Retallades

Sobre les instruccions per al cobrament dels 44 dies de la paga extra (BOE 2 de gener)

El 2 de gener de 2015, el Ministeri d’Hisenda i Administracions públiques va publicar en el BOE el procediment per al cobrament dels 44 dies de paga extra desembre de 2012, meritada pel personal funcionari que va ser suprimida juntament amb la resta de la paga extra amb efecte retroactiu.

dimarts 06 gener 2015 18:18 h

Aquestes instruccions no són aplicables en l’àmbit autonòmic ja que la Generalitat haurà d’arbitrar instruments per realitzar l’abonament mitjançant instruccions pròpies o bé directament en la nòmina de gener.

STEPV consultarà els pròxims dies l’administració valenciana per informar-se de com tenen previst realitzar aquest abonament.
Recordem que diverses sentències van donar la raó a les persones que van presentar recurs contra la supressió il·legal d’aquestes 44 dies. Aquestes persones ja han cobrat en 2014. Per això STEPV-Intersindical Valenciana ha mantingut obert el front judicial malgrat l’acord signat per la resta de sindicats i l’administració, que prorroga aquest cobrament a gener de 2015. De moment l’única garantia del cobrament ha sigut la via judicial.

Diferents casos a tenir en compte:

- personal que estava en actiu al desembre de 2012 i que actualment està jubilat, excedència, permís per interès particular…: haurà de comunicar a la Conselleria aquesta situació mitjançant la sol·licitud corresponent.

- hereus legals de personal que estava en actiu al desembre de 2012 i que ha mort: també hauran de procedir com en el cas anterior.

- personal interí: en el cas de la conselleria d’educació ja es va realitzar la quitança dels 30 dies que els corresponien de la paga extra de desembre de 2012 (ja que cal recordar que se’ls cessava amb data 30 de juny de 2012 i només van meritar per a la paga extra els 30 dies de juny de 2012.

Consulta ací les instruccions del 2 de gener


Comentaris

Jesus Moreno Mut

06 gener 2015 / 18:58 h

Hola a totes i tots!
Dieu a l’article que les persones que van reclamar judicialment han cobrat en 2014. Em podeu aclarir això? Ho dic perquè jo vaig reclamar i no tinc consciència d’haver cobrat. Gràcies
Salut i ... bon any!


Alicia Marti Climent

07 gener 2015 / 12:49 h

Hola Jesús,
Es refereix als qui van iniciar els tràmits en gener de 2013, van tenir la sentència favorable a principis de 2014 i ja ho van cobrar.
Salut i bon any!


Marc Candela Ruiz

07 gener 2015 / 15:59 h

Hi ha un primer volum de persones que va presentar recurs en 2012 i han guanyat les sentències. Després hi ha hagut més recursos que encara no han tingut resposta judicial. Suposem que et trobes en eixe segon cas.
Salut


Elena Ruiz Perez

12 gener 2015 / 23:07 h

Hola a totes i tots:
Jo em vaig jubilar en setembre de 2012 i en la liquidació de la jubilació no se me pagà la part corresponent de l’extra de desembre ja que havia eixit l’ordre de que se suprimia eixa paga. Sembla pe puc reclamar-la. Veig que hi ha un model dirigit a la Conselleria de València però en el BOE hi ha altre model dirigit a Hisenda i amb un certificat de habilitació. Les meues preguntes són: He de presentar el model dirigit a la Conselleria o ha de ser el del BOE?  Quin justificant he d’adjuntar? i Com es presenta la sol.licitud?
Salutacions,


Alicia Marti Climent

14 gener 2015 / 10:47 h

Hola Elena,

Efectivament ho pots reclamar mitjançant aquest model: http://www.intersindical.org/stepv/docs/espai/adjudicacions/Reclamació_44_dies_persones_jubilades.doc

Et recomanem que ho faces el més prompte possible i que afegisques el compte corrent, ja que estàs jubilada.

Salut!


María José Payà Valdés

28 gener 2015 / 18:46 h

No he comprés què és el que passa amb els interins. He de reclamar-ho o no?


Amadeu Sanz

29 gener 2015 / 19:40 h

No has de reclamar, M. José. A les interines, com que se vos liquidà el 30 de juny, perquè no cobràveu ni juliol ni agost, se vos va pagar la part que havíeu meritat en eixa liquidació. La retallada va ser posterior al vostre cessament, a meitat de juliol i, per tant, només afecta a les persones que estaven actives fins eixe moment.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR