Condicions laborals

STEPV es reuneix amb la Directora General d’FP i Règim Especial, Marina Sánchez

Fa uns dies, representants de STEPV es van reunir amb Marina Sánchez per tractar diversos temes d’FP i ensenyaments artístics

Reprensentants de STEPV, amb Marina Sánchez i Pilar Micó en acabar la reunió

dimarts 13 març 2018 17:44 h

Quant als ensenyaments artístics elementals i professionals, STEPV ha exigit la negociació del mapa escolar dels conservatoris i ha demanat rebre tota la informació necessària per conèixer les intencions de Conselleria en tot el que respecta els ensenyaments de règim especial (absorcions de conservatoris municipals i en quines condicions es preveu portar-les a terme, creació  de nous centres, afectació a les plantilles, etc.). De la mateixa manera, STEPV ha volgut recordar a la Conselleria que tots els aspectes que afecten directa o indirectament al personal han de ser negociats amb els sindicats en la Mesa Sectorial. A més, s’han abordat diferents temes que afecten particularment del personal de conservatoris com ara les compatibilitats laborals, permisos i llicències o el ROF que s’ha de negociar durant aquest curs.

STEPV exigeix més negociació en Mesa Sectorial dels temes competents a la DGFPERE

Pel que fa a la Formació Professional, el Sindicat també ha exigit la negociació del mapa escolar de la FP sobre el qual s’està treballant des de la Direcció General. Per adaptar l’oferta d’FP, la DGFPERE va preguntar fa dos cursos als ajuntaments, el curs passat als centres, i aquest curs s’està dedicant a valorar i/o fomentar estudis estratègics (Avalem Territori, Comissió de l’Aliança FP dual, Repensem l’FP, Observatoris, etc.) que ajuden a visualitzar les necessitats de la Formació Professional amb una visió global i de futur. El proper curs la DGFPERE articularà una convocatòria per a sol•licitar nous estudis de Formació Professional, però en aquest curs encara està rebent demandes de centres de Formació Professional, que no estan sent valorades seguint cap procediment, a l’espera de la finalització d’eixos estudis. L’opinió dels professionals públics de la Formació Professional és imprescindible per realitzar eixe diagnòstic del mapa escolar de la FP, ja que estan en contacte continuat amb les empreses xicotetes i mitjanes, per adaptar-la millor a les característiques específiques dels entorns socioeconòmics i laborals locals. Els estudis estratègics de la Formació Professional, que vertebraran la seua evolució en el País Valencià, no poden fer-se exclusivament des d’una visió analítica universitària, des d’un interés neoliberal del sector empresarial, o referenciant-se a models foranis, pel que l’opinió de STEPV com a sindicat majoritari de l’ensenyament no universitari ha de ser considerada per donar-li un valor afegit necessari a la futura FP valenciana.
Respecte a la Formació Professional dual, la DGFPERE ha informat que s’espera una modificació del Reial Decret estatal que la regula des del Ministeri d’Educació, i s’està preparant una convocatòria pública de concurs perquè una empresa realitze un estudi de la Formació Professional dual al País Valencià emmarcada en els anys 2017, 2018 i 2019.
Entre altres temes proposats per tractar amb la DGFPERE estava el Reglament Orgànic i Funcional (ROF) dels Centres Integrats de Formació Professional (CIPFP), que va ser tractat en Mesa Sectorial el curs passat (12 d’abril i 28 de juny de 2017). Segons Sánchez, el ROF es troba en el Consell Jurídic Consultiu i passarà posteriorment pel Consell Escolar Valencià (CEV). S’espera la seua publicació el mes de maig o juny de 2018 perquè entre en vigor per al curs 2018/19. STEPV ja va proposar esmenes i millores al ROF en el seu moment, destacant la nostra voluntat de negociar prèviament les plantilles d’FP abans de tancar la negociació del ROF dels CIPFP.
Un altre tema que va abordar el Sindicat van ser els desdoblaments d’FP, ja que el curs passat la Conselleria no va acceptar les més de 30 demandes de desdoblaments de 10 famílies professionals. En eixe sentit, vam anunciar a la DGFPERE que el Sindicat està a punt de llançar una campanya a l’afiliació i centres de sol·licitud d’ampliació dels desdoblaments amb justificació arrelada a currículum d’acord al que se’ns va sol•licitar en la darrera Mesa Sectorial.
Donat que altres molts temes d’interés no varen poder ser abordats en aquesta reunió (Assegurança tutors FCTs, Proves pràctiques en borses de treball, FPO en IES, Oferta i assessors d’acreditacions professionals, Dotacions d’equipaments, Adequació de màquines, Matriculació en cicles sense oferta temporalment, Comissions de servei específiques en CIPFP, Doble titulació en FP, Instruccions d’inici de curs de FP, etc.), es van acordar properes reunions específiques entre STEPV i la DGFPERE per tractar i treballar estos assumptes, sense perjudici dels temes que s’han de tractar en Mesa Sectorial.

Etiquetat com a

reunió dgfpere

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR