Llengua

STEPV-iv, USTEC-STES (IAC) i STEI aposten pel model d’ensenyament en català

Els tres sindicats denuncien les estratègies contra la normalizació de la llengua en els respectius territoris.

STEPV

divendres 17 octubre 2014 20:42 h

Els sindicats STEPV-IV, USTEC-STES (IAC) i STEI, amb representació majoritària a cada un dels respectius territoris en l’àmbit de l’ensenyament, reunits avui a Palma en una trobada sobre Llengua i Educació, manifestam el següent:

S’ha acordat continuar treballant de manera unitària en defensa de la llengua i l’educació

Denunciam l’estratègia, tant de l’Estat com d’algunes comunitats autònomes, de bastir una arquitectura normativa que va en contra de la normalització del català i de la bona pervivència de la nostra llengua en el sistema educatiu.

  • Manifestam el nostre rebuig als intents dels diferents Governs de crear i d’atiar el conflicte lingüísic dins l’àmbit escolar, una situació que fins als darrers temps s’ha viscut dins una completa normalitat.
  • Reiteram que la millor manera de lluitar contra els intents que volen malmetre la presència de la nostra llengua en el sistema educatiu, sota el parany d’un ensenyament plurilingüe, són els arguments pedagògics d’un model lingüístic que durant molt anys ha funcionat bé i que ha estat un veritable garant de l’èxit escolar i de la cohesió social.
  • Expressam, una vegada més, que som partidaris de la introducció de l’aprenentatge d’una llengua estrangera dins el nostre sistema educatiu, però exigim que es faci des del rigor i el màxim respecte als criteris pedagògics i que això no vagi en detriment de la llengua catalana ni del seu aprenentatge.
  • Recordam a la ciutadania que, gràcies a les mobilitzacions i l’esforç de tota la comunitat educativa, s’han pogut tombar propostes tan agressives per a la llengua com el Decret del conseller valencià Font de Mora, o el recentment suspès Decret de Tractament Integrat de Llengües de les Illes Balears.

Per altra banda, s’ha acordat continuar treballant de manera unitària en defensa de la llengua i l’educació, i establir de manera conjunta estratègies per fer front a les polítiques dels diferents Governs en contra de la nostra llengua i la nostra cultura. 

Ciutat de Mallorca, 16 d’octubre de 2014


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR