Universitats públiques

STEPV presenta propostes per millorar les condicions laborals del professorat associat

El 19 de febrer es va celebrar la Mesa Negociadora de la Universitat de València

dimarts 20 febrer 2018 17:45 h

El president de la mesa negociadora informa que no hi ha hagut resposta de la Conselleria respecte de la proposta que l’equip rectoral va fer de convocar el més aviat possible la comissió de negociació del conveni col•lectiu.

Els sindicats rebutgen la proposta de l’equip rectoral

El gerent informa que en la reunió mantinguda amb el Comitè de vaga, s’han prorrogat per uns altres 15 dies els serveis mínims. També explica que s’ha rebut una recollida de signatures d’estudiants en què es demanen millores en les condicions laborals del PDI Associat, i en alguns casos, el retorn de la part proporcional del que han pagat en les taxes per les assignatures que no estan rebent la docència.
El gerent també llegeix l’escrit del Comitè de vaga, dirigit al rector i al mateix gerent, demanant que se’ls convoque a una reunió en la que participarien els sindicats, per negociar les millores del PDI Associat, i desconvocar la vaga.
Precisament STEPV presenta una esmena a l’acta de la mesa negociadora del passat 1 de febrer del 2018, ja que no arreplega, com demanàrem, que es convocara al comitè de vaga en les negociacions que s’efectuaren per tal de resoldre el conflicte del professorat associat.
Pel que fa al punt 2 de la mesa negociadora «Anàlisi, debat i pressa d’acords, si escau, respecte del nou document que recull la proposta de la Universitat de València sobre les reivindicacions plantejades pels professors Associats», STEPV presentem una sèrie de propostes, com a esmenes al document proposat per l’equip rectoral.
Bàsicament les nostres propostes van en el sentit de:
• Demanar un augment del 33% de les retribucions per a tot el professorat Associat, des del professorat amb dedicació 6+6, fins el professorat amb dedicació 3+3. La raó és que el PDI Associat, a dia de hui, cobra menys que abans de les retallades. L’augment del 33% seria una mesura per arribar progressivament a la demanda de la Plataforma de PDI Associat, que és equiparar les retribucions a les de TEU (amb la mateixa dedicació docent).
• Mantenir el pagament dels triennis del PDI Associat.
• Una rebaixa progressiva de la dedicació docent fins tornar a l’anterior a les retallades.
També hem proposat altres mesures com:
• Obrir al Professorat Associat la possibilitat de participar en projectes d’investigació.
• Permetre que el Professorat Associat puga ser IP en projectes d’innovació, així com director/a de màster.
• Modificar el Pla d’Estabilització de Professorat Associat, per tal de facilitar l’accés a la figura de Professorat Contractat Doctor; rebaixar el requisit de 12 a 8 anys els anys d’experiència a la Universitat de València.
• Flexibilitzar el lliurament de documentació per a la renovació del contracte mitjançant l’aplicació ENTREU.
• Que el Professorat Associat puga participar en convocatòries de mobilitat, com la resta de figures contractuals.
• Que la docència assignada al Professorat Associat no supere la dedicació docent setmanal contemplada en el contracte.
• Que els departaments no acumulen la docència del Professorat Associat en un quadrimestre.
• Que l’assignació d’assignatures I grups facen possible la compatibilitat horària amb l’activitat professional desenvolupada fora de la Universitat al Professorat Associat seleccionat per concurs.

El gerent explica que l’equip de l’actual rector, Esteban Morcillo, no està en condicions de prendre decisions ja que està en funcions davant les eleccions a rectorat.
Ni el gerent ni la resta de seccions sindicals han volgut negociar cap de les mesures proposades per STEPV.
Finalment, i sense acceptar cap modificació, el gerent ha demanat votació de la proposta de la direcció de la Universitat. La votació ha tingut com a resultat el rebuig unànime dels sindicats a la proposta de l’equip rectoral.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR