Internacional

STEPV se suma a la condemna de la Internacional de l’Educació davant el segrest i tortura de la mestra Corina De Bonis

La Internacional de l’Educació condemna fermament l’atac patit per una docent en la República Argentina

Corina De Bonis

divendres 14 setembre 2018 20:38 h

Argentina: Docents pateixen tortures i amenaces
En la vesprada del dia 12 de setembre de 2018, Roberto Baradel, Secretari General Adjunt de CTERA, organització afiliada a la IE, va denunciar el segrest i tortura de Corina De Bonis, docent de la localitat de Moreno, província de Buenos Aires. La mestra va ser segrestada per un grup de desconeguts i immediatament torturada amb un objecte punxant amb el qual li van gravar un missatge intimidatori en l’abdomen. Corina treballa en el CEC 801 que, des de fa ja més d’un mes, no imparteix classes ja que les seues instal·lacions no són aptes per a albergar alumnes en mínimes condicions de seguretat.

Corina, juntament amb un grup de mares i companyes docents, va organitzar una Olla Popular perquè els xiquets d’eixa zona pobra del Gran Buenos Aires puguen continuar alimentant-se, almenys, una vegada al dia. Moreno és la mateixa localitat on el passat 2 d’agost Sandra Calamano i Rubén Rodríguez van perdre la vida a causa d’una fuita de gas en l’escola número 49 causada per culpa de la falta de manteniment per part de les autoritats. Des d’eixe fatídic dia, més de 800 escoles portenyes romanen tancades per causes similars a les de l’Escola 49. El CEC 801 és una d’elles. Corina és una de les milers de docents que es nega a arriscar la vida dels seus alumnes impartint classes en llocs arriscats i abandonats.

Les autoritats han d’actuar
Baradel ha denunciat que “és gravíssim que un fet així puga ocórrer en una democràcia” i es va posar en contacte amb les autoritats de la província, als quals va fer “responsables de la seguretat de tots els mestres” de la localitat de Moreno.

El sindicat CTERA va exigir l’immediat aclariment dels fets. Sonia Alesso, la seua Secretària General, ha manifestat que “ens mobilitzarem per a dir clarament mai més. No permetrem que açò es repetisca. Els mestres no deixarem passar la violència que volen instal·lar contra qui no s’agenolla, contra qui continua mobilitzant-se i contra qui no es resigna i a veure com els nostres xiquets i xiquetes es moren de fam en les Escoles”.

David Edwards, secretari general de la Internacional de l’Educació, ha manifestat que “desgraciadament, davant la falta de resposta, diàleg i acció de les autoritats argentines, situacions com la patida per Corina De Bonis s’han tornat quotidianes. Aquesta situació de confrontació i d’atacs ha d’acabar-se ja. Estan en joc la vida de docents i d’alumnes. El govern ha de cuidar no només les vides de tots els treballadors de l’educació sinó fer tot el possible per una aconseguir una educació de qualitat, amb escoles segures i amb docents respectats tant professionalment, com en les seues condicions salarials i de treball”. Finalment va instar novament al diàleg com a forma de contribuir a millorar les vides de tots.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR