Retallades

STEPV acusa Educació de tancar d’amagat unitats escolars a Burjassot

STEPV-Iv acusa la Conselleria d’Educació de tancar unitats escolars de manera il·legal i d’amagatotis a Burjassot, després que no ho fera a través del procés d’arranjament escolar, que es va tancar al mes de gener.

dimecres 13 maig 2015 12:46 h

Segons Imma Coret, permanent de STEPV en la comarca de l’Horta Nord, “la Conselleria d’Educació, mitjançant d’una sèrie de tripijocs, ha impedit que els CEIP Miguel de Bordonau i Sant Joan de Ribera puguen matricular alumnes en una de les línies d’Infantil de 3 anys, orientant així la matriculació cap als centres concertats”.

La situació ha pillat desprevingudes a les dues direccions dels respectius centres, ja que ha estat un parell de dies abans de començar el període de matriculació quan se n’han adonat que els havien bloquejat l’accés al programa Ítaca, que els centres escolars usen per a la matriculació, per poder matricular en una de les línies d’Infantil de 3 anys. En concret, al CEIP Miguel Bordonau li suprimeixen una unitat d’ensenyament en valencià (PEV) i al Sant Joan de Ribera una unitat en incorporació progressiva (PIP).

STEPV va mantenir divendres a migdia sengles entrevistes amb les direccions dels dos centres afectats, les quals van denunciar que amb l’actuació de la conselleria no els han deixat marge de maniobra per poder actuar, ja que en un primer moment els havien informat que la qüestió dependria de la matrícula, a partir d’un escrit rebut a finals de gener a l’Ajuntament de Burjassot en què s’anunciava el “no funcionament” de les esmentades aules de 3 anys.

Per a Imma Coret, “la conselleria no ha actuat de manera clara i oberta, sinó d’amagatotis, perquè siguen els centres escolars els qui donen la cara i les explicacions a les famílies de decisions que no tenen ni cap ni peus.” “És més, ha reblat la responsable sindical, aquesta decisió de no permetre la matriculació en 3 anys comportarà que les famílies que tenen alumnes en altres cursos els traguen dels centres afectats per aquesta decisió irresponsable perquè tots els germans vagen a la mateixa escola”.

STEPV farà gestions davant de la conselleria per intentar paralitzar aquestes supressions i portarà el tema a la junta de personal, ja que la supressió d’unitats escolars comportarà inevitablement la supressió de llocs de treball.

El Claustre, indignat

Per la seua banda, el claustre del Sant Joan de Ribera ha manifestat “el seu total desacord i indignació amb la mesura de la Conselleria d’Educació, que impedeix a la Secretaria del centre matricular alumnes de 3 anys en el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Castellà (PPEC o línia en castellà), per al curs 2015/2016, especialment tenint en compte que en la RESOLUCIÓ de 31 de març de 2015, publicada en el DOGV del 07/04/2015, on figura el catàleg d’unitats dels centres públics per al pròxim curs escolar, no consta la supressió de cap de les unitats del nostre centre.”

Podeu llegir el manifest complet ací.

Etiquetat com a

retallades burjassot

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR