STEPV no permetrà cap campanya d’agressió al professorat i l’escola per part del PP

El Sindicat exigeix respecte a la tasca docent i a la magnífica feina dels centres educatius

Campanya en 2010 de la Plataforma per l'Ensenyament Públic contra la repressió de Font de Mora

STEPV

dissabte 30 desembre 2017 17:27 h

Davant la campanya que va fer pública ahir la portaveu d’educació del Partit Popular en les Corts Valencianes, Beatriz Gascó, de persecució al professorat i les escoles, als quals acusa d’adoctrinament i d’”elements catalanistes a les aules”, STEPV no tolerarà ni permetrà cap campanya en aquest sentit i exigeix, novament, al Partit Popular que deixe de fer un ús partidista de l’ensenyament.

El Sindicat torna a oferir els seus serveis jurídics a aquelles persones que siguen perseguides ideològicament pel PP

El Sindicat ja va haver de fer una advertència a la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, en el mes de juliol en relació a l’aplicació del decret de plurilingüisme. Bonig amenaçava el professorat i les escoles que “podrien haver de respondre patrimonial i personalment per aplicar un decret que està suspés”.
Recentment, STEPV també va haver d’eixir públicament defensant la professionalitat del professorat davant acusacions interessades d’adoctrinament en diversos centres educatius per part de partits polítics com el PP, entitats de la seua esfera ideològica i determinats mitjans de comunicació.
Però ara, el PP ha creuat una línia roja en plantejar una campanya de caça de bruixes cap al professorat i els centres educatius, amb la idea de desgastar el govern del Botànic fent un ús partidista, novament, de l’educació.
Ha estat el PP valencià qui, històricament, ha usat l’educació per als seus interessos polítics i ideològics. Tot el món recorda perfectament la iniciativa de l’exconseller Font de Mora en 2009 d’impartir Educació per a la Ciutadania en anglés, perquè el PP no estava d’acord amb aquesta assignatura (que amb la LOMQE del PP va desaparéixer per a reforçar encara més l’assignatura de Religió). Aquest fet va provocar les mobilitzacions més multitudinàries de la comunitat educativa abans de les retallades de 2012 i següents. També va ser Font de Mora qui va expedientar el director de l’IES Las Norias de Monforte del Cid per haver permés que es col•locara un cartell del conseller cap per avall enmig d’aquelles protestes. Un expedient que va ser alçat dos anys més tard pels tribunals de justícia.
També cal recordar que amb el PP, especialment les darreres legislatures, l’ensenyament en valencià va patir molts entrebancs per poder avançar, tal i com ha demostrat STEPV en diversos estudis sobre aquesta qüestió, especialment l’informe sobre l’ensenyament en valencià del 2011 “De l’entrebanc a la involució”. Cal recordar que Beatriz Gascó va ser Directora General de Política Lingüística en la darrera legislatura del PP.
Ara, i en el context de la situació a Catalunya, el PP està veient un filó d’or electoral en la reactivació de l’anticatalanisme al País Valencià i no té cap escrúpol de fer servir de nou l’educació per als seus fins polítics. Que el PP acuse el professorat i l’escola d’adoctrinament és d’una hipocresia sense límits i iniciar aquesta cacera de bruixes és totalment inacceptable.
STEPV defensa la professionalitat del professorat i el bon saber fer de l’escola valenciana i no tolerarà aquesta mena de campanyes. En eixe sentit, el Sindicat torna a oferir els seus serveis jurídics a aquelles persones que siguen perseguides ideològicament pel PP. A més, el Sindicat convocarà les accions que siguen necessàries per posar fi a aquesta cacera de bruixes i exigeix al govern valencià una resposta contundent i efectiva per aturar aquesta mena d’accions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR