Oposicions

Temaris d’oposicions vigents des del febrer de 2012

Amadeu Sanz

diumenge 15 abril 2012 19:31 h

Etiquetat com a

temaris oposicions

Borses de treball

Comunitats Autònomes

Borses de treball

Amadeu Sanz

diumenge 15 abril 2012 14:16 h

Alumnat

Decret d’admissió en cicles formatius d’FPB

Amadeu Sanz

dilluns 30 març 2020 09:45 h

Alumnat

Decret d’admissió en centres docents públics i privats d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat

Amadeu Sanz

dilluns 30 març 2020 09:43 h

DOGV de 30/3/2020, Núm 8774

Amadeu Sanz

dilluns 30 març 2020 09:36 h

Etiquetat com a


STEPV informa

STEPV Informa 27 de març 2020

Amadeu Sanz

divendres 27 març 2020 20:03 h

Etiquetat com a


Meses de negociació

Les oposicions de Secundària s’ajornen a 2021 i les de Mestres, per acabar de concretar

En la reunió amb el Ministeri d’Educació de la setmana que ve la Conselleria acabarà de decidir si es mantenen en 2021 o s’ajornen a 2022, depenent si el Ministeri mantindrà les actuals condicions de les oposicions en 2022

STEPV

divendres 27 març 2020 14:40 h

Aquest matí ha tingut lloc una Mesa Sectorial d’Educació per a tractar els acords i propostes de la Conferència Sectorial d’Educació entre el Ministeri i les Conselleries celebrada el passat dimecres 25 de març, i altres temes.

El Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, que ha presidit la reunió, ha explicat les qüestions següents:
- Teletreball: la idea de tots els territoris és intentar mantindre el curs acadèmic de forma telemàtica mentre dure aquesta situació de confinament. És per això que avui mateix la Conselleria d’Educació ha publicat unes instruccions per aclarir en què ha de consistir aquest treball: http://www.ceice.gva.es/documents/161634256/169733127/Carta+VAL/01e88bb0-ba4f-4b8e-acb2-59ec0d0b5430
- EBAU: es manté la convocatòria en la forquilla que ja s’ha publicat entre el 22 de juny i el 10 de juliol (ordinàries) i abans del 10 de setembre (extraordinàries) i les proves s’adaptaran a la situació actual ampliant les opcions per a l’alumnat.
- FCT i Dual: es proposa unificar els mòduls i el projecte final per tal d’arribar al mínim d’hores establertes per llei. La Conselleria també ha enviat unes instruccions als centres en aquest sentit.
- Oposicions: la majoria de les comunitats autònomes estan d’acord en ajornar-les a 2021 i es mantindran les condicions actuals respecte a puntuació del barem, temes a triar, temaris, etc.
Sobre les oposicions, STEPV ha traslladat els dubtes i les propostes que han arribat al Sindicat respecte a l’ajornament a 2022 de les oposicions del cos de mestres, ja que les condicions actuals (temaris, barem de mèrits, temes a triar, etc.) només es contemplen fins a 2021 i ha preguntat si s’han plantejat mantindre-les a 2021 juntament amb les de Secundària. Igualment, el Sindicat ha proposat que s’òbriguen les borses de treball de tots els cossos docents per no haver d’esperar a la convocatòria de les oposicions per incorporar al personal que actualment compleix els requisits per entrar en borsa.
La resposta de la Conselleria ha estat que realitzar unes oposicions amb tantes places, tribunals, etc., de tots els cossos el mateix any és pràcticament impossible però ha proposat finalment que si en 2022 no es pot garantir que les actuals condicions es mantinguen es comprometen a no ajornar-les i fer-les coincidir amb les de secundària en 2021.
STEPV ha preguntat en quina situació queden les oposicions d’inspecció educativa i les accés a subgrup superior, ja convocades i en marxa. Sobre les oposicions a inspecció, estan treballant en convocar les proves durant el primer trimestre del curs que ve. I sobre les d’accés, ampliaran el termini d’inscripció quan acabe el confinament i buscaran les dates per a executar-les quan la situació ho permeta.
El Sindicat ha reiterat el seu posicionament sobre el model de concurs oposicio actual i la necessitat d’introduir processos de consolidació per al professorat interí ja que l’oferta de places actual posa en perill la continuïtat en el treball d’aquest col·lectiu, com ja ha passat en les oposicions de 2019 en algunes especialitats.
Per tant, la Conselleria d’Educació traslladarà la setmana que ve al Ministeri, en la reunió prevista amb les comunitats autònomes, que es modifique el Reial Decret d’ingrés a la funció pública docent per fer extensible les condicions actuals a 2022 i, en cas que el Ministeri ho rebutge, es convocarien en 2021 les oposicions del cos de mestres i de secundària i resta de cossos al País Valencià.
D’altra banda, el Sindicat també ha plantejat a la Conselleria alguns temes i preguntes sobre procediments actuals. En concret:
- Adjudicacions: STEPV exigeix que es mantinguen les adjudicacions perquè hi ha professorat de baixa que no està sent substituït i perquè hi ha altres situacions en què el professorat interí es queda indefens ja que no hi ha opció a continuar treballant si no es convoquen les adjudicacions. La Conselleria ha contestat que estan treballant amb una proposta que plantejaran en una pròxima Mesa Sectorial, però que fins després de les “vacances” de Pasqua no reactivaran les adjudicacions perquè actualment no tenen el personal necessari per a dur-les a terme.
- Procediments en marxa: en quina situació queden les proves PUC de les EOI, les del C1, Capacitació, el procediment de selecció de direccions, el concurs de trasllats, les comissions de serveis, etc. La Conselleria ha contestat que en breu ens convocaran a Mesa Sectorial per abordar totes aquestes qüestions.
- Plurilingüisme: molts centres de secundària encara no han tancat el procés per a decidir les característiques del seu PEPLI i ara no es pot reunir el Claustre, Consell Escolar, etc. La Conselleria ho estudiarà i es treballarà en pròximes reunions.


Tots els nivells

Biblioteca de recursos educatius

Amadeu Sanz

divendres 27 març 2020 08:11 h

Etiquetat com a


Dignitat del professorat

Gràcies a tot el professorat

Amadeu Sanz

dijous 26 març 2020 13:50 h

Etiquetat com a


Comunitats Autònomes

Madrid: convocatòria d’oposicions 2020

Amadeu Sanz

dimecres 25 març 2020 08:53 h

Etiquetat com a


STEPV informa

STEPV informa | 24 de març 2020

Amadeu Sanz

dimarts 24 març 2020 20:38 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Els procediments d’adjudicacions contínues i de difícil cobertura suspesos temporalment

Amadeu Sanz

dimarts 24 març 2020 18:29 h

Etiquetat com a


Condicions laborals

STEPV exigeix la convocatòria de la Mesa Sectorial per tractar la situació actual

Ara més que mai cal mantindre la negociació i el contacte entre administració i representants del professorat per tractar la situació generada pel coronavirus

STEPV

dimarts 24 març 2020 17:00 h

La setmana passada STEPV va sol·licitar la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Educació per a tractar el tancament dels centres educatius, que finalment s’ha produït, però també per a tractar altres temes que s’estan produint derivats de l’adequació de les mesures derivades del RD de l’estat d’alarma i que afecten les condicions laborals del professorat.

Cal abordar la situació actual però també els temes pendents de cara al final de curs

Demà es reunirà la Sectorial d’Educació (conselleries d’educació i ministeri) per a tractar, entre altres coses l’ajornament o no de les oposicions de 2020. Això és un dels temes que la Conselleria ha de tractar amb els sindicats en la Mesa Sectorial d’Educació. Per tant, s’ha de convocar aquesta reunió per a informar del que s’haja acordat amb el Ministeri i prendre les decisions que se’n deriven.
Però hi ha altres temes que requereixen ser abordats amb els sindicats com, per exemple, la situació de les adjudicacions, actualment paralitzades. I també la del professorat amb reduccions de jornada o en excedència que està sol·licitant recuperar la jornada completa o retornar al sistema educatiu i les conseqüències que això comporta en el professorat interí que l’està substituint. Igualment, la Conselleria ha d’aclarir exactament quina és la tasca que ha de fer el professorat des dels seus domicilis, si ha d’avançar matèria o repassar el que ja està explicat fins el moment del confinament, perquè les informacions que s’estan donant són contradictòries.
I, finalment, cal abordar els temes pendents de cara al final de curs, com la normativa de comissions de serveis, adjudicacions, les instruccions d’inici de curs de cada ensenyament, etc., ja que el fet del confinament no justifica que es paralitze la negociació. A més, com ja em dit, ara més que mai cal un contacte permanent entre l’administració i les organitzacions que representen el professorat per poder treballar conjuntament en la recerca de solucions i propostes en aquests moments tan complicats i complexos. El professorat necessita, ara més que mai, una informació clara i el més completa possible de la situació per poder encarar amb la màxima normalitat possible el futur immediat.


DOGV de 24/3/2020, Núm 8770bis

Amadeu Sanz

dimarts 24 març 2020 08:52 h

Etiquetat com a


DOGV de 23/3/2020, Núm 8768

Amadeu Sanz

dilluns 23 març 2020 08:35 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV celebra la decisió de Conselleria de tancar els centres educatius

Arriba amb més d’una setmana de retard però la notícia és benvinguda

STEPV

diumenge 22 març 2020 18:56 h

Després de més d’una setmana, des de dijous 12 de març, d’exigir el tancament dels centres educatius, la Conselleria ha comunicat oficialment que demà no s’obliga a les direccions dels centres educatius a tindre’ls oberts.

El Sindicat celebra aquesta notícia perquè és el més raonable atesa l’evolució del coronavirus -ja ho era el 12 de març- i descarrega de la tensió, preocupació i indignació als equips directius, professorat i resta de treballadores i treballadors dels centres educatius (conserges, administratius, personal de neteja…) que durant la setmana passada han hagut d’acudir als centres, si bé és cert que la majoria de professorat s’ha quedat als seus domicilis per a treballar telemàticament, però no la resta de personal.
El Sindicat ha estat molt crític durant tot el temps que la Conselleria ha mantingut l’obertura dels centres i ha dut a terme totes les accions a les seues mans per intentar que l’administració rectificara i tancara els centres educatius, com han fet la majoria de comunitats autònomes, especialment després del RD d’estat d’alarma, publicat el 14 de març.
Comunicats de premsa, peticions a Conselleria d’Educació, al President de la Generalitat, al Ministeri d’Educació; presentació d’una denúncia a Inspecció de Treball, juntament amb ANPE; sol·licitud a les autoritats sanitàries valencianes i de l’estat (Conselleria i Ministeri); promulgació d’una resolució per part de les tres juntes de personal docents, aprovades per unanimitat; etc., són algunes de les accions que ha dut a terme durant aquesta setmana.
A més, el Sindicat ha posat a disposició del professorat i dels equips directius diversos escrits amb l’argumentació legal que els permetia justificar la no assistència als centres educatius, en base a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.
El Sindicat, que dóna la benvinguda a aquesta notícia tan esperada, lamenta la situació que s’ha generat durant aquesta setmana, especialment per als equips directius, sobre els quals ha caigut la immensa responsabilitat de decidir qui anava o no anava presencialment al centre. Igualment, altres treballadores i treballadors s’han vist obligats a acudir als centres, com conserges, personal administratiu o treballadores de la neteja. Ara toca treballar i centrar-se sense interferències en el treball amb el nostre alumnat.
STEPV aprofita l’ocasió per reiterar la necessitat de la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Educació i de la Comissió de Salut i Seguretat Laboral, així com que les comunicacions de la Conselleria es realitzen pels canals oficials i es respecten els marcs de negociació col•lectiva establerts.

Carta enviada pel Secretari Autonòmic a les direccions

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

Sobre la mesura d’obrir tots els centres educatius valencians

STEPV analitza el context legal, assenyala les contradiccions i es reitera en la mesura de tancament dels centres educatius

STEPV

diumenge 22 març 2020 13:34 h

El context legal
A més de la legislació laboral de caràcter general (educativa, laboral, administrativa) les normes que ens afecten de manera específica sobre la pandèmia són:
- Resolució de la Secretaria Autonòmica d’Educació de 13 de març.
- Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19.
- Llei de prevenció de riscos laborals.

La resolució de la Secretaria Autonòmica d’Educació de 13 de març s’ha vist modificada en l’esperit i en el fons pel Reial Decret d’estat d’alarma de 14 de març però la resolució es manté com estava, sent l’única referència legal emesa per Conselleria.

Des del dia 13, i després del RD i de diversos posicionaments sindicals o d’altres àmbits, Conselleria ha anat modificant allò contemplat en la resolució mitjançant cartes a les direccions, àudios, intervencions en els mitjans de comunicació o en les xarxes socials… però sense corregir l’única norma legal emesa des de la pròpia Conselleria. Així continua vigent normativament la presència en tots els centres educatius del professorat amb caràcter general (1) durant un temps indeterminat (2), amb unes tasques genèriques (3) i, fins tot, en aparent contradicció amb allò contemplat en el RD en relació als desplaçaments permesos entre els quals no es contempla l’assistència de les famílies als centres educatius (4).

(1) «el personal docent, no docent, d’administració i serveis així com qualsevol altre que preste serveis en els centres educatius assistirà, amb caràcter general, als centres educatius…»

(2) «... fins que es determinen els procediments necessaris per a atendre, entre altres aspectes, els següents…»,

(3) ...entre els quals els «d’establir una comunicació fluida amb les famílies», «les formes d’interacció que es consideren més adequades amb l’alumnat», «les condicions per a la realització, presentació i lliurament de les activitats i les proves d’avaluació»,

(4) «les alternatives per a l’alumnat que no tinga accés a les TIC», «l’atenció a les famílies que demanen ser ateses de manera presencial mitjançant cita prèvia».

En aquesta situació de falta de claredat i modificació de l’única norma emesa per Conselleria (resolució de 13 de març) es descarrega en les direccions dels centres el desplegament i interpretació de la norma i de les múltiples adaptacions i correccions verbals o en els mitjans de comunicació. Aquesta situació reflexa un escenari molt diferent en cada centre i una manca d’homogeneïtat del professorat segons cada cas.

Contradiccions de la normativa
STEPV considera que mantindre oberts els centres educatius per a la realització de tasques relatives a la docència contradiu el RD d’estat d’alarma del 14 de març. Ara bé, això entra en el terreny de les interpretacions i per això hem instat la Inspecció de Treball que es pronuncie per fer efectiu el tancament dels centres. Aquesta denúncia s’ha presentat per registre al Ministeri de Sanitat, a la Conselleria de Sanitat i a la Delegació de Govern perquè siguen coneixedors d’aquesta mesura i actuen en conseqüència.

El que no entra en el terreny de les interpretacions és el que diu estrictament la normativa publicada per la Conselleria que, insistim, només és una: la resolució de 13 de març. Aquesta norma ha estat matisada posteriorment, com hem dit, mitjançant una carta a les direccions i altres mitjans.

Hi ha, si més no, dues contradiccions que no s’han corregit o esmenat. En primer lloc, la resolució de 13 de març diu que les famílies podran ser ateses de manera presencial mitjançant cita prèvia. (Apartat 1e)). Evidentment, això contradiu el RD d’estat d’alarma perquè se suspenen les activitats presencials en els centres educatius i perquè no està contemplat com a causa per a desplaçar-se l’assistència de les famíles als centres educatius (Article 7. del RD d’estat d’alarma: Limitacions de la llibertat de circulació de les persones).

En segon lloc, hi ha una altra «contradicció» que, en aquest cas, afecta els serveis de neteja. La resolució de 13 de març diu que l’assistència física als centres educatius per part del personal que hi treballa serà requerida fins que s’acorden els mecanismes necessaris per a garantir la continuïtat de la tasca educativa. Una vegada garantit això, serà la direcció del centre qui determinarà les tasques que s’han de desenvolupar en el centre educatiu que requerisquen presència física de part del personal.

Aquesta instrucció tampoc ha estat modificada posteriorment, però els responsables polítics de la Conselleria d’Educació estan donant per fet que els serveis de neteja (que en el cas de molts centres depén de l’ajuntament) estan obligats a acudir als centres educatius tots els dies per a mantindre’ls nets per si són requerits per les autoritats sanitàries per a qualsevol menester. Per tant, una competència que la resolució atorga a les direccions (decidir qui va o no presencialment als centres) és anul·lada de facto en les declaracions a premsa, àudios, etc, pels màxims dirigents de la Conselleria. A més de considerar, com hem vist amb actuacions especials de l’UME o altres organismes, que la neteja de centres per adequar-los al seu ús sanitari o social és una neteja especialitzada i no és la mateixa que realitzen els serveis de neteja amb caràcter ordinari.

STEPV no disposa d’un discurs infalible i immutable i entén que la situació inèdita i extraordinària que vivim i l’adequació quasi diària a la realitat poden generar instruccions contradictòries o punts sense clarificar. Però el que no pot fer l’administració és crear inseguretat jurídica a les persones que en depenen. Si cal modificar o completar una resolució, es publica una altra i punt. Ni cartes, ni àudios ni missatges a les xarxes socials. Costa el mateix publicar una nova resolució i no crea inseguretat jurídica.

Després de la publicació del RD d’alarma, STEPV ha demanat reiteradament la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Educació per tractar i adequar la situació que patim. Mentre el Ministeri d’Educació, la Conselleria de Funció Pública o la Conselleria de Sanitat han convocat les respectives Meses Sectorials, la Conselleria d’Educació no ho ha fet. Mentre la totalitat de les conselleries de la Generalitat Valenciana han donat instruccions oficials detallades, signades per les persones responsables, sobre com actuar en els centres de treball, la Conselleria d’Educació no ho ha fet més que amb la resolució de 13 de març.

Posicionament de STEPV
Des del dijous 12 de març, tenint present la velocitat dels esdeveniments, STEPV ha exigit a la Conselleria d’Educació de forma motivada el tancament immediat de tots els centres educatius per a evitar la propagació del COVID-19 -a excepció dels centres que foren requerits per les autoritats competents- en la Mesa sectorial d’educació celebrada el dijous 12 de març i en la reunió posterior amb el Secretari Autonòmic d’Educació i representants de les organitzacions de la comunitat educativa, i en nombrosos comunicats públics i declaracions davant els mitjans de comunicació. A dia d’avui la pràctica totalitat de les comunitats autònomes han decretat el tancament de tots els seus centres educatius, algunes d’elles després de decretar-se l’estat d’alarma, adequant el seu funcionament estrictament a l’àmbit telemàtic.

El fet que la Conselleria d’Educació haja continuat amb el seu plantejament ha obligat al Sindicat a haver d’acudir a altres instàncies com ha sigut al propi president de la Generalitat, al Ministeri d’educació i, finalment a la Inspecció de treball amb una denúncia conjunta presentada per STEPV i el sindicat ANPE (que representen el 70% de la mesa sectorial d’educació). A més, el Sindicat ha promogut resolucions d’urgència en les tres juntes de personal docent. https://stepv.intersindical.org/

El Sindicat en cap moment ha qüestionat l’obertura, amb caràcter extraordinari, dels centres educatius en els casos en què les autoritats ho requerisquen per fer front a la pandèmia.

Si la Conselleria d’Educació vol tindre un conjunt de centres o la seua totalitat preparats davant una possible sol·licitud, el que ha de fer és desinfectar-los i tancar-los per tal de que no es puguen contaminar fins que siguen requerits. No té sentit que hi haja persones en els centres educatius quan poden fer la mateixa feina des dels seus domicilis.

I, si més no, si la Conselleria obliga a obrir els centres ha de garantir als treballadors i treballadores el material i protocols necessaris de protecció, així com la desinfecció de les instal·lacions.

No estem en una situació estable i cal actuar amb previsió, sense arribar tard. Per això, cada vegada hi ha més veus des de l’àmbit sanitari que reclamen el confinament total de la població perquè els pics més alts de contagi i infecció es produiran els pròxims dies. No té, per tant, cap sentit mantindre els centres oberts, perquè més prompte que tard, s’hauran de tancar. I quan abans estiguen tancats molt millor.

Per tant, cal que la Conselleria treballe de manera immediata en la direcció següent:
1. Que ordene el tancament de tots els centres educatius per garantir la contenció de la pandèmia, d’igual manera que ha fet la pràctica totalitat de comunitats autònomes, a excepció dels centres requerits per les autoritats per combatre la pandèmia.

2. Per això, demanem que la Conselleria d’Educació atenga les recomanacions dels principals experts en salut pública els quals demanen mesures més contundents relacionades amb la quarantena, i ordene el tancament de tots els centres i així ajude a parar la cadena de contagis.

3. En cas que siga indispensable l’obertura dels centres per requeriment de les autoritats sanitàries, cal desinfectar-los i tancar-los per tal de que no es puguen contaminar una altra volta. En eixe cas, s’atendrà les directrius de les autoritats competents que seran les encarregades de la seua posada en funcionament com s’està fent amb dependències com hotels, IFEMA, residències, hospitals de campanya…

STEPV considera que els centres han d’estar tancats totalment, per la qual cosa estarà al costat de totes les direccions i tot el professorat que decidisca no jugar-se la seua salut i no obrir o acudir als centres educatius per evitar ser contagiat o contribuir a contagiar a altres persones. I en cas que decidiu acudir al centre, per favor, extremeu les precaucions i seguiu fidelment totes les recomanacions sanitàries per evitar contagis: rentar-se les mans periòdicament, mantindre la distància de seguretat, etc. Però també us demanem que exigiu a les autoritats educatives que us proporcionen el material i els protocols de seguretat per impedir contagiar altres persones o contagiar-vos vosaltres.

STEPV denuncia el fet de que l’administració educativa fa recaure en les direccions dels centres una responsabilitat enorme i innecessària en haver de decidir quines persones s’han de desplaçar i quines no, així com pel fet d’obligar a romandre a una persona de l’equip directiu en el centre, juntament amb un membre del PAS i del personal de neteja, en una situació de pandèmia com en la que ens trobem. Per això valorem la seua dedicació i estarem amb elles en tot moment per trobar les millors solucions.

Des del Sindicat volem acabar aquest escrit posant en valor i agraint el treball i l’esforç de totes les treballadores i treballadors de l’ensenyament (docent i no docent)i de les direccions en aquesta situació tan difícil i complexa, però també de tot el personal de la sanitat, el del comerç, els serveis públics bàsics, el transport, el personal de neteja, etc., és a dir, els serveis essencials, per la ingent tasca que estan realitzant.

Entre totes i tots podem aturar la pandèmia!
#joemquedeacasa


Descarrega’t ací el document en pdf
Descarrega’t ací els escrits per sol·licitar l’EPI
- Escrit del professorat
- Escrit de les direccions dels centres

Etiquetat com a

coronavirus

Les Juntes de Personal no Universitari del País Valencià demanen el tancament de tots els centres educatius per la crisi del COVID-19

Les resolucions, aprovades d’urgència, consideren que només caldria obrir-los per qüestions relacionades amb la lluita contra la pandemia.

STEPV

diumenge 22 març 2020 12:24 h

Les permanents de les Juntes de Personal Docent no Universitari (JPDNU) de Castelló, València i Alacant han aprovat una resolució d’urgència per sol·licitar el tancament immediat dels centres del territori valencià fins que, per qüestions essencials relacionades amb la lluita contra la pandèmia, siga necessària la seua obertura. Mesura que ja s’ha pres en molts altres territoris de l’Estat espanyol.

Les tres Juntes consideren que les instruccions dictades per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport vulneren el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma i es determina que “Se suspende la actividad educativa presencial en todos los centros y etapas, ciclos, grados, cursos y niveles de enseñanza contemplados en el artículo 3 de la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, incluida la enseñanza universitaria, así como cualesquiera otras actividades educativas o de formación impartidas en otros centros públicos o privados.”

Per contra,  en la resolució publicada a nivell autonòmic al nostre territori trobem centres on demà dilluns hi ha convocades coordinacions, formacions i altres activitats educatives presencials. Activitats que es poden fer totes elles per mitjans telemàtics.

Així mateix, les tres JPDNU no troben cap justificació pedagògica, sanitària, ni de qualsevol altre tipus que faça necessari el desplaçament diari de milers de persones. Fet que contribuirà, sense dubte, a la propagació del virus COVID-19. Especialment quan alguns centres ja han sigut desinfectats pels Ajuntaments.

A més a més, des de les tres JPDNU es remarca el compromís per col•laborar amb les administracions educatives per trobar solucions telemàtiques i no presencials per fer arribar tota la informació a l’alumnat més vulnerable. Així s’evitarà que la bretxa digital genere més diferències socials i educatives i es garantirà el dret a l’educació del nostre alumnat.

Finalment, posen a la disposició de l’administració educativa per tot allò que calga per garantir els drets laborals de les persones que treballen als centres docents i el dret a la salut de tota la població.

Resolució de la Junta de Personal de València
Resolució de la Junta de Personal de Castelló
Resolució de la Junta de Personal d’Alacant

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV demana el tancament de tots els centres educatius pel coronavirus davant el Ministeri

Amadeu Sanz

dissabte 21 març 2020 06:42 h

Etiquetat com a


Meses de negociació

STEPV defensa solucions per al personal interí en la Mesa de Negociació del Ministeri d’Educació

Amadeu Sanz

dissabte 21 març 2020 06:37 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV i ANPE denuncien a la Conselleria d’Educació davant la Inspecció de Treball per la decisió de mantenir els centres educatius oberts

Els sindicats majoritaris de l’educació pública valenciana, STEPV i ANPE, que representen el 70% de la Mesa Sectorial d’Educació, han tornat a exigir avui, aquesta vegada davant el Ministeri d’Educació, que es decrete amb caràcter d’urgència el tancament total dels centres educatius en tots els territoris on encara es mantenen oberts, inclòs el nostre.

STEPV

divendres 20 març 2020 18:56 h

El Ministeri es remet a les competències de les comunitats autònomes, decisió que demostra la descoordinació davant d’un problema sense precedents i amb un Estat d’Alarma que permetria unificar criteris en totes les comunitats autònomes.

Les autoritats sanitàries no deixen de repetir que s’evite qualsevol desplaçament que no siga essencial

Les autoritats sanitàries no deixen de repetir, davant el greu desbordament que estan patint tot els serveis sanitaris, que s’evite qualsevol desplaçament que no siga essencial. Resulta imperatiu, davant la gravetat de la situació en què ens trobem immersos, que cap docent ni equip directiu acudisca als centres educatius per evitar qualsevol contagi i no contribuir amb l’expansió de virus. A més, les tasques que han de realitzar en els centres les poden realitzar perfectament en els seus domicilis.
Només s’haurien d’obrir en cas que es requerisca per les autoritats competents l’obertura dels centres per necessitats davant la sobrecàrrega dels centres sanitaris o qualsevol altra circumstància que es determine.
Per tot això, STEPV i ANPE, davant aquesta situació tan irresponsable, han presentat avui mateix conjuntament la denúncia a la Conselleria davant la Inspecció de Treball.
Estem pensant en el bé no només dels docents, sinó en el conjunt de la ciutadania, ja que cada desplaçament implica multiplicar exponencialment el risc de contagi i impedeix posar fre a aquesta greu crisi sanitària, social i econòmica.


Sistemes de protecció

Es reuneix la Mesa de Negociació del Ministeri d’Educació per la pandèmia del COVID-19

A la reunió telemàtica s’ha tractat la situació generada en l’àmbit educatiu per la pandèmia del COVID-19 i la modificació de el Reial Decret 276/2007 d’ingrés a la funció pública docent per prorrogar les ofertes públiques d’ocupació

Marc Candela, del Secretariat de STEPV, mentre participava en la reunió amb el Ministeri aquest matí

STEPV

divendres 20 març 2020 15:45 h

Per part del Ministeri d’Educació ha assistit el subsecretari d’Educació, José Carmelo Onteniente, que ha explicat que la situació generada per la pandèmia del COVID-19 “obliga a extremar les precaucions i deixar d’assistir als centres educatius”. Sobre aquest punt, els representants de la Confederació d’STES i de la resta de sindicats han insistit en la necessitat que es decrete el tancament dels centres educatius en aquells territoris que encara no ho han decretat, com Castella LLeó o el País Valencià, ja que s’està posant en risc a les persones que, moltes o poques, s’han de desplaçar per obrir els centres quan poden realitzar el seu treball perfectament des dels seus domicilis. El subsecretari ha contestat que recull la proposta dels sindicats però també ha manifestat que respecten l’autonomia dels territoris, amb els quals cal, òbviament, coordinar-se.

La resposta del Ministeri ha estat decebedora a tots els temes plantejats

Pel que fa a el segon punt de l’ordre del dia (“Estat de situació de l’estabilització de l’ocupació temporal”), en realitat es tractava d’una proposta de modificació de Reial Decret 276/2007 i, en concret, de la disposició transitòria tercera introduïda pel RD 84/2018 que també modifica el RD 276/2007 per donar cabuda a l’acord signat pel ministre Montoro i CCOO, UGT i CSIF a 2017, que permet la convocatòria d’oposicions massives en què ens trobem en aquests moments. La modificació simplement consisteix a afegir les ofertes públiques d’ocupació que s’estan produint en 2020 per poder respectar l’acord de 2017.
Els representants de la Confederació han manifestat en primer lloc que la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), coneguda ahir mateix, canvia les regles de joc, ja que reconeix explícitament que les oposicions tal com estan concebudes actualment no són la sanció esperable per acabar amb el frau de llei en el qual es troben les milers de persones interines en el conjunt de la funció pública i, també, en l’àmbit educatiu. A més, STES ha manifestat la seua decepció davant la proposta de el Ministeri perquè ni tan sols han aprofitat aquesta modificació del RD 276/2007 per a introduir, si més no, que les proves de les oposicions no siguen eliminatòries, a la qual cosa el PSOE es va comprometre amb tots els sindicats el 2017, quan encara era a l’oposició. Sobre aquest tema el Ministeri ni s’ha pronunciat.
A continuació, STES ha explicat que, com ja és sobradament conegut, no comparteix l’actual model de concurs oposició actual i més després de la sentència d’ahir que torna a reconèixer l’abús de la contractació temporal per part de les administracions, fet que és contrari a llei. I ha proposat que és el moment de canviar el marc legal per accedir a la funció pública docent i convertir-lo en la “sanció” que al·lega el TJUE, que per als STES passa per regular l’accés diferenciat (que les places ocupades per docents interins es ofereixin a aquest personal i les places de nova creació, jubilacions, etc., a les persones que legítimament volen optar des de fora de el sistema educatiu. i també que s’aplique l’article 61.6 del TREBEP per consolidar el personal interí mitjançant un procediment selectiu per concurs de mèrits, que únicament requereix d’una llei per part de govern de l’estat que ho empare.
La resposta del Ministeri a aquest tema també ha estat decebedora, ja que han afirmat categòricament que no s’aplicarà l’article 61.6 del TREBEP, tot i que coincideixen que cal canviar el model actual d’ingrés a la funció pública docent, suposem que per aplicar el famós MIR educatiu, encara que en la reunió no s’ha concretat aquest extrem. Igualment, el subsecretari ha afirmat que hi haurà oposicions el 2020 perquè la pandèmia del coronavirus no serà eterna, però no ha concretat dates per a la realització de les proves.
STES no acaba d’entendre la prepotència de l’administració que ha mirat molt de perfil la sentència d’ahir de l’TJUE, que des del nostre punt de vista hauria de plantejar una reflexió profunda sobre la situació de milers de docents interins que necessiten una solució que l’actual model d’oposicions no ofereix i evitar així una judicialització innecessària que segur que es produirà si les actuals oposicions massives deixen gent al carrer, com ja està passant en alguns territoris.


Sistemes de protecció

Reflexions i propostes davant el confinament

Per a fer front a la crisi sanitària que estem vivint caldrà que totes i tots ens reinventem en cadascun dels treballs que desenvolupem. És així com docents, pares i mares haurem d’establir un nou sistema de relacions que s’adeqüe al nou context en el que vivim contribuint a un equilibri sostenible. Davant d’aquest escenari, totes i tots hem de donar el millor de nosaltres, i com a docents hem de continuar sent referents del nostre alumnat.

STEPV

dijous 19 març 2020 21:49 h

És així com, des de STEPV, volem fer tot un seguit de recomanacions en el sentit de fer-nos reflexionar quin és el nou paper que ens toca jugar com a docents.

Demostrem al nostre alumnat que estem ací, transmitint missatges positius i fomentant la seua creativitat

En aquesta situació extraordinària de confinament en la que ens trobem, es fa primordial donar suport emocional al nostre alumnat. Fem per poder fer-los arribar contactes telemàtics a mode de vídeos tutorials del seu professorat on puguem transmetre positivisme i que estem ací.
Hem de saber orientar a les famílies en l’establiment de rutines a casa, donant propostes de com estructurar el temps per a que aquest no siga el nostre pitjor enemic. Oferint propostes d’horaris que contemplen diferents moments educatius que incloguen les actuacions col·lectives com aplaudiments a la tasca que fa el nostre personal de sanitat. Aprofitem per a des del realisme que estem vivint transmetre sentiments i valors de reconeixement cap a la resta de persones que donen la seua vida cap als altres. I també per a difondre el coneixement d’aquelles professions que ara més que mai són essencials per a la nostra existència.
Hem d’animar al nostre alumnat per a que participe activament en les tasques domèstiques, donant pautes en la cura i endreç del mobiliari i utensilis que empren en les tasques habituals en casa. D’aquesta forma contribuirem a la realització col·laborativa de les mateixes parant la taula, fent els llits, ordenant l’habitació, ... la qual cosa facilitarà la convivència a les cases.
Com a docents, en la proposta d’activitats educatives que oferim al nostre alumnat, haurem de tindre molt present al més vulnerable i que no siga motiu d’augment de l’escletlla educativa.
Així doncs les activitats hauran de ser diversificades i que puguen ser seguides fàcilment per tot el nostre alumnat, ja que han de reforçar continguts ja treballats a classe.
Les activitats requeriran de materials de fàcil abast en qualsevol casa i en cas contrari que puguen ser substituïbles per altres, fomentant així la creativitat.
Es fa molt necessari proposar activitats que afavorisquen el treball autònom del nostre alumnat, per a poder compaginar-ho amb els moments del teletreball de les famílies a casa.
La realització de murals que es puguen exposar en les finestres i puguen ser visibles des de les cases d’enfront farà que el nostre alumnat s’esforce i aconseguir implicar i motivar a alumnat d’altres cases a fer-ho i eixir de la seua rutina quotidiana. Un gran exemple el tenim en els Arcs de San Martí que llueixen en les finestres de llars de molts territoris amb missatges d’ànim per a superar la pandèmia del coronavirus.
Aprofitem activitats que fem a casa per compartir-les, per mitjans telemàtics, amb la resta de companys de classe per tal de sentir-nos acompanyats en tot moment. Podem aprofitar per a escriure històries i contes, així com per a compartir un diari de casa.
Gran repte tenim per davant les i els docents, per a que l’escletlla digital no siga un impediment per poder arribar a la totalitat del nostre alumnat. Alumnat que ha d’estar confinat en les seues cases i que no podem posar en perill de contagi tampoc a les seues famílies per a fer-li arribar les nostres propostes educatives.

Us animem per a repensar les propostes didàctiques que llancem al nostre alumnat amb criteris de racionalitat donada la situació actual que estem vivint.
Siguem propagadors d’ànim, esperança i positivisme.
Entre totes i tots podem aturar la pandèmia.
#JOEMQUEDEACASA

Sonia Ibáñez, Inspectora d’Educació, membre de STEPV, Presidenta de la Junta de Personal Docent de Castelló, Membre del Comitè de Seguretat i Salut Laboral de Castelló i membre del Consell Escolar Valencià

Etiquetat com a

coronavirus

Sistemes de protecció

STEPV davant el coronavirus

Amadeu Sanz

dijous 19 març 2020 19:43 h

Etiquetat com a


DOGV de 19/3/2020, Núm 8767

Amadeu Sanz

dijous 19 març 2020 10:06 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV valora positivament la decisió de la Conselleria d’Educació del val beca menjador les famílies més desfavorides

STEPV valora positivament la decisió de la Conselleria d’Educació que les famílies més desfavorides que tenen la totalitat de la beca menjador puguen rebre a casa un ‘val beca menjador’ amb un valor de 60 euros per alumne o alumna i per als primers 15 dies sense classe presencial, per a intercanviar-los per productes alimentaris als establiments Consum o Charter.

STEPV

dimecres 18 març 2020 21:10 h

Per al Sindicat aquesta mesura és positiva en possibilitar 58.925 alumnes puguen tindre aliments durant el període de suspensió de les classes.
També valorem el treball i l’esforç que estan fent molts ajuntaments en la mateixa línia.
Finalment, també valorem el treball de les direccions dels centres, que han d’introduir-hi dades en temps rècord perquè la mesura es puga implementar.

 

Etiquetat com a

coronavirus

Sistemes de protecció

Sobre la situació actual en l’ensenyament derivada de la crisi pel COVID-19

STEPV repassa en quin punt ens trobem ara mateix en l’àmbit educatiu i llança una sèrie de propostes.

STEPV

dimecres 18 març 2020 15:41 h

STEPV fa una crida als responsables d’educació en restablir confiances, trobar solucions i coordinar esforços

 • El passat dijous 12 de març es va fer una reunió en la Conselleria d’Educació amb participació de tots els sectors de la comunitat educativa. En la reunió va haver-hi una voluntat unànime de posar tots els mitjans per evitar contagis en els centres educatius i en posar tots els mitjans que les circumstàncies permeteren per evitar la pèrdua d’activitat d’ensenyament, en especial per evitar-les en els sectors més desfavorits.
  Només es va perdre la unanimitat en determinar la Conselleria que la seua voluntat era que tot el professorat, amb caràcter general, havia d’anar als centres a partir de dilluns 16 de març per reunir-se i coordinar-se. En la mateixa reunió ja es va dir per part de STEPV que enviar a reunir-se a més de 80.000 persones (pública i privada) i desplaçant-se pel país era una mesura innecessària perquè el professorat podia continuar el seu treball des de casa. I tot això en una cadena d’esdeveniments que prefigurava una situació molt complexa i on ja s’anunciava l’estat d’alarma.
 • Divendres 13 de març, amb l’estat d’alarma ja confirmat que es produirà, es publiquen les instruccions “aplicables en tots els centres docents sostinguts amb fons públics” que estableixen que “el personal docent, no docent, d’administració i serveis així com qualsevol altre que preste serveis en els centres educatius assistirà, amb caràcter general, als centres educatius fins que es determinen els procediments necessaris per a atendre, entre altres aspectes, els següents…”, entre els quals els “d’establir una comunicació fluida amb les famílies”, “les formes d’interacció que es consideren més adequades amb l’alumnat”, “les condicions per a la realització, presentació i lliurament de les activitats i les proves d’avaluació”, “les alternatives per a l’alumnat que no tinga accés a les TIC”, “l’atenció a les famílies que demanen ser ateses de manera presencial mitjançant cita prèvia”.
  És a dir, tot el personal docent i no docent a disposició completa en el centre educatiu davant d’unes indicacions tan extenses i indeterminades d’acord amb les circumstàncies. El desconcert entre la majoria del personal augmenta.
 • Dissabte 14 de març, pel matí, la Conselleria matisa les instruccions del dia anterior per les xarxes socials i aclareix que en cas que els centres s’hagen coordinat ja no és obligatòria la presència física en els centres educatius. Per la vesprada/nit es decreta l’estat d’alarma limitant greument la mobilitat de les persones i limitant totes les activitats presencials que siga possible.
 • Dissabte 14 i diumenge 15 la perplexitat és generalitzada i se succeeixen les demandes de modificació de les instruccions ajustant-les a l’esperit i el fons del decret d’estat d’alarma, que insisteix en el confinament domiciliari. Hores intenses en què també se succeeixen els missatges creuats de responsables educatius (des del Conseller o el Secretari Autonòmic fins a les inspeccions) amb missatges per via Telegram, missatges de veu a les direccions, whatsap… en què, a la pràctica, es modifica i suavitza significativament allò publicat divendres 13 de març. Diverses entitats, entre les quals STEPV, continuem insistint en què cal ajustar les instruccions formalment i no per via Telegarm o missatges sense contingut legal.
 • Dilluns 16 de març s’envia una carta a les direccions amb algunes modificacions respecte de les instruccions de divendres que continua mantenint l’obertura dels centres per a activitats educatives (sense alumnat) limitant a equips directius i un membre del personal administratiu i una part inconcreta de la resta de personal (docent i no docent) que es delega en les direccions la decisió de la seua assistència al centre. Això suposa que cada centre tindrà una realitat diferent segons la voluntat de les seues direccions.
 • Dimarts 17 de març s’envien des de diferents responsables de Conselleria nous missatges que incideixen en la suavització de les instruccions del 13 de març, sense canviar-les, i introduint una variant comparativa del treball del professorat respecte d’altres sectors com el comerç o la indústria. I també justificant l’obertura de quasi 2000 centres escolars públics i privats per possibles demandes sanitàries futures.

Postura de STEPV en aquesta situació de crisi

 1. La salut pública i la salut de les persones està per damunt de qualsevol altra consideració. I això no és incompatible amb l’atenció per part del professorat a les famílies i l’alumnat ni de les direccions per coordinar-se amb tots els àmbits de les treballadores i treballadors que presten serveis en els centres educatius, que perfectament es poden realitzar, en termes generals, telemàticament.
 2. Cap persona o entitat ha qüestionat la necessitat de donar resposta a les necessitats educatives del nostre alumnat i d’assegurar el millor seguiment a les seus tasques. Però per a això no cal fer desplaçar a més de 2.000 mil persones als seus centres i contribuir amb la propagació del COVID-19 i sí confiar més en la capacitat i implicació professional del professorat. Estàvem, i estem, per buscar les millors eines per assegurar el treball del professorat i el nostre alumnat.
 3. El que s’ha qüestionat és l’assistència “amb caràcter general” de tot el personal als centres més enllà de les obligacions legals d’administració del centre. El que hauria d’haver decretat la Conselleria d’Educació és el tancament dels centres educatius amb caràcter general, excepte en situacions d’extrema necessitat i plenament justificades. Això ho hagués entés perfectament el conjunt de la societat i de la comunitat educativa i ens haguérem estalviat situacions d’indignació, preocupació, incomprensió i desorientació com les que s’han viscut aquests darrers dies.
 4. Comparar la situació del professorat o personal no docent amb altres de la indústria o comerç, deixant escapar acusacions encobertes d’insolidaritat o falta de compromís en desconfiar del professorat perquè del que es tracta és d’on es fa el nostre treball (en el centre o a casa) i no de fer o no fer el treball.
 5. Si cal que els centres estiguen oberts per necessitats sanitàries o d’emergència social, al servei dels ajuntaments, de la Generalitat o de l’Estat, ho hauran d’estar perquè així ho determinaran les autoritats competents, segons el decret d’estat d’alarma, i amb l’horari i condicions que es determinen. En aquest cas els centres hauran de disposar de les mesures de neteja i desinfecció específica per a aquesta situació i disposar de protocols de seguretat clars i mitjans de protecció suficients (ara inexistents). Però això no implica activitats educatives per part del professorat. En tot cas, el personal al servei de les administracions públiques estarà a allò que es dispose per les autoritats sanitàries o d’interior en el marc de les normes que despleguen l’actual decret d’estat d’alarma o altres mesures que puguen ser declarades per Govern.
 6. STEPV, així com el personal docent i no docent, estem a disposició de l’administració, en els centres educatius o en els nostres locals sindicals (que també posem a disposició de l’administració) perquè sabem de les nostres responsabilitats.
 7. Mentre en altres àmbits de l’administració i de l’empresa privada hi ha hagut un espai de coordinació i seguiment entre empreses i els seus representants, a Educació des del dijous 12 de març no hi ha hagut més àmbits de confluència.

Què proposa STEPV
El Sindicat continua, com el primer dia d’aquesta crisi, a disposició de la Generalitat Valenciana (començant per la Conselleria d’Educació) per a trobar les millors solucions que pal·lien la greu situació en què ens trobem.
El professorat col·laborarà en tot allò que és de la seua competència docent amb els mitjans de què disposa (de l’administració, personals, d’entitats particulars, etc.).
És per això que el Sindicat demana a la Conselleria d’Educació que:

 • Convoque telemàticament una reunió de la Mesa Sectorial d’Educació per a negociar unes noves instruccions.
 • Convoque telemàticament una reunió de la Comissió Sectorial de Salut Laboral.
 • Quant al treball telemàtic encomanat al professorat s’ha de fer prevaldre que no augmenten les desigualtats socioeconòmiques del nostre alumnat. És per això que el treball de l’alumnat en infantil, primària, ESO ha de redundar en reforçar els continguts ja vists. En els ensenyaments postobligatoris s’ha de planificar la docència dels continguts de les programacions.

STEPV fa una crida als responsables d’educació en restablir confiances, trobar solucions i coordinar esforços convençuts que l’eixida està en les nostres mans i és possible.
Finalment, el Sindicat vol agrair a tot el professorat pel treball que estan fent, fins i tot en una setmana de vacances en moltes localitats, per posar al dia el treball telemàtic i garantir la continuïtat del procés educatiu en aquesta situació de confinament domiciliari.


DOGV de 18/3/2020, Núm 8765

Amadeu Sanz

dimecres 18 març 2020 07:32 h

Etiquetat com a


Anuncis

Escrits informatius de la Conselleria d’Educació sobre actuacions davant l’emergència del COVID-19

Amadeu Sanz

dimecres 18 març 2020 07:00 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV insta al President de la Generalitat al tancament dels centres educatius

El Sindicat avisa que emprendrà totes les accions legals i jurídiques si la Conselleria d’Educació no rectifica

STEPV

dimarts 17 març 2020 12:06 h

L’estat d’indignació del conjunt dels treballadors i treballadores de l’ensenyament (professorat, direccions, personal administratiu i de serveis, personal de neteja, etc.) dels centres educatius ha anat en augment des que ahir la Conselleria d’Educació publicara una “carta” (consulta ací) en què mantenia oberts els centres educatius, desdint-se de les “instruccions” donades en les xarxes socials durant el passat dissabte 14 de març, que aclarien les instruccions de la resolució de divendres 13 de març.

Malgrat els intents que des de dijous 12 de març està duent a terme el Sindicat perquè la Conselleria decrete el tancament dels centres educatius, com han fet molts altres territoris, especialment després del Reial Decret que estableix l’estat d’alarma, la nostra Conselleria insisteix en una mesura absurda, que contradiu l’estat d’alarma i posa en risc de contagi les persones que han d’acudir als centres educatius, que poden fer perfectament la seua feina des dels seus domicilis. L’argument donat recentment per la Conselleria d’Educació és que els centres han d’estar oberts per si la Conselleria de Sanitat els necessita per a qualsevol cosa i per això cal que els serveis de neteja els mantinguen nets. Evidentment, si Sanitat requereix un centre educatiu només cal que es comunique a Educació eixa necessitat i, òbviament, està plenament justificada l’obertura d’eixe centre en concret, però no és lògic tindre oberts 1.500 centres educatius al llarg de tot el país a l’espera que Sanitat els necessite. I que els equips especialitzats desinfecten com cal els centres educatius requerits per Sanitat.
El Sindicat ha donat un pas més i ha registrat telemàticament un escrit al President de la Generalitat perquè la Conselleria d’Educació rectifique i tanque d’una vegada els centres educatius. En el mateix escrit s’adverteix que, si no es dóna aquest pas, el Sindicat es reserva el dret d’emprendre totes les accions legals i jurídiques que considere oportunes per aconseguir aquest objectiu.

Enllacem ací l’escrit registrat.

Etiquetat com a

coronavirus

DOGV de 17/3/2020, Núm 8764

Amadeu Sanz

dimarts 17 març 2020 09:16 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

Em quede a casa. Nous escrits per a les direccions del centre i resta de professorat

Hem refet els escrits que ja us vam enviar aquests darrers dies. Aquesta vegada hem afegit una referència a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i hem fet dos escrits, un per a les direccions (adreçades a inspecció) i un altre per al professorat (adreçat a la direcció). Ens hem vist obligats a refer i reenviar-vos aquests escrits davant les noves “instruccions” que ha donat la Conselleria aquesta vesprada i que obliga a totes les direccions (o almenys algú de l’equip directiu) a obrir els centres de 9 a 13h, juntament amb altre personal de neteja i administratiu i amb qui determine la direcció de l’equip docent.

STEPV

dilluns 16 març 2020 20:53 h

Escrits:
- Per a la direcció
- Per a la resta de professorat

Podeu adaptar aquests escrits per al PAS i personal de neteja del vostre centre si també els necessita.

Us informem que si teniu algun problema o incidència en presentar aquests escrits a qui corresponga, el sindicat i, especialment, els nostres Serveis Jurídics, estan a la vostra disposició.
En aquest enllaç trobareu els telèfons dels permanents de la vostra comarca, amb els quals us podeu posar en contacte quan ho necessiteu:

Atenció al professorat per mitjans telefònics i telemàtics

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

La Conselleria envia una carta absurda a les direccions dels centres docents

Modifica les instruccions de divendres passat i els obliga a romandre al centre, amb un mínim d’un PAS i del personal de neteja

STEPV

dilluns 16 març 2020 20:27 h

Aquesta vesprada la Conselleria ha enviat una “carta” (consultar ací) a les direccions dels centres docents en la qual els comunica que es modifica la resolució dictades divendres passat sobre el manteniment de l’activitat en els centres educatius excepte la presència de l’alumnat. Dissabte, per les xarxes socials de la Conselleria d’Educació s’explicaven o matisaven algunes qüestions i, en concret, s’afirmava que si el professorat del centre es coordinava per treballar telemàticament amb l’alumnat i les famílies no era obligatòria la presència en el centre docent.

El Sindicat es reaferma en què cap persona ha d’acudir als centres educatius

Per això, moltes direccions que avui havien d’obrir les portes dels centres no ho han fet, perquè ja es van coordinar divendres passat amb el professorat i ja no cal que el centre estiga obert. Però aquesta vesprada la Conselleria ha enviat la “carta” que desdiu això i obliga a les direccions, el personal docent i d’administració i serveis que les direccions haja determinat i el personal de neteja a romandre al centre de 9 a 13h, excepte en aquells casos que les autoritats sanitàries indiquen expressament altres instruccions. En tot cas, sempre haurà d’haver-hi una persona de l’equip directiu i, en el seu cas, un membre del personal d’administració i serveis. El personal que no siga requerit per la direcció del centre desenvoluparà les tasques encomanades pel centre de manera no presencial.
STEPV critica l’actitud de la Conselleria pel fons i per les formes. Pel fons perquè només s’haurien d’enviar i publicar resolucions o instruccions i no imatges per Telegram o altres xarxes socials, ni “cartes” adreçades a les direccions dels centres. Això genera poca seguretat jurídica, dóna peu a confusions i dispersa les fonts d’informació a les quals s’ha d’acollir la comunitat educativa. A més, una carta no és una resolució, quin valor jurídic té això?. A més, aquesta “carta” no ha passat per la Mesa Sectorial d’Educació quan afecta a les condicions laborals del personal, ni tampoc pels Comités de Salut Laboral en afectar a la seua seguretat i salut.
Pel contingut, perquè no tanca definitivament els centres educatius com exigeix el Sindicat i estan fent altres territoris en atenció al RD d’estat d’alarma. Des del nostre punt de vista, també d’altres sindicats, aquesta “carta” contravé el RD per la qual cosa és il·legal i no té cap valor jurídic. A més, les direccions ara han rebut una contraordre i han d’anar als centres sí o sí, quan abans no era així. A més, si aquestes direccions ja han acordat i coordinat amb els respectius claustres com treballar telemàticament amb l’alumnat i les famílies, què han de fer en els seus centres educatius ara, amb el personal administratiu i de neteja, si poden continuar treballant des dels seus domicilis com han fet avui moltíssimes direccions?
En definitiva, l’actitud de la Conselleria, tant per les formes com pel contingut, està generant molta confusió, malestar i indefensió a les direccions i al conjunt de les treballadores i treballadors dels centres educatius.
Davant d’aquesta situació, STEPV està estudiant les diverses possibilitats per denunciar les actuacions de la Conselleria d’Educació, perquè continuem entenent que són contràries al RD d’estat d’alarma i al sentit comú. El Sindicat acudirà a totes les instàncies administratives, jurídiques i sanitàries per defensar el dret a la salut del personal que treballa als centres docents.
Mentrestant, el Sindicat es reaferma en què cap persona, ni de la direcció, ni docent, ni no docent ha d’assistir als centres perque comporta exposar-los innecessàriament al contagi del COVID-19.
El professorat està a l’alçada de les circumstàncies per coordinar-se de manera telemàtica i oferir un servei de qualitat a tot l’alumnat i les famílies del sistema educatiu públic valencià. Un exemple d’això és que des del passat divendres el professorat ja ha creat més de 25.000 aules virtuals per treballar telemàticament tal i com han reconegut en les xarxes socials tècnics informàtics de la Conselleria d’Educació.

 

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dilluns 16 març 2020 17:27 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Cancel·lada l’adjudicació del 17 de març

Amadeu Sanz

dilluns 16 març 2020 13:05 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV considera il·legal que el professorat acudisca als centres educatius

La Conselleria d’Educació manté l’assistència del professorat als centres educatius

STEPV

dilluns 16 març 2020 12:08 h

STEPV considera que mantindre l’assistència en els centres educatius contradiu el reial decret d’estat d’alarma publicat dissabte passat, que textualment diu: “Se suspende la actividad educativa presencial en todos los centros y etapas, ciclos, grados, cursos y niveles de enseñanza contemplados en el artículo 3 de la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, incluida la enseñanza universitaria, así como cualesquiera otras actividades educativas o de formación impartidas en otros centros públicos o privados”.

STEPV continua sense entendre perquè la Conselleria d’Educació no ha modificat les instruccions donades

És per això que el Sindicat ha registrat telemàticament en la Conselleria d’Educació una petició perquè publique unes instruccions que determinen clarament el tancament total dels centres educatius.
A més, STEPV vol recordar que les instruccions oficials signades per les autoritats no es poden modificar per vídeos, missatges en les xarxes o similars sinó pels procediments reglamentaris que estableix la legislació vigent.
Per sort, moltes direccions de centres educatius han demanat al seu professorat i a la resta de treballadores i treballadores que no acudisquen avui al centre educatiu, atenent les indicacions de les autoritats sanitàries i el reial decret d’estat d’alarma que obliga al confinament en els domicilis excepte en els serveis essencials.
Al Sindicat li consta que molts docents, fins i tot els que avui tenien festiu per falles o Magdalena, estan treballant en la plataforma virtual Aules, habilitada per la Conselleria d’Educació, en un exercici de responsabilitat i de vocació.
STEPV continua sense entendre perquè la Conselleria d’Educació no ha modificat les instruccions donades divendres passat, com sí que han fet altres territoris que han rectificat després de la publicació del RD d’estat d’alarma, com Andalusia, Astúries, Cantàbria, Navarra i altres que també tenien prevista l’assistència del professorat als centres i avui estan completament tancats.

 

Etiquetat com a


DOGV de 16/3/2020, Núm 8763

Amadeu Sanz

dilluns 16 març 2020 07:50 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV manifesta el seu desconcert per la decisió de la Conselleria d’Educació

Manté que 85.000 docents es desplacen dilluns als seus llocs de treball, malgrat l’estat d’alerta i les obligacions de romandre en confinament domiciliari

STEPV

diumenge 15 març 2020 14:02 h

La Conselleria d’Educació acaba d’informar que el Reial Decret publicat anit en el BOE sobre l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol no afecta a les instruccions que va donar divendres passat, en les quals, el professorat ha d’assistir als centres educatius, amb caràcter general, demà dilluns 16 de març.

Sembla que l’estat d’alarma no afecta el sistema educatiu al País Valencià

El Reial Decret diu clarament i textualment que: “Se suspende la actividad educativa presencial en todos los centros y etapas, ciclos, grados, cursos y niveles de enseñanza contemplados en el artículo 3 de la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, incluida la enseñanza universitaria, así como cualesquiera otras actividades educativas o de formación impartidas en otros centros públicos o privados”.
El Ministeri d’Educació parla de tancament de centres educatius i, fins i tot, la Ford d’Almussafes ha paralitzat la producció. Les autoritats sanitàries i les persones expertes estan insistint en què la gent es mantinga confinada als seus domicilis i no acudisquen als seus llocs de treball, excepte en serveis essencials. En educació, amb els mitjans telemàtics de què disposa el professorat es poden coordinar perfectament des dels seus domicilis, com està insistint el Sindicat des de dijous passat, quan li va traslladar al Secretari Autonòmic d’Educació, en la reunió convocada amb representants de la comunitat educativa, que el professorat no havia d’assistir als centres educatius demà dilluns.
Malgrat tot, sembla que l’estat d’alarma decretat pel govern de l’estat i que suspén les activitats educatives presencials, no afecta el País Valencià, fet incomprensible i desconcertant. I ho justifica la Conselleria d’Educació, ressaltant en les informacions que difon que una excepció a la restricció de moviments és l’autorització de desplaçaments al treball. Quan totes i tots sabem que si no apareguera tal excepció treballadors i treballadores d’activitats essencials com sanitat no podrien complir el seu treball vital per a combatre l’actual pandèmia a la qual ens enfrontem.
Amb aquesta decisió, la Conselleria està violentant el professorat (uns 60000 de l’ensenyament públic i uns 25.000 del privat concertat) i, especialment, les direccions dels centres, que han de prendre decisions molt complicades els pròxims dies perquè la Conselleria es nega a rectificar. Per sort, moltes direccions ja han comunicat al seu professorat que demà no acudisquen als centres educatius, en un exercici de responsabilitat a l’alçada de les circumstàncies extraordinàries actuals.
Des de STEPV demanem encaridament a les direccions que encara no han comunicat al seu claustre que demà no acudisquen al centre que ho facen al llarg del dia d’avui i que s’eviten desplaçaments innecessaris i no contribuïsquen a la possibilitat d’escampar els contagis del COVID-19, com estan recomanant insistentment les autoritats sanitàries des de fa dies.
A més, el Sindicat enviarà un escrit al professorat perquè justifique la seua decisió de quedar-se a casa perquè no poden garantir no estar contagiats del COVID-19 i no volen arriscar-se a propagar-lo a la resta de companys i companyes del centre.
STEPV està disposat a col·laborar amb les autoritats educatives, sanitàries i, en general, amb el govern valencià (de fet oferim les nostres seus que estaran tancades al govern valencià per si les necessiten per a qualsevol cosa), per evitar que es propague el virus i es col·lapse el sistema sanitari valencià, però no entenem que la Conselleria no tanque els centres immediatament i permeta que milers de docents es desplacen i es concentren als seus llocs de treball si es poden coordinar i treballar perfectament des dels seus domicilis.
Sol·licitem, exigim millor dit, a la Conselleria d’Educació que rectifique i tanque els centres educatius immediatament. Altrament, el que està aconseguint és generar nerviosisme, indignació i incomprensió per part del professorat i de la societat. Altres territoris que mantenien oberts els centres al professorat han rectificat després del decret d’estat d’alarma, com Andalusia, Astúries, Cantàbria i altres. Per què no al País Valencià? Incomprensible.

Escrit per al professorat (justificació de no assistència al centre). Cal enviar-lo per mitjans telemàtics a la direcció del vostre centre.
Descarrega’l ací


Sistemes de protecció

L’estat d’alarma decretat pel govern espanyol estableix el tancament dels centres educatius

El personal que treballa als centres educatius (professorat, personal administratiu, educador, de neteja, de menjador, etc.) no haurà d’anar als centres educatius

Un moment de la roda de premsa de Sánchez aquesta nit

STEPV

dissabte 14 març 2020 23:29 h

Estem davant d’una situació inèdita. La situació actual és d’emergència sanitària, laboral, econòmica i social que afecta tots els àmbits de la societat i que requereix la intervenció de l’Estat, de la Generalitat i de la resta d’Administracions Públiques per a assegurar la superació de la crisi i minimitzar en la mesura del possible els seus efectes. És per això que els poders públics han d’intervindre sense complexos i pensant en el conjunt de la societat, amb la mirada posada a evitar que la pandèmia de coronavirus l’acaben pagant els col·lectius més vulnerables i la classe treballadora en el seu conjunt.

Ens mantenim a disposició de la Generalitat i de la societat valenciana a trobar les millors solucions possibles

Per això, des de STEPV tenim el convenciment que hem de treballar colze a colze amb les administracions i amb les organitzacions de la societat civil en la superació d’aquesta crisi. En primer lloc com a membres de la ciutadania. I en segon lloc, com a membres de la comunitat escolar i directament interessats en què aquesta situació no supose un increment de les desigualtats i la marginació dels sectors més desfavorits, en especial el nostre alumnat. Ens mantenim, com ja vam manifestar anteriorment, a disposició de la Generalitat i de la societat valenciana a trobar les millors solucions possibles.
En conseqüència, el professorat actuarà, com sempre, vetlant en la mesura de les nostres disponibilitats i possibilitats, per atenuar els efectes de la pandèmia entre el món escolar, amb el convenciment de la professionalitat del personal dels serveis públics, tan injustament menyspreat en tantes ocasions. Alhora, destaquem d’entre tot el personal dels serveis públics directament compromés en el seu funcionament, l’excel·lent treball desenvolupat pel personal de sanitat, amb risc de la mateixa vida.

Novetats de l’estat d’alarma
Tal com defensava STEPV, i era previsible en el seguit de decisions que s’han vingut succeint en les passades 48 hores, el professorat i la resta de personal que treballa als centres educatius no haurà d’acudir presencialment dilluns que ve als seus llocs de treball, d’acord amb el que es desprén d’allò que ha establert aquest dissabte pel Consell de Ministres i de les paraules de Pedro Sánchez aquesta nit en roda de premsa, ja que se suspén tota activitat educativa presencial a partir d’avui. Les activitats educatives van més enllà de les activitats lectives i inclouen tasques com les de coordinació, planificació, organització, etc.
La Conselleria d’Educació va enviar una circular als centres educatius ahir divendres en què establia que a partir de dilluns 16 de març l’alumnat no assistira als centres educatius però sí el professorat i la resta de personal que hi treballa, amb caràcter general. Posteriorment s’ha anat matisant aquesta presència des de diferents missatges en les xarxes socials. Tanmateix, després del decret d’estat d’alarma per part del govern espanyol la situació ha canviat. Per tant, la Conselleria haurà d’enviar una nova circular als centres educatius adaptant-s’hi.
STEPV ja va sol·licitar dijous el tancament dels centres educatius i va demanar a la Conselleria d’Educació que el professorat es quedara a casa, tal com ha decretat aquesta vesprada el govern de l’estat. Era allò previsible segons el ritme vertiginós de les decisions i missatges que s’anaven produint. En eixe sentit, STEPV ha mostrat, des del primer moment d’aquesta crisi sanitària, la seua disposició a la col·laboració amb les administracions públiques i educatives, per tal de garantir el servei educatiu i la salut i la seguretat del conjunt de la Comunitat Educativa, incloent-hi la del personal que hi treballa. Una col·laboració que volem continuar prestant davant la situació d’emergència que travesem en aquests moments. És per això que considerem convenient la convocatòria de la Comissió Sectorial de Salut i Seguretat Laboral i dels Comités de Salut Laboral per fer reunions telemàtiques on s’aborden les mesures necessàries per protegir la salut del personal, així mateix demanem la creació d’una Comissió de Mixta amb la participació de totes les entitats de la Comunitat Educativa.
El Sindicat celebra la decisió de suspendre les activitats educatives presencials perquè, compartint l’interés per assegurar el seguiment del treball del nostre alumnat, no calen les reunions grupals presencials de desenes de persones en els centres d’infantil i primària i de centenars en secundària i ensenyances de règim especial. A més, no tenia sentit que el professorat i la resta de personal que hi treballa acudisca als centres educatius mentre l’alumnat estiga a casa. El professorat i els equips educatius es coordinaran perfectament (comptant amb les naturals dificultats) mitjançant procediments telemàtics i treballar també amb les famílies i l’alumnat des dels seus domicilis. Aquestes mesures s’han d’aplicar igualment a tot el personal que hi treballa a les diferents Direccions Territorials i/o Conselleria d’Educació afavorint la continuïtat dels treballs essencials per mitjans telemàtics. És ací on demanem que es posen a l’abast totes les facilitats per poder fer efectiu la realitat del teletreball en aquells llocs de treball on siga possible. Un teletreball que és una de les recomancions que fan totes les autoritats per evitar la propagació el virus.
D’altra banda, el Sindicat té oberts els canals de comunicació per assessorar les treballadores i treballadors de l’ensenyament davant d’aquesta situació.
Finalment, STEPV anima al professorat i a la societat valenciana en conjunt a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries, a quedar-se a casa, a exercir un consum responsable i no deixar-se dur per la por i a carregar-se de paciència i ànim per eixir d’aquesta situació com més prompte millor. Amb la unitat i la confluència d’actuacions entre ciutadania, poders públics i organitzacions cíviques guanyarem la batalla a la pandèmia.
Entre tots i totes ho aconseguirem.


DOGV de 14/3/2020, Núm 8762

Amadeu Sanz

dissabte 14 març 2020 10:04 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

Atenció al professorat per mitjans telefònics i telemàtics

Davant la present situació extraordinària, a partir del dilluns 16 de març canalitzarem l’atenció al professorat per mitjans telefònics i telemàtics (whatsapps comarcals, Telegram, Facebook, Twitter, correu electrònic, etc.).

STEPV

divendres 13 març 2020 15:41 h

Recomanem que com a primera opció, telefoneu a la persona permanent de la vostra comarca que trobareu a continuació. Si no podeu posar-vos en contacte amb la persona permanent de la comarca, proveu amb altres telèfons.
Us recordem els canals telemàtics del sindicat:
Twitter: @STEPV_Iv
Facebook: STEPV
Telegram: @STEPVinforma
Instagram: stepv_iv
email: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Gràcies per la vostra comprensió i paciència.

Ensenyament públic no universitari

Intercomarcal d’Alacant

 • La Vega Baja: M. Carmen Gil 686 352 293 – José María Jacobo 674 019 310
 • El Baix Vinalopó: Pep Coll 690 236 879 – Vicent Estrada 673 559 593
 • La Marina Alta: Sagrari Vizcaino 627 646 289
 • La Marina Baixa: M Amparo Vercher 618 652 065
 • L’Alcoià i el Comtat: Emma Rodríguez 690 158 689
 • Les Valls del Vinalopó: Carmen Beltrán 647 875 009 – Ángel Ruiz 627 646 275
 • L’Alacantí: Joan Josep González 690 765 650 – Ignasi Amorós 690 259 004 – Anabel García 627 646 278

Intercomarcal de Castelló

 • Ramon Canut 652 282 869
 • Pau Pons 645 969 064
 • Zulaika Agustí 663 106 694
 • Alejandro López 627 646 285
 • Juan Tena 627 646 007
 • Julià Escamilla 674 019 391
 • Pilar Sifre 645 969 062

Intercomarcal de València

 • La Costera, la Vall d’Albaida, la Vall d’Aiora-Cofrents: Sònia Caparrós 620 208 052
 • La Ribera (Secundària i altres cossos) i Primària de Cullera, Favara, Fortaleny, Llauri i Sueca / la Canal de Navarrés: Josep Casanova 664 647 821
 • La Ribera (centres d’Infantil i Primària): Lluís Navarro 620 208 049
 • El Camp de Túria i la Serranía/els Serrans: Alfred Montesinos 674 019 264
 • La Safor: Lourdes Fons 699 856 559
 • El Camp de Morvedre i Horta Nord: Fernando Vera 687 602 168
 • L’Horta Sud: Pilar Pérez 664 647 724
 • La Plana d’Utiel i Requena, la Foia de Bunyol i el Racó d’Ademús: Juanfran Carrillo 664 646 705
 • València Ciutat: Dèlia Martí 664 647 811 – Maite Montava 627 646 293

Ensenyament privat concertat

Intercomarcal València

 • Lola Navarro 609067484
 • Rafa Solves 660477864
 • David Fernández 627646003

Intercomarcal Castelló

 • Lola Navarro 609067484

Intercomarcal Alacant

 • Alberto Payán 689064784

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

divendres 13 març 2020 14:17 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudiació de difícil cobertura del 13 de març

Amadeu Sanz

divendres 13 març 2020 14:11 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV insta als equips directius i professorat a manifestar el rebuig a assistir al centre

El Sindicat ha facilitat uns escrits als centres perquè comuniquen la seua disconformitat amb la mesura a la Conselleria d’Educació i al govern valencià

STEPV

divendres 13 març 2020 10:07 h

El Sindicat ha preparat dos escrits perquè les direccions dels centres, d’una banda, i la resta de professorat, per altra, sol·licite a la Conselleria d’Educació i al Govern Valencià l’anul·lació de la mesura d’assistència del professorat als centres educatius mentre dure la suspensió de les activitats lectives.

En els escrits s’aporten diverses raons que justifiquen la no assistència del professorat als centres, ja que s’han d’evitar les reunions presencials per evitar contagis, el professorat pot realitzar les mateixes tasques a les seues residències i els centres no tenen suficient capacitat ni ordinadors perquè tot el claustre estiga treballant online al mateix temps. A més, que la decisió de qui acudeix i qui no recaiga sobre les direccions és irresponsable ja que no són personal sanitari i no tenen perquè prendre aquest tipus de decisions que comporten una responsabilitat enorme.
STEPV exigeix a la Conselleria d’Educació i al govern valencià que es replantegen aquesta decisió i tanquen els centres educatius i no obliguen el professorat a assistir als centres educatius mentre dure la suspensió de les classes.

Descarrega ací els escrits:
- Escrits direccions
- Escrits professorat

Etiquetat com a


DOGV de 13/3/2020, Núm 8761

Amadeu Sanz

divendres 13 març 2020 08:14 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Convocatòria d’adjudicació de llocs de difícil cobertura per al dia 12 de març

Amadeu Sanz

dijous 12 març 2020 13:31 h

Etiquetat com a


Carta al professorat: davant el coronavirus, pedagogia

STEPV

dijous 12 març 2020 13:25 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dijous 12 març 2020 13:07 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

STEPV sol·licita la suspensió de les classes a la Conselleria d’Educació

Aquest matí el Sindicat ha demanat a la Conselleria que decrete la suspensió de les classes almenys per 15 dies, com ha fet avui mateix Catalunya. La setmana que ve en moltes localitats de València i a Castelló de la Plana s’ha mantingut la festivitat escolar la setmana que ve, per tant, ampliar-la una setmana més seria una bona mesura per reduir la possibilitat de contagi. I, evidentment, aquesta suspensió s’hauria d’ampliar a totes les localitats del País Valencià.

STEPV espera que la Conselleria atenga la proposta

STEPV

dijous 12 març 2020 12:52 h

El Sindicat considera que si estem en un moment de contenció del coronavirus el que cal és mesures efectives també en l’àmbit educatiu, on es produeix una acumulació de centenars d’alumnes en espais reduïts. Per tant, la suspensió de les classes és una mesura recomanada per evitar l’expansió de possibles contagis. A més, el fet que a moltes localitats de València i a Castelló de la Plana ja siga festiu la setmana que ve perquè no s’ha suspés el festiu escolar, és un bon moment per implantar aquesta mesura al conjunt del País Valencià, ja que la incidència serà menor.
A més, el President de la Generalitat ha anunciat aquest matí que se suspenen les activitats extraescolars educatives. El Sindicat considera que aquesta mesura no serà suficient i per això ha proposat en la Mesa Sectorial d’Educació d’aquest matí i en una comunicació a la Conselleria d’Educació que caldria suspendre les activitats lectives els pròxims 15 dies.

És millor tallar d’arrel i no anar prenent mesures parcials diàriament

També tenim confirmació que s’estan suspenent les activitats de Formació en Centres de Treball (FCT) que tenen lloc en l’àmbit sanitari. Demà no sabem quina nova mesura s’aplicarà en l’àmbit educatiu. Per tant, és millor tallar d’arrel i no anar prenent mesures parcials diàriament.
Esperem que la Conselleria atenga la proposta del Sindicat i decrete la suspensió de les classes durant, almenys, els pròxims 15 dies.

Etiquetat com a

prevenció coronavir

Mobilitzacions

STEPV ajorna una mobilització prevista per al 28 de març per la millora de les condicions laborals

Arran de les recents notícies sobre l’evolució del coronavirus a l’estat i les mesures preses pel govern al País Valencià, el Sindicat no convocarà la concentració-manifestació prevista el 28 de març i estarà atent a les indicacions que decreten les autoritats sanitàries valencianes

STEPV

dijous 12 març 2020 12:14 h

En la VI Jornada de les Marees per l’Educació Pública celebrades el passat 6 i 7 de desembre a Cadis, a les quals va assistir STEPV, es va acordar convocar mobilitzacions descentralitzades en els diferents territoris de l’estat durant aquest mes de març en defensa de l’educació pública i de les condicions laborals del professorat.

Les Marees per l’Educació Pública van acordar convocar accions en el mes de març

Des de fa un temps s’està treballant en la data del 28 de març. STEPV va convocar assemblees comarcals a principis del mes de març per a concretar la plataforma reivindicativa i convocar una concentració-manifestació en la data acordada del 28 de març.
Arran de les recents notícies sobre l’evolució del coronavirus a l’estat i les mesures preses pel govern al País Valencià, el Sindicat no convocarà la concentració-manifestació prevista el 28 de març i estarà atent a les indicacions que decreten les autoritats sanitàries valencianes.
La mobilització que estava treballant el Sindicat abraça tots els sectors de l’ensenyament públic, des d’infantil fins a la universitat.
Pel que fa a l’ensenyament públic no universitari, els eixos reivindicatius per la qual s’insta a la mobilització del professorat i que s’engloba en la campanya «Encara toca!» impulsada recentment pel Sindicat, és la següent: Per la millora de les condicions laborals del professorat; per la negociació de la llei de plurilingüisme; per l’aplicació de l’educació inclusiva en condicions; i per la consolidació i l’estabilitat del professorat interí.
STEPV ha realitzat una enquesta al professorat d’Infantil, Primària, Secundària i FP durant el mes de febrer per conéixer de primera mà les demandes i necessitats quant a les plantilles docents que es publicarà pròximament. En aquestes enquestes s’evidencia la necessitat d’incrementar les plantilles docents tant en Infantil i Primària com en Secundària i FP i reduir les ràtios a les aules -entre altres aspectes-, per atendre correctament l’alumnat.
Quant a les universitats, les reivindicacions del Sindicat se centren en la signatura i aplicació del conveni; la millora de condicions laborals per conciliació familiar; consolidació de les plantilles i funcionarització del personal laboral investigador; millora, estabilització i dignificació de les plantilles; democratització de la universitat. A més, queden pendents de la Campanya «Ja toca!» a les universitats valencianes que també continuen reivindicant-se.
STEPV anunciarà, atenent les mesures que es vagen prenent per part de les autoritats sanitàries, el moment en què es convocaran les accions que es consideren oportunes per continuar exigint les millores en les condicions laborals i per l’escola pública.

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de març de 2020 - Secundària i altres cossos

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 12 març 2020 10:33 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de març de 2020 - Mestres

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 12 març 2020 10:31 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de març de 2020 - Llocs oferits definitius

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 12 març 2020 10:30 h

Tots els cossos

Adjudicació de llocs del 12 de març

Amadeu Sanz

dijous 12 març 2020 09:41 h

Etiquetat com a


DOGV de 12/3/2020, Núm 8760

Amadeu Sanz

dijous 12 març 2020 07:57 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

La Conselleria es reuneix amb entitats de la comunitat educativa per explicar les actuacions que s’estan realitzant al voltant del coronavirus

El País Valencià no és zona d’alt risc, sinó de contenció. Les activitats escolars continuaran amb normalitat. Les autoritats sanitàries i educatives informaran puntualment els centres si es produeix algun canvi

STEPV

dimecres 11 març 2020 18:49 h

A la reunió han assistit per part de la Conselleria d’Educació, el Conseller Vicent Marzà i el Secretari Autonòmic Miguel Soler. El Conseller ha explicat que, actualment, no som un territori en zona d’alt risc sinó de contenció i que la decisió d’ajornar les Falles o la Magdalena s’ha pres per recomanació del Ministeri de Sanitat davant la possibilitat d’assistència de persones de fora del nostre territori i, per tant, amb risc de propagar la malaltia.

STEPV insta al professorat a seguir les indicacions de les autoritats sanitàries i educatives

També s’ha informat que les activitats lectives continuaran amb normalitat i que s’informarà puntualment els centres educatius si hi ha qualsevol canvi recomanat per les autoritats sanitàries. Igualment, en cas que es detecte en algun centre educatiu alguna sospita d’infecció del coronavirus cal telefonar al 900 300 555 (mai al 112) i actuar seguint les indicacions que es donen. També ha explicat que s’està treballant en un protocol específic adaptat a educació i que s’enviaran materials als centres educatius amb recomanacions preventives en format de cartells, infografies, etc.
En conclusió, tot allò que està previst dur a terme, tant per part dels centres educatius (activitats extraescolars, viatges de fi de curs, etc.) com per part de la Conselleria (oposicions, etc.) es continuaran realitzant amb normalitat si no hi ha cap contraordre per part de les autoritats sanitàries. Evidentment, quant als desplaçaments cal tindre en compte on es realitzaran i evitar les zones declarades de risc (Madrid, Itàlia, etc.).
Quant a l’alumnat d’Erasmus+ que han hagut de tornar d’Itàlia o els d’especialitats sanitàries que no poden realitzar les pràctiques FCT, estan esperant una circular del Ministeri d’Educació i de Sanitat per fer front a la situació.
El conseller ha llançat un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa i que sempre cal atendre les indicacions de les autoritats sanitàries tant en matèria de prevenció com a l’hora d’actuar si es detecta algun cas en un centre educatiu.
STEPV ha agraït aquesta reunió i les respostes als dubtes plantejats i se suma a aquest missatge de tranquil·litat i de seguir les recomanacions (higiene, distància entre persones, evitar desplaçaments especialment a llocs amb risc, etc.) i ha demanat que en el protocol específic es contemple la situació del professorat més sensible a les complicacions que pot produir un contagi per coronavirus (crònics, persones amb malalties respiratòries, etc.) per actuar amb la rapidesa i efectivitat necessàries per evitar mals majors.
El conseller ha agraït les aportacions que s’han fet i ha demanat que si detectem qualsevol incidència o situació que no estiga contemplada la traslladem immediatament a la Conselleria per buscar la solució corresponent.
STEPV insta al professorat i al conjunt de la comunitat educativa a mantindre’s informats de qualsevol canvi provinent de les autoritats sanitàries i educatives i atendre les recomanacions quant a prevenció i actuació en cas de sospita d’alguna infecció en els centres educatius,

Etiquetat com a

coronavirus

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 12 de març de 2020 - Llocs provisional

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimecres 11 març 2020 14:29 h

Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimecres 11 març 2020 13:32 h

Etiquetat com a


Condicions laborals

STEPV aconsegueix l’ampliació de la reducció de jornada al 99% en casos de cura per malaltia greu

Fins el moment, les persones docents amb un fill o filla menor d’edat afectat per malaltia greu o càncer, només podien demanar una permís de reducció de jornada retribuït que podia anar des del 50% de la jornada fins un 80%

STEPV

dimecres 11 març 2020 12:51 h

La Circular 1/2015 de la Conselleria d’Educació que recollia aquest permís no contemplava la possibilitat de demanar una reducció de jornada retribuïda del 99% en situacions extraordinàries, on els i les menors es troben en una fase crítica del tractament.

Fruit d’aquestes gestions, la Conselleria d’Educació ha modificat la Circular 1/2015

Per a STEPV aquest fet vulnerava el principi d’igualtat, en la mesura en que el Decret 42/2019, de 22 de març, del Consell, de regulació de les condicions de treball del personal funcionari de l’Administració de la Generalitat sí que ho contempla, a més de no garantir l’atenció i acompanyament necessari dels i les menors que es troben en aquestes situacions extraordinàries.
Davant aquest fet, el Sindicat ha realitzat un conjunt de gestions davant la Conselleria d’Educació i la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, per tal de que es recollira aquest supòsit i d’aquesta forma, garantir una atenció i acompanyament dels i les menors en tot moment.
Fruit d’aquestes gestions, la Conselleria d’Educació ha modificat la Circular 1/2015 de la Direcció General de Centres i personal docent en relació amb el permís de cura de fills i filles afectats per càncer o altra malaltia greu, ja que s’ha introduït la possibilitat de poder demanar fins una reducció de jornada retributiva fins el 99%, en situacions excepcionals on els i les menors es troben en una fase crítica del tractament. D’aquesta manera s’iguala aquest permís amb el del funcionariat de Funció Pública.
Així i tot, STEPV continua insistint en la necessitat de negociar urgentment un nou decret de permisos i llicències, en la mesura que l’actual (de 2008) està totalment obsolet.


País Valencià

Actualització de requisits de Biologia i Geologia, Processos i Mitjans de Comunicació i Informàtica

Amadeu Sanz

dimecres 11 març 2020 10:39 h

Etiquetat com a


DOGV de 11/3/2020, Núm 8759

Amadeu Sanz

dimecres 11 març 2020 08:56 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimarts 10 març 2020 19:05 h

Etiquetat com a


Sistemes de protecció

La Junta de Personal Docent de València demana a l’administració educativa que establisca protocols de prevenció i actuació davant el coronavirus

També ha criticat l’actuació d’un mitjà de comunicació demanant dades personals d’un alumne menor d’edat que havia donat positiu

STEPV

dimarts 10 març 2020 17:22 h

Des de la Junta de Personal Docent No Universitari de València hem instat a les institucions educatives que informen constantment els centres educatius de qualsevol novetat i establisquen un protocol d’actuació adaptat a l’àmbit educatiu tenint especial atenció a les persones més vulnerables davant la malaltia. Per tal de garantir un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa, cal que les administracions informen pels canals oficials i de forma actualitzada.

A més a més, considerem necessària l’actuació, en aquest tema, de l’INVASSAT com a servei de prevenció de riscos laborals.
Així mateix, la Junta de Personal Docent no universitari de València vol traslladar el seu rebuig al comportament d’un mitjà de comunicació televisiu que va acudir la setmana passada al centre educatiu on un alumne va donar positiu pel coronavirus. Segons ha pogut saber la Junta de Personal Docent pel professorat del centre, un periodista va estar demanant el telèfon d’aquest alumne, als seus companys i companyes a la porta del centre, que recordem que són menors d’edat.
Des de la Junta de Personal Docent considerem que aquest comportament és execrable i suposa una violació inacceptable de les mínimes línies roges de l’ètica professional periodística davant crisi sanitària com la que estem vivint per la ràpida extensió del virus COVID-19. Per tot això, demanem als mitjans de comunicació que respecten la intimitat de les persones afectades, sobretot, quan són menors d’edat.

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de març de 2020 - Secundària i altres cossos

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 10 març 2020 13:12 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de març de 2020 - Mestres

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 10 març 2020 13:11 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de març de 2020 - Llocs oferits definitius

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimarts 10 març 2020 13:10 h

Anuncis

Llistat definitiu d’acreditació en llengües estrangeres de Castelló

Amadeu Sanz

dimarts 10 març 2020 09:47 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació del 10 de març

Amadeu Sanz

dimarts 10 març 2020 09:44 h

Etiquetat com a


DOGV de 10/3/2020, Núm 8758

Amadeu Sanz

dimarts 10 març 2020 09:40 h

Etiquetat com a


Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dilluns 09 març 2020 19:49 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 10 de març de 2020 - Llocs provisional

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dilluns 09 març 2020 14:09 h

Comunitats Autònomes

Castella i Lleó: convocatòria d’oposicions 2020

Amadeu Sanz

dilluns 09 març 2020 09:28 h

Etiquetat com a


DOGV de 9/3/2020, Núm 8757

Amadeu Sanz

dilluns 09 març 2020 09:24 h

Etiquetat com a


La nostra gent

A Pedro Pigazo

STEPV

divendres 06 març 2020 22:26 h

És molt difícil escriure en poques línies el que ha significat el nostre company Pere per la Confederació de STES, la Confederació Intersindical, per al STEPV i la Intersindical Valenciana i per a totes nosaltres i nosaltres.


Molt complicat condensar el que portaria comptar pàgines i pàgines. Un gran amfitrió, sempre amb gran sentit de l’humor en els moments més difícils, un orador excepcional, un lluitador nat i irreductible fins a l’últim minut i una persona de conviccions plenes i fermes.

Un mestre rural, un asturià de cor a Palència, un ambaixador de l’Escola Pública i una pedra angular en Stes, en STECyL i en la Confederació Intersindical.

Molts són els records i moltes els ensenyaments del gran mestre, amic i sindicalista Pedro Pigazo. El buit que ens deixa és irreparable i els seus ensenyaments i debats rics i carregats de l’essència del que és i ha de ser la nostra lluita diària.

No podran els temps amagar la memòria de tota la seua trajectòria personal ni sindicalista.

Hui ens deixa amb un gran buit que ningú pot omplir.

Que la terra et siga lleu

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació de difícil cobertura 6 de març de 2020 -  Llistats de participants i lloc adjudicat

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

divendres 06 març 2020 13:51 h

Condicions laborals

STEPV exigeix un protocol específic per al personal docent davant el coronavirus

En el dia d’ahir durant la celebració de la mesa de negociació dels procediments de selecció de direccions dels centres de l’ISEA, CIPFP i les asesorias de CEFIRE, el Sindicat va plantejar la necessitat de publicar un protocol / procediment davant del CORONAVIRUS específic per al personal docent.

STEPV

divendres 06 març 2020 13:46 h

Ahir dia 5 de març, el Servei de prevenció de riscos laborals del personal de la conselleria d’educació (INVASSAT) va publicar un document informatiu amb les mesures preventives enfront de l’exposició al CORONAVIRUS (SARS-CoV 2). En aquest document es donen pautes i recomanacions seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, dirigides de manera expressa a:

 • Els llocs de treball d’atenció a l’usuari i llocs administratius.
 • Llocs de treball en l’institut de medicina legal.
 • Llocs de treball sociosanitaris.

Després de la seua lectura el Sindicat considera inacceptable que el Personal Docent, un personal que està en contacte molt estret amb xiquetes i xiquets i també amb les families, en espais tancats que no sempre compleixen les millors condicions no es trobe reflectit en aquest document. No es tracta d’alarmar, però si de donar tranquil·litat, és per això que hem de donar unes pautes a seguir al professorat i tota la comunitat educativa.


Hui hem presentat per registre d’entrada a la Direcció General de Personal Docent, al Servei de Prevenció (INVASSAT) i a les Direccions Territorials, la sol·licitud d’un protocol específic per al Sector Docent, a més a més quan hui ja s’ha presentat un cas en un centre educatiu del País Valencià, que ha alterat la vida normal del centre a més de crear l’alarma.

Etiquetat com a


Actualitzacions

Adjudicació provisional de destinacions del cos de mestres

Amadeu Sanz

divendres 06 març 2020 13:32 h

Reclamacions
Es disposa d’un termini de dos dies hàbils per a formular reclamacions contra les relacions provisionals, que començarà el 7 de març de 2020 i conclourà el 10 de març de 2020. També pot usar-se aquest termini perquè els participants voluntaris renuncien al destinació obtinguda. La gestió es realitzarà a través de la plataforma OVIDOC:

Consulta de destinacions, reclamacions o renúncies: plataforma OVIDOC

Enllaç SAI: Suport i assistència informàtica
Telèfon SAI: 961-207-685

Etiquetat com a


Actualitzacions

Adjudicació provisional de destinacions del concurs de trasllats: secundària i resta de cossos

Amadeu Sanz

divendres 06 març 2020 13:17 h

Reclamacions
Es disposa d’un termini de dos dies hàbils per a formular reclamacions contra les relacions provisionals, que començarà el 7 de març de 2020 i conclourà el 10 de març de 2020. També pot usar-se aquest termini perquè els participants voluntaris renuncien al destinació obtinguda. La gestió es realitzarà a través de la plataforma OVIDOC:

Consulta de destinacions, reclamacions o renúncies: plataforma OVIDOC

Enllaç SAI: Suport i assistència informàtica
Telèfon SAI: 961-207-685

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació de llocs de difícil cobertura del 6 de març

Amadeu Sanz

divendres 06 març 2020 09:36 h

Etiquetat com a


País Valencià

Inspecció: convocatòria de prova C1 de valencià per a aspitants no exempts

Amadeu Sanz

divendres 06 març 2020 08:30 h

Etiquetat com a


DOGV de 6/3/2020, Núm 8756

Amadeu Sanz

divendres 06 març 2020 08:29 h

Etiquetat com a


Comunitats Autònomes

Múrcia: convocatòria d’oposicions 2020

Amadeu Sanz

divendres 06 març 2020 08:28 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 6 de març de 2020

Blai Doménech

divendres 06 març 2020 07:05 h

Etiquetat com a


VI Conveni

Actualitzades les taules salarials del VI Conveni de Concertada

La publicació de les taules salarials suposa un increment del salari base i dels triennis d’entre un 0,8 i un 1%

STEPV

dijous 05 març 2020 20:25 h

El passat 21 de gener de 2020 la Direcció General de Treball va aprovar la resolució per la qual es registra i publica l’acta de les taules salarials de 2019 del VI Conveni Col·lectiu d’Empreses d’Ensenyament Privat Sostingudes Total o Parcialment amb Fons Públics.

La publicació d’aquestes taules salarials suposa, respecte de les anteriors, un increment del salari base i dels triennis d’entre un 0,8 i un 1% depenent de si es tracta del primer semestre (gener-juny) o el segon semestre (juliol-desembre).

Pel que fa als conceptes de complements per càrrec i els triennis per càrrec, el cas ha sigut el contrari. Les noves taules salarials suposen una disminució d’entre un 0,9 i un 0,7%.


Us adjuntem les taules amb l’actualització corresponent per categories.


Taules salarials actualitzades

Etiquetat com a


Meses de negociació

Es negocien els procediments de selecció de direccions dels centres de l’ISEA, CIPFP i les assessories de CEFIRE

En el torn obert el Sindicat ha plantejat diverses preguntes, com les referides a protocols pel Coronavirus, les adjudicacions provisionals del concurs de trasllats o els diversos impagaments

STEPV

dijous 05 març 2020 16:49 h

La Mesa Sectorial d’aquest matí ha abordat aquestes normatives. STEPV ha fet una prèvia ja que la normativa d’assessories de CEFIRE s’han enviat sense complir el termini mínim de 48 hores d’antelació, fet que ha limitat la preparació d’aquest punt per part dels sindicats. STEPV ha demanat que no es tanque la negociació d’aquest punt aquest matí i es continue pròximament i ha exigit a la Conselleria que envie en temps i forma la documentació.

Quant a la selecció de direccions dels centres d’ensenyaments artístics superiors, pertanyents a l’ISEACV, STEPV ha traslladat una sèrie d’esmenes en el sentit de fomentar l’alternança i la renovació de les direccions possibilitant que el professorat que no pot sumar punts per experiència en equips directius tinga opcions d’optar-hi, ressenyant la manca d’equilibri en el barem de mèrits. De la mateixa manera el Sindicat considera que el Claustre i la seua opinió hauria de ser vinculant en la selecció de direccions i tindre un pes que no recull l’esborrany negociat. En eixe sentit també s’ha posat de relleu que tot i que la normativa contempla que el claustre pot valorar i votar els projectes de direcció aquesta valoració no té una translació directa o indirecta en la decisió final. En la mateixa línia el Sindicat demana la inclusió d’un nou supòsit no contemplat en el punt onze sobre el cessament de les direccions «a petició raonada i justificada per part del Claustre»

D’altra banda, el Sindicat ha traslladat a Conselleria que el paper de la Inspecció en tot el procediment és pràcticament inexistent i que no hauria de ser així, no únicament en relació a la normativa de selecció de direccions d’altres cossos sinó en l’activitat en general dels centres dependents de l’ISEA, tal i com es recull a les instruccions d’inici de curs dels centres dependents de l’ISEACV al seu article catorze.

Quant a la normativa de selecció de direccions dels centres integrats públics de formació professional (CIPFP), STEPV ha manifestat de nou la seua disconformitat amb el procediment de lliure designació dels directors dels Centres Integrats Públics de Formació Professional (CIPFP), que encara que és obligat per normativa estatal superior (LOMQE i la Llei orgànica de les Qualificacions i de la Formació Professional) pot ser vorejada perfectament per fer eixe procediment més funcional i democràtic.

L’objectiu d’aquesta resolució no hauria de ser camuflar amb un procediment pseudoparticipatiu un nomenament discrecional obligat per normativa superior, si no de facilitar que la participació del Claustre i Consell Social aporte valor a la selecció de la direcció.

STEPV ha presentat en diferents meses de negociació de la mateixa resolució (22 desembre 2016, 19 gener 2018, 20 març 2019) propostes flexibilitzadores per millorar eixe procediment de provisió de director o directora de CIPFP que no han sigut acceptades, i no s’han produit canvis significatius en aquesta resolució.

L’elecció de la directora o del director ha d’emanar del mateix Claustre, i tots els projectes de direcció d’un CIPFP que es presenten en la convocatòria han de ser defensats pels aspirants, almenys davant del Consell Social i Claustre per ser realment valorats. El fet de que només es conega, presente i valore, en el Consell Social i Claustre, el projecte que ha sigut seleccionat prèviament per la Comissió de valoració fa eixe procediment incoherent, a més que no es comparteixen totes les idees de tots els projectes de direcció al centre on es voldrien implantar. Si es lliuraren a la Comissió de valoració els informes de tots els projectes de direcció que es presenten, els aportaria una informació significativa de qualitat, i es podria elevar posteriorment una millor proposta d’adjudicació a la Direcció Territorial. Malgrat que en la mesa de negociació del 2016, va haver consens entre administració i sindicats en aprovar la proposta del STEPV per canviar de procediment en la selecció dels directors dels CIPFP, no es va considerar finalment, i així ha continuat fins ara.

D’altra banda, els principis de mèrit, capacitat i publicitat no estan garantits en aquesta resolució. La Comissió de Valoració funciona en part com una caixa negra, i no es publiquen, ni abans ni després de la valoració, quins són els criteris a utilitzar ni com s’apliquen, pel que s’haurien d’explicitar en aquesta resolució, preferiblement amb criteris traslladables a una rúbrica de valoració. També es proposen introduir criteris de composició de l’equip directiu que genere una millor representativitat i funcionalitat de la funció directiva en els CIPFP.

Finalment, el procediment actual de lliure designació perpetua els nomenaments dels directors dels CIPFP, pel que també s’haurien d’estudiar fórmules per limitar els mandats, i especialment, per millorar i democratitzar els projectes educatius d’aquests centres.

En el lliurament, en la pròpia mesa, dels annexes d’esta resolució s’aclareix que no hi han canvis respecte a les resolucions anteriors amb la mateixa finalitat, i que seran els CIPFP Ausiàs March, Xest, La Costera, Misericòrdia, Mislata i Costa de Azahar els que hauran de participar en aquest procés de selecció de direccions.

Quant a la normativa de selecció d’assessories dels CEFIRE, el Sindicat ha plantejat una sèrie de millores al text, tot i que es continuarà negociant la setmana que ve per la manca de temps per preparar en condicions la Mesa.

Quant al torn obert de paraules, el Sindicat ha plantejat les següents preguntes (afegim també les respostes):

- STEPV reclama un protocol específic d’actuació per als centres educatius sobre el coronavirus. La Conselleria ha contestat que Sanitat ha enviat una carta informativa als centres i s’estan atenent dubtes concrets de situacions concretes mitjançant les Direccions Territorials i des de la Direcció General de Centres. Si van modificant-se les recomanacions del Ministeri d’Educació aniran informant als centres.

- Concurs de trasllats: publicació de l’adjudicació provisional del concurs de trasllats. La Conselleria ha informat a preguntes de STEPV i de forma oficial, que l’adjudicació de llocs prevista per avui s’ajorna fins a demà per un problema que ja està solucionat.

- Concurs de trasllats: Desfasament de places entre el llistat provisional de places en les EOI i el llistat provisional de places publicat per centre. No entenem que hi haja una reducció tan gran de les places previstes a les que s’han publicat en la proposta provisional. La resposta ha estat que han revisat la proposta atenent a la matriculació actual.

- Estades formatives en empresa del professorat de FP, quan es convocaran? Es publicaran en breu i en la mateixa línia de les convocatòries anteriors.

- Proves pràctiques després de les oposicions, quan es convocaran? Estan treballant amb la Direcció General de Personal per convocar-les.

- Convocatòria de regulació de la FP Dual: estan preparant un canvi important de filosofia d’aquest modalitat de FP que es tractarà prompte en Mesa Sectorial.

- Habilitacions professorat interí cos de mestres: encara no tenen data prevista.

- Absorcions de conservatoris (Benicarló i Altea): ho estan treballant però no donarà temps perquè es produïsca l’absorció per al curs que ve.

- ISEA: Problemàtiques amb el requisit sobrevingut de capacitat de tutela per al professorat de l’ISEACV en les borses de treball. Estan estudiant una proposta per evitar problemes amb la provisió de llocs i amb el professorat adjudicat actualment i que no té.

- C1 i capacitació en valencià: manifestem el gran malestar del Sindicat per la situació que s’ha generat. Hi ha un col·lectiu de persones que abans de 2013 podien tindre la capacitació si tenia 24 crèdits universitaris en valencià. Els genera una situació d’indefensió i greuge ja que un canvi normatiu sobrevingut els va a generar aquesta situació.

- Retribucions: esperem que siga l’última vegada que tornem a demanar el pagament de:

▪ Pagament complement d’ESO.

▪ Pagament de l’increment addicional del 0’2% de la massa salarial negociat en març de 2019 destinat a la lluita contra la bretxa salarial.

▪ Increment salarial del 2% aprovada a nivell Estatal.

▪ Abonament altres càrrecs: caporalies de departament, equips directius, tribunals oposició, etc.

- Adjudicacions: exigim la provisió immediata de les substitucions i les vacants de SPE. Quina previsió té la Conselleria per tal de garantir la provisió? Està igual que altres anys. Està en un programa pressupostari i es fa previsió en funció de les places. Han tornat a demanar que s’amplie una modificació de crèdits.

- Oposicions: quan està prevista la convocatòria d’ingrés? Volen tancar-la entre avui i demà i enviar-la al DOCV.

- Quan està prevista la convocatòria de comissions de servei específiques? Estan preparant la proposta per plantejar-ho pròximament.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació de difícil cobertura 6 de març de 2020 - Llocs oferits

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 05 març 2020 14:51 h

Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dijous 05 març 2020 13:39 h

Etiquetat com a


Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de març de 2020 - Secundària i altres cossos

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 05 març 2020 10:36 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de març de 2020 - Mestres

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 05 març 2020 10:35 h

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de març de 2020 - Llocs oferits definitius

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dijous 05 març 2020 10:34 h

Convocatòries

Correcció d’errades a la convocatòria de concurs de direccions

Amadeu Sanz

dijous 05 març 2020 09:49 h

Etiquetat com a


DOGV de 5/3/2020, Núm 8755

Amadeu Sanz

dijous 05 març 2020 09:48 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Convocatòria d’adjudicació de llocs de difícil cobertura per al dia 5 de març

Amadeu Sanz

dijous 05 març 2020 09:46 h

Etiquetat com a


Tots els cossos

Adjudicació del 5 de març

Amadeu Sanz

dijous 05 març 2020 09:44 h

Etiquetat com a


Recull de premsa del 5 de març de 2020

Blai Doménech

dijous 05 març 2020 07:07 h

Etiquetat com a


Dret a l’educació

STEPV dóna suport a la vaga educativa d’Andalusia i a la convocada pel SE

La vaga té lloc avui a Andalusia i el Sindicat d’Estudiants ha convocat per al dia 6 contra el PIN Parental

Un moment de la vaga d'aquest matí a Andalusia

STEPV

dimecres 04 març 2020 17:13 h

La Plataforma Andalusa per l’Educació Pública, de la qual forma part el sindicat USTEA, ha convocat vaga educativa avui 4 de març en rebuig al nou decret d’escolarització d’aquest territori. Aquest decret suposa un greu atac a l’educació pública i aprofundeix en la política de liberalització i privatització dels serveis públics andalusos i caminen cap a l’empitjorament de la segregació escolar atenent criteris de «demanda social».

Aquest decret obri una nova via a la supressió d’aules públiques, que se suma a la greu situació que està patint Andalusia els darrers anys quant al tancament d’aules públiques. Les organitzacions convocants defensen una baixada de la ràtio en aquest context de descens de la natalitat per tal de mantindre unitats públiques i millorar l’atenció a l’alumnat.
Aquest decret s’ha aprovat amb el rebuig del Consell Escolar d’Andalusia i de les meses de negociació amb els sindicats educatius.
STEPV dóna suport a aquesta vaga i exigeix al govern andalús la retirada del decret i la potenciació de la xarxa pública.
Igualment, el Sindicat ha donat suport a la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants contra el PIN parental que tindrà lloc aquest divendres 6 de març. STEPV comparteix l’oposició a aquesta mesura que és una autèntica censura al desplegament curricular i al dret a l’ensenyament en valors del nostre alumnat.

Etiquetat com a

vaga

Adjudicacions 2019/20

Llistat adjudicació 5 de març de 2020 - Llocs provisional

Maria De Las Mercedes Arraez Lopez

dimecres 04 març 2020 16:32 h

Ocupació pública al DOGV

Ofertes d’ocupació pública al DOGV

Amadeu Sanz

dimecres 04 març 2020 09:51 h

Etiquetat com a


Comunitats Autònomes

Cantabria: convocatòria d’oposicions 2020

Amadeu Sanz

dimecres 04 març 2020 09:30 h

Etiquetat com a


DOGV de 4/3/2020, Núm 8754

Amadeu Sanz

dimecres 04 març 2020 09:27 h

Etiquetat com a


Comentaris


 • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
 • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
 • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
 • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
 • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
 • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR