Meses de negociació

STEPV proposa un pacte de legislatura per reduir, encara més, les ràtios

La Mesa Sectorial ha tractat la reducció de ràtios i el decret d’admissió

dijous 19 novembre 2015 16:36 h

STEPV ha proposat en la Mesa Sectorial un pacte de legislatura per a reduir les ràtios més enllà de la proposta de Conselleria de recuperar les ràtios anteriors a l’augment de 2012.

El Sindicat considera que el curs que ve la ràtio en alumnat de tres a quatre anys ha de ser de 20, i no de 25

Segons la proposta de Conselleria, les ràtios retornaran 25 alumnes en Infantil i Primària; 30, en secundària; 35, en Batxillerat; 30 en Formació Professional; i es recuperen igualment les ràtios en els diferents cursos d’ensenyaments d’idiomes i de formació de persones adultes.
Per al Sindicat, aquestes ràtios continuen sent massa elevades per a garantir una educació el més individualitzada possible i una atenció a la diversitat de qualitat. Aquesta situació es pot mantindre el curs que ve, però el sistema educatiu necessita disminuir les ràtios progressivament.
Així i tot, el Sindicat considera que el curs que ve la ràtio en alumnat de tres a quatre anys ha de ser de 20, i no de 25 com planteja la Conselleria, tal i com ha proposat el Sindicat en la Mesa Sectorial.
En la proposta de la Conselleria, la baixada de ràtios només afectaria als cursos d’entrada d’alumnat en totes les etapes educatives (excepte primer de Primària), i progressivament s’aniria implementant en la resta de cursos. STEPV ha proposat que, si la retallada de ràtio va afectar tots els cursos i etapes educatives, la recuperació d’aquestes també s’ha d’aplicar per al curs que ve en tots els cursos i etapes educatives.
Quant a l’ordre d’admissió, el Sindicat també ha valorat positivament els canvis proposats per Conselleria, especialment l’anul·lació del districte únic, que tant de dany ha causat al sistema públic. Sota el fals argument de la llibertat d’elecció de centres, s’ha estat afavorint la xarxa concertada, majoritàriament catòlica, mentre se suprimien unitats en l’escola pública.
Algunes propostes que ha aportat STEPV al decret d’admissió han estat que es contemplara la matriculació de fills bessons o trigemins, l’increment de puntuació per alumne amb discapacitat, l’atenció al professorat que canvia de centre per un canvi de plaça, la inclusió dels desnonaments en els criteris per escolaritzar un alumne una vegada finalitzat el procés d’admissió, per raons urgents o especials (juntament als casos de violència de gènere, assetjament escolar, etc., ja contemplats).
La Conselleria s’ha compromés a valorar aquestes propostes i, procurarà atendre-les, en la mesura de les seues possibilitats i d’acord amb els pressupostos consignats per a 2016.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR