Mobilitzacions

La Trobada de Plataformes Comarcals llançarà una campanya contra les revàlides

Dóna suport a les accions convocades durant el mes de febrer i al document d’Escola Valenciana sobre “L’Escola que volem”

Un moment de la reunió, dissabte passat al Cremona

diumenge 15 febrer 2015 21:04 h

Ahir es va reunir la Trobada de Plataformes Comarcals en el col·legi públic Ciutat de Cremona d’Alaquàs. Entre els acords presos destaca l’elaboració d’un informe sobre l’evolució de l’arranjament escolar en infantil els darrers anys, per a demostrar que les retallades d’unitats en la pública no estan justificades per la baixada de la natalitat sinó per l’augment de les ràtios i l’increment de la concertació. Aquest informe es presentarà públicament en breu.

S’està redactant un informe sobre l’evolució de l’arranjament escolar i demostrar que les retallades són per les ràtios

També es va acordar posar en marxa una campanya informativa als pares i mares i al professorat sobre les avaluacions diagnòstiques (que per primera vegada es realitzaran en primer de primària) i les revàlides LOMQE (que tindran lloc en tercer de primària). També es proposaran accions per intentar esquivar aquestes proves que només busquen classificar l’alumnat.
Durant la reunió es va valorar positivament la campanya “Dimecres per la pública”, consistent en concentracions en diverses escoles que pateixen retallades per l’arranjament durant els darrers dimecres (Ontinyent, Castelló, Alaquàs….). Aquesta campanya continua en les escoles d’Ontinyent tots els últims dimecres del mes amb activitats i sopars en les escoles.
A més, es va repassar el calendari d’actes i mobilitzacions previstes per al mes de febrer, que són:

    Dissabte 14: Carnestoltes reivindicatiu al Grau de Castelló.
    Dimecres 18: pel matí concentració d’interins a Conselleria i aniversari de la tancada al Ciutat de Cremona d’Alaquàs, amb activitats durant tota la vesprada.
    Dijous 19: xerrada sobre escola públcia, inclusiva i de qualitat al CEIP Lope de Vega de Torrent a les 19h.
    Dissabte 21: Crida per l’Escola que volem, a les 18h des de Sant Agustí a València.
    Dimecres 25: vaga de professorat interí per la negociació d’un nou acord que no rebareme i vaga d’estudiants contra el model 3+2 universitari.
    Dimecres 26: vaga d’estudiants contra el model 3+2 universitari.

La Trobada va acordar donar suport a totes aquestes accions, així com a les concentracions que tots els dimarts realitza l’escola Herrero de Castelló i la que tots els últims dijous de cada mes realitzen les escoles de Castelló contra les retallades.
Així mateix, la Trobada de Plataformes Comarcals es va posicionar contra la realització d’actes informatius sobre l’OTAN en algunes escoles i donarà suport a qualsevol acció de rebuig que es convoque, ja que és incompatible treballar per la pau i la no violència a les escoles i que l’exèrcit acudisca a les escoles a fer-se publicitat.
Finalment, es va analitzar el document presentat el passat 7 de febrer per Escola Valenciana sobre “L’Escola que volem” i es va valorar positivament en termes globals, i es va acordar donar més temps als col·lectius per a estudiar-lo detalladament i fer les aportacions que es consideren oportunes per enriquir la proposta.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR