Plurilingüisme

Es publica l’ordre de plurilingüisme i la consulta als pares el 19 de desembre

Aquesta normativa i la consulta formen part de l’estratègia d’arraconar i conflictivitzar la llengua a l’ensenyament.

Cartell que han rebut els centres educatius per a convocar la consulta

dijous 11 desembre 2014 18:09 h

El DOCV d’avui ha publicat l’ordre sobre plurilingüisme que regula la consulta als pares i mares per a decidir sobre el programa plurilingüe que han d’aplicar en cada centre educatiu. Aquesta nova normativa suposa un pas més en l’arquitectura legal (LOMQE, Decret de plurilingüisme, arranjament escolar) per a marginar el valencià a l’ensenyament.

La consulta per internet no té cap garantia de transparència, ni és gens fiable perquè només la controlarà la Conselleria

A més, la consulta pot reobrir un conflicte lingüístic on no hi ha entre les famílies i entre aquestes i el centre educatiu del tot innecessari. Ja es realitza una consulta en el període d’admissió.

La consulta no compta, de moment, amb un suport legal. Segons Conselleria s’havia de publicar una resolució en la qual es regulava el procediment de la consulta, que serà telemàtica, i no s’ha publicat encara. Els centres, tanmateix, estan rebent materials de propaganda en què s’assenyala que la consulta serà el 19 de desembre.

Una consulta per internet no té cap garantia de transparència, ni és gens fiable perquè només la conselleria controlarà els resultats. Per a STEPV aquesta consulta ja naix morta i invalida qualsevol decisió posterior perquè és innecessària i perquè no té cap mecanisme de control ni dels centres ni de les famílies.

El Sindicat treballarà perquè l’administració complisca amb la seua obligació de fomentar la llengua pròpia, en valencià, a l’ensenyament, però també a la societat en conjunt, en lloc d’entretindre’s a fer consultes innecessàries mentre tanca línies en valencià.

D’altra banda, STEPV presentarà un recurs contenciós contra l’ordre publicada avui, perquè considera il·legal la disposició addicional tercera que obliga als programes d’ensenyament en valencià o d’immersió lingüística (en els cursos no afectats encara pel decret de plurilingüisme, és a dir, en primària i secundària) a introduir obligatòriament una assignatura en castellà.


Comentaris

Pere Lluis Calpe Barbera

12 desembre 2014 / 08:43 h

I la conselleria sí que pot fer consultes ??? En altres llocs de l’estat ho prohibix, ho impedix i ho penalitza, ací la fa. Són un ineptes, prepotents i cal tirar-los fora del govern ara millor que demà !!!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR