Professorat interí

El Ministeri d’Educació dona una nova punyalada per l’esquena al professorat interí en abús de temporalitat

El Consell d’Estat acorda retallar places previstes per al concurs de mèrits i el Ministeri ho acata

La Ministra d'Educació, Pilar Alegria

dimarts 12 abril 2022 16:44 h

El Consell de Ministres ha aprovat en la reunió d’avui un Reial decret pel qual es modifica el reglament d’ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats als cossos docents. El seu objecte és l’adaptació, a l’àmbit docent, del que preveu la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública, que autoritza una taxa addicional per a l’estabilització d’ocupació temporal a per assolir l’objectiu de reduir la taxa de cobertura temporal en aquest àmbit per sota del 8%. La taxa de temporalitat de funcionaris docents se situa actualment al voltant del 27%.

STEPV no descarta convocar noves mobilitzacions si es confirma aquesta nova retallada

Des de STEPV estem totalment defraudats per aquesta aprovació, en primer lloc, perquè no s’han tingut en consideració les aportacions que a les diferents meses sectorials els hem fet arribar al ministeri, que no han incorporat, fins i tot d’aquelles que totes les organitzacions sindicals hi estàvem d’acord. En segon lloc, perquè no s’especifiquen criteris únics per determinar les places que són d’estabilització i que es poden oferir en aquests processos per reduir la temporalitat.
El procés d’estabilització va contra totes les sentències europees que recullen que, la sanció a l’abús, ha de ser per al personal en aquesta situació no un procés d’accés lliure, a més que el sistema d’estabilització d’aquest personal ha d’estar fora del procés selectiu d’ingrés a la docència.
Des de STEs sempre hem defensat l’accés diferenciat i el concurs de mèrits per al professorat interí, sembla que ara sí que són viables aquestes mesures, però la manera d’executar-les deixarà molt de professorat interí en el camí, per dos motius, perquè no és per al personal l’abús de temporalitat en exclusivitat i perquè segueix vinculat al procés selectiu d’ingrés a la docència i perquè sempre s’ha negociat amb CCOO, UGT i CSIF l’estabilització de places i no de persones.
Ara, a més, el Ministeri incorpora un informe del Consell d’Estat pel qual es retallaran places destinades al concurs de mèrits previst en la Llei Iceta que ara aniran al concurs oposició, amb la qual es limita encara més les opcions del professorat interí de consolidar el seu treball.
Des de STEPV seguirem lluitant per aconseguir una veritable consolidació del personal interí en abús de temporalitat, com hem fet sempre i no descarta convocar noves mobilitzacions si es confirma aquesta nova retallada de drets a les persones en abús de temporalitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR