Condicions laborals

STEPV denuncia les condicions laborals dels tribunals d’oposició

El Sindicat rep queixes de membres de tribunals sobre les jornades maratonianes que han de suportar, fet que impossibilita concialiació de la vida labotal i familiar

Els tribunals actuen de matí i de vesprada en llargues jornades laborals

dilluns 02 juliol 2018 13:43 h

STEPV ha rebut una queixa de les condicions laborals que han de suportar els tribunals d’oposicions. La queixa se centra en les jornades maratonianes de 8h a 20h al dia, fet que impedeix totalment la conciliació de la vida laboral i familiar. A més, molts membres del tribunal s’han de desplaçar perquè el seu lloc de residència no està en la mateixa localitat on han d’actuar, fet que agreuja la situació d’impossibilitat de conciliar, de manera que han d’estar més de 12 hores fora de casa durant cinc dies a la setmana durant tot el mes de juliol.

Amb aquestes condicions de treball resulta complicat atendre com pertoca a l’alt nombre de persones aspirants

Les queixes també es traslladen a la qualitat de l’actuació dels tribunals, ja que amb aquestes condicions de treball resulta complicat atendre com pertoca a l’alt nombre de persones aspirants que ha d’atendre cada tribunal, fet que representa una falta de respecte per als opositors i opositores.
Aquesta situació s’hagués atenuat si la Conselleria haguera atés la proposta de STEPV de reduir el nombre de persones aspirants per tribunal. D’aquesta manera s’haguera reduït les hores de dedicació al dia dels tribunals a les tasques de vigilància de les proves, correcció, seguiment de les proves, atenció a les persones aspirants, etc.
Aquesta és una conseqüència més d’aquest model de concurs oposicions que rebutja STEPV, ja que és decimonònic, memorístic, subjectiu i trasllada una pressió innecessària als tribunals d’oposició i, sobretot, al professorat interí que es juga la seua continuïtat laboral, especialment en aquest context d’oposicions massives.
STEPV espera que la Conselleria atenga les peticions de les persones membres dels tribunals i contribuïsca a millorar la seua situació laboral per a permetre la conciliació de la vida laboral i familiar, especialment en un moment com ara en què els xiquets i les xiquetes no tenen classe i depenen absolutament dels seus pares i mares.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR