Meses de negociació

STEPV considera insuficient la modificació del currículum de secundària proposat per Conselleria

A més, no han convocat Mesa Sectorial prèviament per a negociar els canvis, tal i com va sol·licitar STEPV en la mesa anterior

dijous 16 juliol 2015 12:09 h

La Conselleria d’Educació ha anunciat als mitjans de comunicació que modificarà el currículum de secundària i batxillerat elaborat per l’anterior govern. STEPV ho va sol·licitar en l’última mesa sectorial ja que és una normativa de desplegament de la LOMQE i cal frenar-la.

El Sindicat reclama atendre també la situació d’altres matèries i especialitats que han quedat molt afectades pel nou decret

El Sindicat celebra aquesta decisió tot i que considera que les mesures que vol modificar la Conselleria són insuficients. Augmentar les hores de les matèries troncals de primer de batxillerat no suposa una modificació important del decret de currículum i, a més, pot incrementar les hores lectives del professorat d’aquestes matèries, fins i tot, per damunt de les 20 hores lectives actuals, quan el Sindicat està reclamant retornar a les 18 hores lectives que fins 2012 tenia el professorat de secundària i batxillerat.
El Sindicat reclama atendre també la situació d’altres matèries i especialitats que han quedat molt afectades pel nou decret curricular, especialment en secundària, per la pèrdua de pes. També reclama, entre altres coses, l’eliminació de la disposició addicional tercera del decret que exigeix introduir en les línies en valencià matèries en castellà.
A més, la Conselleria ha informat d’aquesta decisió als mitjans de comunicació i als equips directius de les tres províncies, però no ha convocat Mesa Sectorial per a tractar aquest tema amb els sindicats, com és preceptiu. STEPV entén la urgència de modificar un decret, perquè els tràmits són més llargs i el curs comença a setembre, però exigeix el respecte a la negociació col·lectiva en temes que afecten les condicions laborals del professorat, o ens exposem a noves impugnacions i judicialitzacions innecessàries de normatives.
STEPV espera que la Conselleria atenga les peticions del Sindicat, convoque la Mesa Sectorial urgentment i accepte més modificacions del decret de currículum per tal de minimitzar l’impacte negatiu de la LOMQE, no només en el batxillerat, sinó també en la resta de les etapes educatives.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR