Condicions laborals

Reunió amb el Secretari Autonòmic d’Educació per a tractar el calendari de negociació

El Sindicat exigeix la negociació de temes pendents abans que comence el curs que ve i manté la concentració de dijous

dimarts 12 juliol 2016 14:42 h

Aquest matí ha tingut lloc una reunió dels sindicats de la Mesa Sectorial amb el Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, per a tractar els pròxims temes de negociació.

El Sindicat també ha proposat començar la negociació de les plantilles de professorat en el mes de setembre

STEPV ha lamentat que molts dels temes previstos per a negociar aquest curs no s’han atés i que queden una sèrie de temes pendents per resoldre. A més, ha tornat a criticar la càrrega de tasques burocràtiques aquest final de curs, conseqüència, especialment, de l’aplicació de la Xarxa Llibres.
STEPV ha exigit negociar abans de l’1 de setembre l’aplicació de les sentències guanyades per STEPV referides a l’abonament dels sexennis al professorat interí i la classificació de centres docents; les retallades de personal complementari de PT i AL; el catàleg de plantilles dels centres de Formació de Persones Adultes, modificades unilateralment per la Conselleria d’Educació; la solució al professorat interí de conservatoris adjudicat el 10 de setembre (que van ser donats d’alta el dia 1 i després se’ls va modificar la data); i l’assignació de les hores dels delegats i delegades de les juntes de personal i dels comitès de salut laboral en l’horari lectiu.
El Sindicat també ha proposat començar la negociació de les plantilles de professorat en el mes de setembre i la resta de temes previstos de negociar aquest curs que han quedat pendents, com la normativa de FPA i d’EOI, l’actualització dels ROFs dels diferents ensenyaments i de la normativa d’atenció a la diversitat o el model 0-3 anys. A més, també ha exigit la negociació de la recuperació del poder adquisitiu del professorat així com encetar el debat del futur dels ensenyaments artístics superiors.
El Secretari Autonòmic ha respost que la idea de la Conselleria per a negociar el curs que ve és la llei valenciana d’educació i els decrets de desplegament d’aquesta llei. Quant als sexennis de professorat interí ha informat que es tractarà en la reunió del Consell del pròxim divendres, amb voluntat de solucionar-ho, tot i que no ha donat més detalls.
Respecte als 10 dies de setembre, el Secretari Autonòmic ha informat que no han trobat fórmules legals per donar d’alta el col•lectiu des de l’1 de setembre. Estudiaran l’aplicació de la sentència de classificació de centre i revisaran les retallades de personal complementari de PT i AL.
La reunió s’ha interromput perquè el Secretari Autonòmic ha hagut de marxar a una altra reunió i no s’ha pogut tancar el calendari de negociació. Queda pendent una segona sessió per a tancar-ho.
STEPV se sent decebut d’aquesta reunió perquè el Sindicat esperava més concreció en les respostes de l’administració dels temes pendents de resoldre, a més de no tancar el calendari de negociació. El Sindicat considera que no és manera de tractar els representants del professorat, i més quan ha estat la Conselleria qui ha convocat aquesta reunió, importantíssima des del nostre punt de vista per solucionar els problemes pendents, que ja fa massa temps que arrosseguem.
És per això que STEPV manté la concentració prevista per a dijous 14 de juliol a les 11h a la porta de la Conselleria d’Educació per reclamar la millora de les condicions laborals del professorat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR