Meses de negociació

Informació sobre el compte formació i les activitats de formació per als sexennis

Aquest matí Conselleria ha explicat als sindicats en què consistirà el compte formació i quina informació apareixerà. Us informem del resultat de la reunió.

STEPV

dilluns 30 juny 2014 16:49 h

Als docents que els correspon el reconeixement del sexenni aquest mes de juliol, la Conselleria enviarà un correu massiu amb els qui complisquen els requisits de crèdits de formació. També s’avisarà als que no tenen els 100 crèdits. En un futur segurament també enviarà mails mig any abans del compliment del sexenni a qui no tinga els 100 crèdits perquè tinguen temps de completar-lo.

0.- Què és el compte formació?
És una aplicació informàtica on apareixeran totes les activitats de formació del professorat. S’hi podran consultar tant les que serveixen per als sexennis (segons l’ordre que encara no s’ha publicat), com tota la resta d’activitats de formació que la Conselleria tinga registrada de cada un dels i les docents.

1.- Quan es posarà en marxa el compte formació?

Amb total probabilitat dilluns o dimarts de la setmana que ve, és a dir, el 7 o 8 de juliol. Intentaran, tanmateix, que activar-lo aquesta setmana si pot ser.

2.- Com s’accedirà al compte formació?
S’accedirà per la web de SID, igual que la consulta de la nòmina. S’entra des d’aquest enllaç

Per tant, es podrà accedir per “Usuari i contrasenya”, “Dades d’Usuari” o “Certificat Digital”. Una vegada s’accedeix, apareixerà un enllaç a l’esquerra anomenat “Sexennis-Formació docent”
En aquest enllaç es podrà consultar el següent:

- Dades del docent i centre de treball
- Nombre total de crèdits des de la data de reconeixement del sexenni anterior
- Nombre activitats formació des del sexenni anterior
- Cada una de les activitats de formació.

3.- Quines activitats de formació apareixen?
Només apareixeran les activitats de formació que la Conselleria té registrades. Recordeu que la Conselleria registra d’ofici les activitats de formació que depenen d’aquesta (pla de formació en centres, CEFIRE). La resta d’activitats s’han de registrar, com ja va advertir STEPV en el seu moment.
De moment apareixeran les activitats de formació des de 2003. Les anteriors, des de 1993, s’aniran afegint durant el curs 2014/15.
També es registraran d’ofici en un futur les titulacions d’EOI, però de moment no les d’altres etapes (cicles formatius, conservatoris, etc.). Aquestes activitats s’han de continuar registrant en el registre de formació del professorat de forma presencial.
Els certificats del cursos es podran descarregar des d’aquesta pàgina, en un futur.
En el programa es podran veure les activitats de formació registrades per ordre de data de finalització de l’activitat, amb indicació del nom de l’activitat, el tipus de participació (ponent o alumne), lloc de realització, els crèdits corresponents, etc.
Les activitats que computen per als sexennis apareixeran resaltades en un altre color. Si alguna activitat de formació supera els crèdits assignats per l’ordre (que encara no s’ha publicat) a efectes del reconeixement, només apareixeran els crèdits màxims per al reconeixement. Per exemple, si has realitzat un màster de 500 crèdits, només apareixerà 100 perquè és el màxim.
Quant a la capacitació en valencià, no constarà a la gent que l’ha obtinguda a partir de novembre de 2013, perquè a d’eixa data és un requisit. Igualment tampoc constaran les activitats per a les pràctiques perquè també és requisit.

4.- Només apareixeran les activitats de formació com a funcionari/na de carrera?
No. Apareixerà tota la formació com a docent, independentment de la situació administrativa: interí, en pràctiques o de carrera.

5.- Què passa si no apareixen totes les activitats que he realitzat des de 2003, especialment les dels darrers 6 anys?
Hi ha diverses casuístiques en aquest cas:
a) que Conselleria no les tinga registrades per error.
b) que haja presentat activitats externes a Conselleria durant el Decret Vela i la pròrroga de l’acord de retallades de 23 d’octubre de 2013 (en aquell moment no es van registrar perquè estava congelat aquest procés), i hi haurà 2 mesos per a presentar-les.
c) que no tinga registrades activitats externes a Conselleria.

En qualsevol d’aquestes casuístiques cal registrar en el registre de formació del professorat totes aquestes activitats de formació que no consten en el compte formació. En el Decret que s’ha publicat avui es regula un termini de 2 mesos per a registrar aquestes activitats i es reconeixeran a efectes 1 de juliol sempre i quan hagen finalitzat abans d’aquest període.

6.- Quines activitats de formació cal registrar i quines no?

Totes aquelles activitats de formació externes a la Conselleria d’Educació. És a dir, els nous títols universitaris o cursos de formació en les universitats i, de moment, els títols d’EOI, Conservatoris, Formació Professional, etc.
Els cursos dels sindicats, o de qualsevol altra entitat col·laboradora, si estan homologats per la Conselleria NO s’han de registrar, perquè constaran d’ofici en el compte formació.
Quant als cursos del MEC o d’altres comunitats autònomes (incloent títols nous de qualsevol etapa educativa: conservatoris, EOI, FP, etc), també s’han de registrar si no estan homologats per la Conselleria d’Educació.
Si tens publicacions, també cal registar-les excepte si s’han realitzat en el marc d’algun programa de la Conselleria.

7.- Jo tinc el reconeixement del sexenni en març  de 2012, finalment quan cobre?

Els qui esteu en aquesta situació cobrareu en juliol, no en agost com la resta de casos, és a dir, els qui han complert el sexenni entre març de 2012 i juliol de 2014, perquè ja teniu reconegut el sexenni.

Descarrega’t el document en pdf ací i difon-lo.

Etiquetat com a

sexennis

Comentaris

Jose Maria Hernandez Rosello

30 juny 2014 / 19:03 h

A mi em van reconeixer el primer sexenni en febrer de 2012 però només amb efectes administratius, és a dir, no el vaig arribar a cobrar.
Quan el cobraré, en juliol o en agost?
Cobraré el 100% del primer sexenni i només el 75%?
Gràcies


Amadeu Sanz

01 juliol 2014 / 18:16 h

Hola, José María.
Cobraràs al juliol el 75%.
Salut.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR