DANA

STEPV demana la dimissió del conseller Rovira en la segona reunió amb la comunitat educativa

L’abandonament de la comunitat educativa dels centres afectats i la precipitació per donar una imatge de normalitat ha motivat la petició de dimissió

Un moment de la reunió telemàtica d'ahir entre el conseller i la comunitat educativa

dijous 14 novembre 2024 13:10 h

Ahir 13 de novembre va tindre lloc la segona reunió entre el Conseller d’Educació i la comunitat educativa. El Conseller ha explicat la situació dels centres afectats i ha afirmat que molts centres, excepte alguns casos que han de ser reubicats, obriran la setmana que ve. També han informat que estan treballant en mesures per a l’alumnat de 2n de Batxillerat que ha de fer front a les proves d’accés a la universitat.

El Sindicat ha recriminat al Conseller que en dues setmanes no s’ha dignat a visitar cap centre afectat

STEPV ha demanat alguns aclariments i ha traslladat diverses queixes. En concret, la intervenció del Sindicat ha estat la següent:

1.- Nombre de centres i d’alumnat afectat
Al Sindicat no li quadren els números que s’han fet públics per part de Conselleria. La setmana passada eren 24.272 alumnes de 92 centres afectats, dels quals al voltant de 50 centres podien obrir dilluns 11 i de la resta, uns podrien obrir pròximament i altres tenen greus problemes d’infraestructures. Segons la circular publicada divendres 8 de novembre el nombre de centres afectats són 113 i 22.000 alumnes van reiniciar les classes dilluns 11 de novembre en 47 centres. Per tant, STEPV calcula que queden més de 30.000 alumnes per escolaritzar en els 66 centres que encara no han reobert.
La sensació que dona la nota de premsa de dilluns 11 de novembre és que s’ha recuperat la normalitat en el sector educatiu, cosa que està totalment allunyada de la realitat.
Aquesta dada no va ser contestada per Conselleria.

2.- Alumnat ja escolaritzat abans de l’11 de novembre.
Hi ha molt d’alumnat que es van escolaritzar en altres centres abans del pla de conselleria, és a dir, abans de l’11 de novembre. D’aquest alumnat no es parla. Tampoc es parla de dotar els centres que han acollit aquest alumnat de més professorat per atendre’ls i que van desbordats. Un aspecte que se suma a la manca encara de la cobertura de totes les substitucions.
Aquesta informació tampoc es va facilitar per part de Conselleria.

3.- Què passa amb l’alumnat de la concertada i dels conservatoris públics
En la circular publicada divendres 8 de novembre només es parla dels centres públics, però no sabem res de la concertada. On està eixe alumnat? Què s’està fent per garantir la seua escolarització? On se’ls ha enviat? Per què no apareixen en la circular? Igualment, els conservatoris públics d’Utiel i de Catarroja tampoc no apareixen.
La resposta de la Conselleria ha estat que “des del minut 0” han estat en contacte amb la patronal de la concertada i, fins i tot, s’han reunit en la Conselleria d’Educació. No s’ha publicat en la circular la situació dels centres concertats perquè són empreses privades i cal respectar la seua privacitat, una resposta que, òbviament, fa pensar en què cal preservar els centres concertats de la mala publicitat que poden tindre si es fa públic quins centres es veuen afectats.
Sobre els conservatoris, sí que van aclarir que el d’Utiel, que està devastat, es reubicarà en altres centres educatius d’Utiel. Del conservatori de Catarroja no van donar informació.

4.- Informació tard i malament
La Conselleria està publicant circulars tard i malament. Divendres 8 de novembre per la vesprada publiquen la circular 3 informant de l’obertura de centres per a dilluns i descarregant en les direccions dels centres perquè informen les famílies. Unes direccions que estan netejant els centres educatius.
Igualment, dilluns 11 de novembre envien, també per la vesprada, una nova circular amb indicacions per atendre l’alumnat afectat, que ja s’havia incorporat pel matí als centres educatius. Novament tard.
La Conselleria està funcionant a base de circulars i cartes als centres, sense un pla de xoc com va reclamar STEPV dimecres passat, sense una guia de com recobrar la normalitat ni protocols d’actuació clars. Només circulars, cartes i notes de premsa que falsegen la realitat i creen confusió.
Ni tan sols han sigut capaços de crear una pàgina web específica per agrupar les circulars i qualsevol altra informació per consultar de forma ràpida. La comunitat educativa va perduda pegant tombs i buscant informació on siga, perquè no saben on acudir.

5.- Neteja i desinfecció
Segons la nota de premsa de dilluns 11 de novembre “Els centres que han obert han seguit uns protocols de neteja i desinfecció”. El que s’ha enviat als centres és una carta del DG de Centres amb unes instruccions de la DG d’Infraestructures que, traduït al llenguatge col·loquial es diu que, apanyeu-vos vosaltres (professorat, equips directius, famílies i voluntaris) netejant els centres i treient tota la porqueria i ja passarem els tècnics a veure si ho heu fet bé. I recordeu de revisar les calderes, els dipòsits de gasoil, les instal·lacions elèctriques, l’equipament de cuina, els conductes de ventilació, etc.
En tots els centres consultats pel Sindicat, i en són uns quants, no ha passat cap equip de neteja i desinfecció professional. No s’ha enviat cap material als centres de cap tipus, ni una miserable granera. Ni cap equip de protecció: mascaretes, guants, ulleres, etc.
La Conselleria ha abandonat els equips directius, el professorat, les famílies i els voluntaris a la seua sort, netejant en unes condicions d’insalubritat espantoses. El que hauria d’haver fet la Conselleria és tancar les escoles i enviar un exèrcit de professionals ben equipats a netejar els centres. A més, dilluns 11 de novembre van reobrir els centres educatius sense cap certificat d’higiene. Han posat en risc la salut de tota la comunitat educativa d’aquests centres.

STEPV ha informat que està estudiant mesures jurídiques per denunciar els responsables d’aquesta situació.
La Conselleria ha contestat que retornarà les factures a TRAGSA, que és l’empresa responsable de la neteja i desinfecció dels centres educatius que ha enviat la Conselleria d’Educació.

Com ha conclusió, el Sindicat ha manifestat que la Conselleria ha actual malament i tard. Ha abandonat els centres educatius de les zones afectades a la seua sort. La informació és confusa i escassa. Només pretenen aparentar que es recobra la normalitat. I estan posant en risc la salut i la seguretat de la comunitat educativa.

Finalment el Sindicat ha afirmat que permanents de STEPV han visitat diverses vegades la zona afectada, com a voluntaris, i han visitat centres educatius afectats. I la conclusió és unànime. La Conselleria ha abandonat la comunitat educativa a la seua sort.
El Sindicat ha recriminat al Conseller que en dues setmanes no s’ha dignat a visitar cap centre afectat. En canvi, en setembre, visitava centres educatius a Utiel per anunciar la fi de la imposició del valencià.

Davant de tot això, STEPV ha demanat la dimissió del Conseller d’Educació en la reunió.


Mira el vídeo resum de la reunió en aquest enllaç

Etiquetat com a

dana

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR