Llengua
Recollida de signatures per la modificació del procediment de difícil cobertura en l’especialitat de Valencià
STEPV llança aquest manifest i recollida de signatures, juntament amb altres sindicats i departaments de filologia catalana, davant el fet que la majoria de graduats i graduades en Filologia Catalana no pot accedir a places de Valencià en el procediment de difícil cobertura, ja que la immensa majoria d’aquestes places les obtenen persones d’altres titulacions que ja estan en borsa.

Per donar suport al manifest entra en aquest enllaç i emplena’l amb les teues dades:
-Manifest PER LA MODIFICACIÓ DE LES TITULACIONS I DEL PROCEDIMENT D’ADJUDICACIÓ DE PLACES DE DIFÍCIL COBERTURA EN LES MATÈRIES VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA I FPA COMUNICACIÓ (VALENCIÀ)
PER LA MODIFICACIÓ DE LES TITULACIONS I DEL PROCEDIMENT D’ADJUDICACIÓ DE PLACES DE DIFÍCIL COBERTURA EN LES MATÈRIES VALENCIÀ: LLENGUA I LITERATURA I FPA COMUNICACIÓ (VALENCIÀ)
El professorat sotasignat manifesta el seu desacord amb la modificació de les titulacions per adjudicar places de difícil cobertura en les matèries Valencià: llengua i literatura i FPA Comunicació (Valencià), que va establir la Conselleria d’Educació i que es pot consultar en aquest enllaç: https://ceice.gva.es/documents/162909733/374747140/2023-24_%282%29_PROF.+D%27ENSENYAMENT+SECUNDARI_ESPECIALITATS+I+T%C3%8DTOLS.pdf (pàgina 65).
Aquesta modificació discrimina els graduats o llicenciats en Filologia Catalana, especialistes en aquestes matèries, per diversos motius:
1. Segons els requisits específics de les resolucions, poden accedir a les places de difícil cobertura fins a 180 titulacions alienes a l’àmbit filològic, fet que no ocorre en cap altra especialitat filològica. En conseqüència, professorat sense cap formació filològica i només amb un C2 de valencià pot fer classe de Valencià: llengua i literatura i FPA Comunicació (Valencià).
2. Aquesta diferència de requisits agreuja la desigualtat entre el valencià i la resta de llengües de l’ensenyament i va en contra de la salut i el prestigi de la nostra llengua.
3. El sistema de sorteig en què es basa l’accés a les places de difícil cobertura prioritza el professorat d’altres borses de treball i especialitats i no al professorat especialitzat en valencià que no forma part encara de les borses de treball. Així, es produeix una situació surrealista: les places s’omplin amb professorat no format filològicament, mentre que els especialistes, llicenciats i graduats en Filologia Catalana, amb el màster específic, no poden exercir la professió per a la qual estan preparats.
4. Finalment, l’assignació de professorat no format filològicament per a impartir les matèries Valencià: llengua i literatura i FPA Comunicació (Valencià) atempta contra la tasca diària del professorat especialitzat que exerceix en els centres, perquè, sovint, ha de cobrir les mancances del professorat assignat per aquest procediment a les places de difícil cobertura. Així mateix, pot afectar negativament la qualitat de l’ensenyament que rep l’alumnat.
Per tot això, el professorat sotasignat demana a la Direcció General de Personal Docent la solució d’aquest greuge a partir de les propostes següents:
a) Obertura de la borsa permanent de Filologia Catalana.
b) Obertura de la borsa extraordinària de Filologia Catalana.
c) Rectificació dels requisits específics per a l’accés a les places de difícil cobertura
d) Modificació del sistema de sorteig en què es basa l’accés a les places de difícil cobertura a fi de prioritzar els llicenciats i graduats en Filologia Catalana.
Etiquetat com a
llenguaComentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.