Polítiques educatives

L’oposició en bloc obliga el govern del PP a paralitzar la implantació de la LOMQE

STEs-i considera que cal anar més enllà i n’exigeix la derogació immediata

dijous 17 novembre 2016 11:43 h

El Ple del Congrés va aprovar el dimarts 15 de novembre, a la vesprada, amb 208 vots a favor, 133 en contra i dues abstencions, la proposició de llei presentada pel Grup Socialista sobre la suspensió del calendari d’implantació de la LOMQE. La totalitat de l’oposició, amb diferents matisos exposats al llarg del debat, s’ha expressat unànimament davant d’un Partit Popular que no és capaç d’escoltar les demandes socials des de la imposició de la llei educativa més retrògrada i elitista des de l’arribada de la democràcia. No obstant això, el procés que ara s’inicia s’estendrà durant diversos mesos fins que s’aprove definitivament, retard al qual amb tota seguretat contribuirà el partit del govern en el seu tràmit pel Senat.

Com a primera reacció, el ministre Méndez de Vigo ha assenyalat que la iniciativa suposa un bloqueig al seu pretés Pacte per l’Educació, mentre ha anunciat la convocatòria de la Conferència Sectorial d’Educació el 28 de novembre, en què pretén arribar a un acord amb les comunitats autònomes sobre la paralització dels efectes acadèmics de les revàlides, de manera que la de 4t d’ESO seria de caràcter diagnòstic i la de 2n de Batxillerat serviria com accés a la universitat.

Des de la Confederació d’STEs-i, tornem a manifestar que poc queda per avançar ja en el calendari d’aplicació de la LOMQE que el MECD ha imposat antidemocràticament, conscient de la seua minoria política al llarg d’aquest any. No és suficient que l’ínfima part restant -les esmentades proves finals- siga suspesa. La LOMQE ja està en marxa, amb totes les conseqüències.

El més imperant i urgent ara és la reversió de totes les retallades educatives i la derogació definitiva i immediata de la LOMQE, mesures fonamentals per a dignificar l’escola pública i assolir, a través del diàleg i la negociació amb la comunitat educativa, les condicions per establir una educació pública igualitària, compensadora de les desigualtats, democràtica, laica, coeducadora, respectuosa amb les diferents llengües i cultures de l’estat, i lliure dels interessos privatitzadors i ideològics de les elits conservadores.

STEs-I insisteix a tots els grups polítics en la necessitat en què s’avance sense impediments en els objectius plantejats, i adverteix que, en cas contrari, la mobilització continuarà present als carrers i a les aules.

Etiquetat com a

stes-i revàlides lomqe

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR