Retallades

El govern de Rajoy torna a congelar el sou i segueix precaritzant el treball docent

STEs-I afirma que “amb el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015, el govern de Mariano Rajoy emmascara les retallades socials i educatives”, i que la pèrdua de poder adquisitiu acumulada arriba al 30%.

dilluns 29 setembre 2014 17:41 h

D’una banda, amb l’anunci de tornar una part insignificant de la paga extra de l’estiu del 2012. Per l’altra, amb l’augment al 50% de la taxa de reposició d’efectius. Mentrestant, torna a congelar per cinquena vegada el sou del funcionariat, amb una pèrdua del seu poder adquisitiu, que supera ja el 30% en aquests anys.

STEs-I exigeix ​​la recuperació dels llocs de treball perduts i l’estabilitat laboral del professorat interí

L’esmentada devolució parcial de la paga extra ve precedida de nombroses sentències territorials. Davant la seva generalització, el gabinet de Montoro anuncia ara el pagament en efectiu, més que com una iniciativa de dret, com una clara acció electoralista: “I no n’hi ha prou”, continua el comunicat de premsa de STEs: “Ni el professorat ni les empleades i empleats públics hem estat els responsables de la crisi”. STEs-Intersindical exigeix, per tant, “​​la devolució completa de les dues pagues extraordinàries suprimides.”

Quant a l’augment al 50% de la taxa de reposició d’efectius, el Sindicat estima que és insuficient i reclama el restabliment del 100%. En aquesta qüestió, la disminució de l’oferta pública d’ocupació en aquests últims anys ha afavorit un clar empitjorament de les condicions laborals, duplicant els percentatges d’interinitat en el treball docent. A més, l’augment de ràtios amb les retallades, ha provocat que moltes de les places adjudicades al professorat interí tinguen el caràcter de jornada parcial, amb la disminució correlativa d’havers.

El Secretariat de STEs-Interindical, acaba el comunicat, “exigeix ​​la recuperació dels llocs de treball perduts i l’estabilitat laboral del professorat interí, així com la retirada del Reial Decret Llei 14/2012, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu.”


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR