Retallades

Wert contracta professorat becari per a substuir el professorat interí acomiadat

Aquest moviment del Ministeri insisteix en la precarització de l’escola pública i es pren sense convocar la mesa de negociació.

divendres 20 febrer 2015 09:22 h

El ministre Wert ha anunciat, per al proper curs, un nou projecte per a la contractació de personal becari com a mida de suport a les escoles de Primària amb especials dificultats. Aquest anunci es produeix sense que s’hi haja convocat la preceptiva mesa sectorial de negociació.

Els criteris de selecció no garanteixen la professionalitat demostrada en la pràctica pels docents acomiadats

Per al ministre, qualsevol solució barata és bona per a la solució dels problemes educatius. Aquesta mesura continua la política de retallades a què el ministeri sotmet l’escola pública. José Ignacio Wert menysprea així, de nou, el sistema educatiu en aplicar a la seua gestió uns criteris econòmics propis del mercat, allunyats dels principis solidaris i igualitaris de l’escola pública.

Els 22 milions i els 2.000 llocs que s’hi oferiran suposen un bufetada més per als 36.000 mestres i professors i professores interines acomiadades de l’aplicació del RD 14, de 2012, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu.

Aquesta mesura, clarament insuficient per atendre de manera integral l’alumnat amb necessitats educatives especials, és un nou engany que implica una manca de solucions justes i adequades a la realitat educativa actual. La mesura no s’aplicarà en tots els centres, i els criteris de selecció no garanteixen la professionalitat demostrada en la pràctica pels docents acomiadats. No és una mesura molt intel·ligent substituir professorat expert per becaris amb ocupació precària.

Intersindical-STEs exigeix ​​al ministre d’Educació la retirada d’aquest projecte, juntament amb les retallades implementats en aquesta legislatura, la recuperació dels llocs de treball perduts, que paralitze l’aplicació de la LOMQE sense complicar encara més el present i futur de l’educació pública en aquest any electoral, i convocar mesa sectorial de negociació amb urgència.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR