Professorat interí

Què em passarà en les oposicions de 2015

Us expliquem com us afectarà l’acord en les pròximes oposicions de 2015, en cas que es convoquen places de la teua especialitat.

dimarts 18 novembre 2014 11:48 h

CASUÍSTICA

SITUACIÓ EN BORSA DESPRÉS DE LES OPOSICIONS DE 2015

(seguint l’ordenació establida per l’Acord de 2013)
  • Tinc serveis prestats abans de l’1 de setembre de 1994 (cos de mestres) o 1 de setembre de 1995 (resta de cossos).
  • Tinc la fase completa de les oposicions aprovada en qualsevol administració educativa i he prestat serveis abans de l’aplicació de l’acord (23 d’abril de 2013).
  • Tinc aprovada una part o prova de l’oposició en el passat en qualsevol administració educativa i he prestat serveis abans de l’aplicació de l’acord (23 d’abril de 2013) i aprove en 2015.

NOTA: Si vas aprovar la fase completa d’oposicions en 2013, també mantens la teua posició en la borsa en el cos de mestres (independentment de l’especialitat per la qual vas aprovar) i, en la resta de cossos, en l’especialitat per la qual vas aprovar.

Art. 4.4.a): Mantinc la posició en borsa.

  • He prestat serveis abans de l’aplicació de l’acord (23 d’abril de 2013) però no he aprovat res en el passat.
  • Tinc aprovada una part o prova de l’oposició en el passat en qualsevol administració educativa i he prestat serveis abans de l’aplicació de l’acord (23 d’abril de 2013) i no aprove la fase completa en 2015 (ni la vaig aprovar en 2013, si és el cas).
  • No forme part de cap borsa de treball i oposite en 2015.
  • Forme part de la borsa, però no he treballat mai (independentment de si he aprovat o no la fase completa d’oposicions o una part).
  • Art. 4.4.b) 1: Si aprove la fase completa de les oposicions sense plaça m’ordenen per la puntuació (oposició + mèrits). Hi mantinc indefinidament la posició.
  • Art. 4.4.b) 2: Si no aprove la fase completa d’oposicions m’ordenen pel nombre d’exercicis superats i per la puntuació en cada un. Si no aprove la fase completa d’oposicions en la pròxima convocatòria de la meua especialitat, passe a l’apartat 4.4.c) si he prestat serveis. Si no aprove i no he prestat serveis, no em contemplen en l’acord. Si aprove hi mantindré la posició.
  • Art. 4.4.c) Si he prestat serveis abans de l’aplicació de l’acord i no tinc res aprovat en el passat i no aprove res en 2015, m’ordenen en aquest apartat.

A continuació, els qui, en ocasió de noves oposicions, provenen de l’apartat 4.4.b) 2.

  • Professorat de centres concertats en crisi.

Art. 4.4.d) M’ordenen per mèrit i capacitat i no hi conserve el lloc en ocasió de noves oposicions.

  • He prestat serveis després de l’aplicació de l’acord (23 abril de 2013).
  • He aprovat la fase completa d’oposicions abans de l’aplicació de l’acord però he prestat serveis després de l’aplicació de l’acord (23 abril de 2013).
  • He entrat per borsa extraordinària i no he prestat serveis mai.

Art. 4.4.e) Encara que tingues l’oposició aprovada en el passat i formes part de les borses des de fa temps, si no has prestat serveis abans de la publicació de l’acord t’ordenaran en aquest lloc si es convoquen oposicions de la teua especialitat en 2015, i no aproves res en la fase d’oposicions (acord de la comissió de seguiment formada per Conselleria, CCOO, CSIF, ANPE i UGT).

Si aproves la fase completa de l’oposició, passes a l’apartat 4.4.b) 1. Si aproves una prova o part, a l’apartat 4.4.b) 2.

ALTRES CASUÍSTIQUES

Sóc mestre i només tinc l’especialitat de Primària o de Francés

Com que no hi va haver oposicions en 2013, depenent de la teua situació actual seràs reordenat en els diferents apartats de l’acord. En cas que tingues una part o prova de l’oposició aprovada, tens encara dues moratòries per aprovar la fase completa d’oposicions i mantindre el teu lloc en borsa. Si no és la teua situació, t’ordenaran en els apartats b), c) o d) de l’article 4.4. de l’acord, segons el cas.

ACLARIMENT: el professorat del cos de secundària que es presente a oposicions d’una altra especialitat pot tindre la casuística següent: si té serveis prestats i la fase completa d’oposicions aprovada abans de l’aplicació de l’acord, manté el lloc en la borsa d’origen i, en la nova especialitat, passa a l’apartat 4.4.b). Si té moratòria (ha aprovat una part o prova en el passat) i es presenta a una altra especialitat, s’ordenarà en l’apartat 4.4.b), però serà reordenat en la borsa d’origen (apartat 4.4.c)) si no es presenta en cas que també es convoquen oposicions de l’especialitat d’origen. Si no té res aprovat, serà automàticament reordenat a l’apartat 4.4.c) en l’especialitat d’origen i, en la nova especialitat en el 4.4.b), segons la nota que obtinga.

NOTA: l’ordenació del professorat interí s’activa en el moment en què es convoquen oposicions en el cos, en el cas dels mestres, o en l’especialitat, en la resta de cossos. L’ordenació s’aplica en l’adjudicació immediatament posterior a les oposicions. Als efectes del manteniment de lloc o de la reordenació en ocasió de noves oposicions, només es tindran en compte les que es convoquen al País Valencià.

Base normativa: RESOLUCIÓ de 18 d’abril de 2013, del director general de Centres i Personal Docent, per la qual s’acorda la publicació de l’Acord subscrit el 3 d’abril de 2013 per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i les organitzacions sindicals, pel qual s’establix el sistema de provisió de llocs de treball en règim d’interinitat.(DOCV 22/04/2013) i correcció d’errades (DOCV 2/05/2013).

TOMBEM L’ACORD DE 2013!

RECUPEREM EL PROFESSORAT REBAREMAT!

RECUPEREM TOTES LES CONDICIONS PRÈVIES A LES RETALLADES: BAIXADA DE RÀTIOS, REDUCCIÓ DE CÀRREGA LECTIVA, MANTENIMENT DE LES UNITATS, RECUPERACIÓ I MILLORA DE LES PLANTILLES!

RECUPEREM ELS MÉS DE 4000 DOCENTS INTERINS ACOMIADATS!

Descarrega’t aquest document en PDF (1,7MB)


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR