Meses de negociació

STEPV demana un debat pedagògic sobre el model educatiu d’infantil

El Sindicat critica la manca de temps per iniciar un debat profund abans d’aplicar un programa que trenca el cicle d’infantil 0-3

STEPV

dimecres 16 setembre 2015 14:15 h

La Conselleria d’Educació ha convocat una Mesa Sectorial per a tractar l’ordre per la qual s’implanta el projecte experimental d’infantil 2 anys. És a dir, la integració d’alumnat d’aquesta edat a 35 col·legis públics d’infantil i primària.

STEPV proposa l’extensió de la xarxa pública 0-3 anys dependent de la Generalitat Valenciana

STEPV ha criticat que aquesta ordre arribe a Mesa Sectorial quan ja estan en marxa les actuacions per a posar-la en pràctica i sense temps per obrir un debat pedagògic en el sector per a estudiar la conveniència o no d’aplicar un model, ni que siga experimental, que trenque el cicle 0-3 anys.
STEPV proposa l’extensió de la xarxa pública 0-3 anys dependent de la Generalitat Valenciana, que ara només disposa de 33 centres, a més dels municipals. I ha proposat també obrir un debat sobre el model d’Educació Infantil per a arribar a consensos que cobrisquen les necessitats d’escolarització en la xarxa pública de tot l’alumnat.
Un aspecte concret que preocupa els centres és la dotació del personal educador, tècnics d’educació infantil, que intervindran en l’aula amb els mestres que ja estan adjudicats. Els educadors/es, en canvi, encara no ho estan. Aquest personal no depén de la Conselleria d’Educació sinó de Funció Pública. L’administració ha informat que aquest personal estarà adjudicat a finals de setembre per a incorporar-se als centres abans que comence el programa el 13 d’octubre.
STEPV convocarà pròximament assemblees de professorat per a tractar, entre altres temes, aquesta qüestió.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR