innovació Educativa que tenen uns terminis marcats, siguen flexibles. La Directora General d’Innovació i Inclusió ha contestat que els centres afectats tindran les ajudes d’ofici.
Respecte al material escolar, el Sindicat ha sol·licitat que la Conselleria es preocupe de dotar els centres del material necessari perquè l’alumnat que ho ha perdut tot puga recuperar la màxima normalitat possible en els centres educatius on seran reubicats. Igualment, caldrà dotar els centres afectats d’aquest material quan puguen obrir les portes.
Finalment, el sindicat ha demanat que no es realitze la consulta a les famílies sobre la llengua base, prevista per a finals del mes de novembre. El Conseller ha contestat que es durà a terme després de Nadal però no ha donat dates concretes.
Nova reunió
El conseller s’ha compromés a convocar una nova reunió, segurament dimarts que ve, per continuar informant la comunitat educativa de la progressió del pla de reubicació de l’alumnat
STEPV vol tornar a donar tot el suport als centres educatius afectats i al conjunt de la ciutadania afectada per aquesta terrible situació i transmet, novament, el seu condol a les famílies que han perdut éssers estimats, entre els quals també hi ha professorat.
Etiquetat com a
danaComentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.