Professorat interí

Les assemblees de professorat interí exigeixen la recuperació dels llocs de treball retallats

Més de 200 persones participen en les assemblees convocades per STEPV i CPI

Un moment de l'assemblea a València el passat 14 d'octubre

divendres 16 octubre 2015 13:47 h

Les assemblees comarcals de professorat interí convocades per STEPV i la CPI aquesta setmana per analitzar la situació del professorat interí (impagaments de nòmines de setembre) i la possibilitat de negociar un nou acord han aplegat més de 200 persones.

Es va evidenciar novament el rebuig a un nou acord que plantege algun tipus de reordenació o rebaremació de les borses de

En totes les assemblees el professorat ha ratificat la postura de les dues organitzacions convocants de prioritzar la recuperació dels 5.000 llocs de treball retallats aquests anys, la millora de les plantilles en totes les etapes educatives, la reversió de totes les mesures de retallades (ràtios, càrrega lectiva, substitucions a 10 dies, etc.).
També es va evidenciar novament el rebuig a un nou acord que plantege algun tipus de reordenació o rebaremació de les borses de treball i s’ha defensat el manteniment de l’ordenació actual que ha funcionat durant més de 20 anys i garanteix l’estabilitat de les plantilles i consolida drets laborals del professorat interí.
STEPV i CPI han fet una crida a la unitat del col·lectiu per a treballar en la direcció de recuperar llocs de treball com a garantia que tot el professorat interí que ha treballat els darrers anys ho puga continuar fent en el futur.
D’aquesta manera STEPV traslladarà la proposta de recuperar plantilla i revertir les mesures de retallades a la Junta de Portaveus i en les meses sectorials.
Quant als impagaments de les nòmines de setembre, el professorat interí ha ratificat les accions proposades per a reclamar el pagament immediat de les nòmines de setembre, així com la presentació d’una queixa al Síndic de Greuges, a Presidència i a Hisenda la pròxima setmana.
Aquest fet es repeteix tots els anys i afecta a més d’un miler de docents, la immensa majoria professorat interí. Aquesta situació d’impagaments genera molts problemes econòmics al professorat afectat que no té ingresos per a fer front a desplaçaments, hipoteques, així com altres necessitats bàsiques.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR