Plurilingüisme

Una sentència reconeix la naturalesa laboral dels becaris d’anglés

STEPV ha propiciat aquesta sentència denunciant el fets davant la inspecció laboral.

STEPV

dijous 12 març 2015 12:22 h

El Jutjat Social núm. 16 de València ha dictat una sentència en la qual es reconeix que els becaris d’anglés, els English Helpers, no eren becaris sinó que la naturalesa de la seua relació professional amb la Conselleria d’Educació era laboral, com va denunciar STEPV en el seu moment.

STEPV insta als becaris d’anglès condemnats a reclamar aquestes quantitats a la Conselleria d’Educació

Aquesta sentència només afecta als becaris d’anglés de la província de Castelló, perquè encara falta les sentències d’Alacant i de València.

Recordem que STEPV va presentar una demanda a inspecció de treball en el curs 2012/13, quan la Conselleria d’Educació va contractar becaris d’anglés per a fer de mestres i aplicar el polèmic decret de plurilingüisme. En la demanda s’argumentava precisament que en realitat aquests becaris assumien les funcions dels mestres i, per tant, la Conselleria vulnerava els procediments habiltuals de provisió de professorat (borses d’interins o oposicions).

La Tresoreria General de la Seguretat Social va presentar una demanda al jutjat social que ha respost amb aquesta sentència en la que obliga a la Conselleria d’Educació i als becaris d’anglés a abonar les quantitats corresponents a la Seguretat Social en concepte de treballadors contractats per compte aliè.

Des de STEPV celebrem aquesta sentència i instem als becaris d’anglès condemnats a reclamar aquestes quantitats a la Conselleria d’Educació, que és l’única responsable d’aquest desgavell legal i jurídic, malgrat les advertències de STEPV en el seu moment. Per a això, el Sindicat facilitarà un model a disposició de les persones afectades per a reclamar aquestes quantitats a la Conselleria d’Educació.

A més, el Ministeri d’Educació també hauria de prendre nota d’aquesta sentència ja que pretén enviar becaris a fer tasques de professorat, com s’ha sabut recentment.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR