Retallades

Presentació de l’informe sobre evolució d’unitats i campanya revàlides i diagnòstiques

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa els dos documents

Representants de la Trobada de Plataformes Comarcals durant la roda de premsa

divendres 08 maig 2015 13:53 h

La Trobada de Plataformes Comarcals d’educació, formada per diverses entitats i plataformes comarcals de l’àmbit de l’educació, ha presentat aquest matí en roda de premsa davant la Conselleria d’Educació dos documents, que adjuntem.

S’adjunten els models per a manifestar el rebuig a les proves de diagnòstic i a les revàlides

D’una banda, s’ha presentat un informe sobre l’evolució d’unitats en la xarxa pública i la privada-concertada en infantil i primària des del curs 2009/10 fins ara, en la qual es demostren dos aspectes. En primer lloc, que la retallada d’unitats en la pública no és únicament atribuïble a la baixada de la natalitat, com defensa la Conselleria d’Educació, sinó sobretot a l’augment de ràtios que s’apliquen des del curs 2011/12. En totes les gràfiques de l’informe s’observa aquest fenomen. En segon lloc, la retallada d’unitats només ha afectat a la xarxa pública, mentre la concertada ha incrementat el nombre d’unitats i alumnat. Per tant, es pot parlar d’un transvasament d’alumnat de la pública a la privada-concertada. Aquest transvasament es pot xifrar en un 3%, com es demostra en l’informe. Les fonts usades han estat les estadístiques del Ministeri d’Educació.
En l’informe també es concreta la situació en tres localitats valencianes: Castelló, Alaquàs i Ontinyent. En totes es produeix aquest fenomen de transvasament d’una xarxa a una altra, amb les particularitats de cada municipi, com es detalla en l’informe.
D’altra banda, també s’ha presentat la campanya de rebuig a les proves diagnòstiques i a les revàlides que tindran lloc durant el mes de maig. La Conselleria d’Educació, tanmateix, ha enviat una circular als centres en què ajorna l’aplicació de les proves de diagnòstiques previstes per a la setmana que ve.
En el document de campanya s’expliquen els motius del rebuig a aquestes proves, que alteren el projecte educatiu dels centres, tensionen l’alumnat i el professorat i serviran per establir rànquings de centres i segregar-los d’acord amb el rendiment de l’alumnat.
En la campanya es proposa als pares i mares que manifesten el rebuig a la realització d’aquestes proves i, fins i tot, que no duguen els seus fills i filles al centre el dia de la realització d’aquestes. També es proposa al professorat, que està obligat a dur-les a terme, que com a mínim manifesten la seua disconformitat en la realització d’aquestes proves. La Trobada de Plataformes Comarcals facilita models escrits per a manifestar aquest rebuig, que també s’adjunten.
Finalment la Trobada de Plataformes Comarcals ha manifestat el seu suport a les manifestacions de demà 9 de maig pel canvi educatiu a València i el 16 de maig per un nou acord de professorat interí a Alacant.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR