Reforma educativa

STEPV continuarà demanant al govern valencià la no aplicació de la LOMQE

STEPV se suma a la campanya de Mareas por la Educación contra la LOMQE

dilluns 13 juliol 2015 13:17 h

El Sindicat va proposar en la passada Mesa Sectorial del 8 de juliol que el govern valencià fera un front comú amb les comunitats autònomes no governades pel PP per tal de pressionar el govern espanyol i el Ministeri d’Educació i evitar el desenvolupament de la LOMQE el curs que ve.
També va proposar, mentrestant, revisar tota la normativa autonòmica de desplegament de la llei: instruccions d’inici de curs, ordres de plantilles, currículums…

Els centres educatius estan esperant del nou govern aquest compromís de no aplicar la llei l’1 de setembre

De tota aquesta normativa, en principi només es revisaran les instruccions d’inici de curs, ja que el decret de currículum té un tràmit més llarg que no arribarà a temps a setembre, quan comence el curs, segons la Conselleria d’Educació.
Així i tot, STEPV insistirà en pròximes reunions en la no aplicació de la LOMQE l’1 de setembre, ja que és una demanda de la comunitat educativa des del mateix moment en què es va conéixer el primer esborrany de la llei. En eixe sentit, STEPV se suma a la campanya de Mareas por la Educación, sorgida de la III Trobada de les Marees realitzada la setmana passada a Màlaga, en la qual també demanen als nous governs autonòmics a paralitzar immediatament l’aplicació de la LOMQE.
Els centres educatius estan esperant del nou govern aquest compromís de no aplicar la llei l’1 de setembre i de recuperar les retallades aplicades aquests darrers anys: plantilles, retards en les substitucions, càrrega lectiva, ràtios, etc.
STEPV continuarà, per tant, insistint en la necessitat que els centres educatius noten aquests canvis que reivindiquen, també quant a l’aplicació de la LOMQE i espera del nou govern que treballe en eixe sentit i force, juntament amb la resta dels nous governs autonòmics, la paralització de la llei de forma immediata.


Comentaris

Josep Franco Giner

13 juliol 2015 / 19:00 h

Trobe que és una molt bona notícia. Hem de recordar que l’oposició a la LOMQE va quallar entre els docents, i part del triomf sindical de l’STEPV (desembre 2014) i el d’una alternativa a les polítiques educatives del PP (maig de 2015) en són conseqüència.

Rebel·lar-se és bo sempre, si és justa la causa. I aquesta ho és. La LOMQE ha deixat a l’assignatura Llengua i Literatura Valencianes en el lloc d’una matèria de lliure configuració autonòmica, al marge i per davall de les troncals i específiques, si més no en el nivell simbòlic, tan important per a la nostra llengua pròpia. Només això ja mereixeria una resposta contundent. Per no esmentar ràtios, hores, plantilles, etcètera.

En general, la gent ha votat una opció de canvi -oposició al PP, tant a les sindicals com a les autonòmiques- i no ens convé oblidar-ho tan prest. Pocs entendrien que una Llei tan goludament contrària a la diversitat no rebera una resposta des de la nostra administració similar a la rebel·lió que va rebre des de les aules i els carrers.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR