Professorat interí

STEPV reclama una solució per evitar la pèrdua de places en el concurs de mèrits

El Sindicat està avisant l’administració des del principi que es perdran moltes places per no resoldre bé el final del procediment

dimecres 31 maig 2023 11:57 h

Dilluns 29 de maig es van publicar els llistats provisionals de persones seleccionades en el concurs de mèrits extraordinari en educació. Les persones seleccionades poden renunciar a les places adjudicades fins dilluns 5 de juny.

No és admissible que es queden places desertes en un procediment per estabilitzar el professorat interí

En cas que una persona haja obtingut plaça en una o més especialitats del mateix cos, ha de renunciar a les places sobrants, perquè només pot ser seleccionada per una única especialitat en el llistat definitiu. Les places a les quals renuncien passaran a les persones que s’han quedat al tall per ordre de puntuació.
El problema es produirà en aquest llistat definitiu perquè per efecte de les renúncies altres persones que ja tenen una plaça en la llista definitiva poden acabar obtenint dues o més places en altres especialitats per les quals han participat i, hauran de renunciar a les sobrants, però en aquest moment aquestes places es quedaran desertes perquè no hi ha una segona roda per a seleccionar-les.
Això comportarà que un nombre significatiu de les 7.555 places convocades es quedaran finalment desertes si l’administració, siga la Conselleria d’Educació, siga el Ministeri que coordina tot el procés, no busquen una solució abans que es publique la llista definitiva prevista per al 15 de juny.
El Sindicat, ja durant la negociació de la convocatòria del concurs de mèrits va preveure aquesta situació i va reclamar solucions, com per exemple, una segona roda per evitar o minimitzar la pèrdua de places. Recentment, el Sindicat ha plantejat la possibilitat que les persones aspirants també pogueren marcar l’opció de renunciar a possibles places noves en l’adjudicació definitiva, si ja estaven d’acord amb la plaça adjudicada en l’adjudicació provisional, però tampoc s’ha atés aquesta petició.
Hi ha una altra situació no resolta que també pot alterar els resultats de l’adjudicació definitiva. El passat 10 de maig es va publicar la llista definitiva de baremació del concurs de mèrits i es va obrir un termini per a presentar recursos d’alçada, que finalitza el 12 de juny. Com que s’ha publicat ja la llista provisional de persones adjudicades i la definitiva es publicarà el 15 de juny, els recursos encara no s’hauran resolt. En cas que els recursos es resolguen favorablement i a les persones recurrents els corresponguera plaça la Conselleria ha informat que s’aprofitarien les places que es quedaran desertes per a recol·locar les persones que guanyen els recursos d’alçada, fet que no està garantit en totes les especialitats ni a totes les persones que reclamen i guanyen el recurs.
Tampoc, no se sap quan es resoldran aquests recursos (poden tardar mesos o anys) i, mentrestant, les persones afectades que no han obtingut plaça continuaran com a interines, amb la incertesa de saber si finalment seran seleccionades o no com a funcionàries de carrera, amb els efectes que això pot tindre en procediments com el concurs de trasllats o altres.
STEPV reclama, novament, solucions a l’administració a totes aquestes situacions perquè la llista definitiva d’adjudicacions es publique el més neta possible i s’evite la pèrdua de places.
No pot ser que es convoque un concurs de mèrits per, suposadament, estabilitzar el personal interí, cosa que tampoc és del tot certa, i que en el moment final del procediment es puguen quedar desertes un nombre important de places per una gestió nefasta de l’administració.
A Catalunya, que no ha participat en el procediment estatal, es garanteix que es recuperaran totes les places que es puguen quedar desertes per les renúncies i fins el 5 de setembre, fet que als territoris que han participat coordinats pel Ministeri (tots, excepte Catalunya, Galícia, País Basc i Canàries), no es garanteix.
Caldria que el Ministeri acordara una solució similar a la de Catalunya i no serveix l’argument que això generaria un efecte dòmino entre comunitats, perquè si des del principi ja es va preveure aquesta situació caldria haver treballat des del principi, com va alertar STEPV, per solucionar-la.

Etiquetat com a

concurs de mèrits

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR